Simptomat dhe parandalimin e sëmundjeve tërbimit


Tërbimi i takon njerit prej sëmundjeve më të rrezikshme që shkaktojnë vdekjen. Tërbimi referohet sëmundjet që shkaktohen nga viruset që janë transmetuar, dhe disa lloje të kafshëve. Një person pothuajse lirisht mund të kontraktimit të sëmundjes nga një kafshë e sëmurë. Nëse ju menjëherë të shihni një mjek për trajtim mjekësor, sëmundja mund të parandalohet dhe nuk të provojë fatale. Egërsi është përhapur në të gjithë botën dhe shumë shkencëtarë janë në kërkim të mënyrave për të trajtuar edhe fazat më të avancuara të sëmundjes. Vëmendje e veçantë i kushtohet parandalimit të kësaj sëmundjeje. Simptomat dhe Parandalimin e Sëmundjeve tërbimit duhet të jetë i njohur për të gjithë. Edhe pse, në të cilën zona është shtëpi për njerëzit. Pas kafshëve të egër të mund të shfaqen jo vetëm në zonat rurale, por edhe në qytetet e mëdha. Në këtë artikull ne do të diskutojmë se si egërsi mund të transmetohen, i pari nga manifestimet e tij dhe parandalimin.


Egërsi Sëmundja fillon zhvillimin e saj nga momenti kur virusi hyn në gjak. Infeksion të traktit mund të jenë disa. Së pari dhe më i rrezikshëm - është kafshoj kafshëve, gjaku i të cilave është virusi i tërbimit. Së bashku me pështymë, e cila, që ra fjala, është i infektuar gjithashtu, ai merr në plagë dhe tashmë atje nga virusi përhapet nga gjak në të gjithë trupin. Mënyra e dytë e infeksionit - vizituar të vjetër të braktisur objekteve, bodrume, shpella ku shkop mund të shoqërohem, bartësit kryesorë të tërbimit. Disa burime thonë se tërbimit mund të transmetohet tek njerëzit nëse konsumojnë mish të infektuar me virusin e tërbimit. Rats dhe minj që jetojnë në shtëpi dhe bodrume mund të shkaktojë infeksion egërsi. Dhe mos harroni në lidhje me kafshët shtëpiake, qentë dhe macet, ata mund të merrni nga dhelpra kafshoj dhe ujq janë shpesh të sëmurë me egërsi.


Simptomet kryesore të tërbimit
Periudha e inkubacionit e tërbimit varet lokalizimin e kafshimit dhe mund të zgjasë 1-2 javë për disa muaj dhe madje edhe vite. Nëse kafshoj u zhvillua në atë pjesë të trupit ku enët e gjakut janë të mëdha - qafë dhe në kokë, të rrezikut të rritur më shpejt. Nëse këtë gjymtyrë, periudha e inkubacionit mund të kandidojë më.

Harbingers e para të tërbimit janë ethe, dhimbje dhe ndjesi shpimi gjilpërash në plagët kafshuar. Shpesh ka kruarje dhe skuqje në vendin e kafshimit, edhe pas një farë kohe, kur plaga është shëruar. Nga sistemi nervor, pacienti mund të jetë në depresion, fle dobët natën, këqija dhe frika e vdekjes, të paraqiten në fazën fillestare të sëmundjes.


Në vend të simptomat e para vijnë të tilla kur pacienti bëhet nervoz dhe i pambrojtur, ka disa agresioni ndaj njerëzve të tjerë. Shkalla e zemrës njerëz të tillë rrit, ka Dilated nxënësit dhe rritja e njëkohshme në temperaturën e trupit të subfebrile shifra. Gjendja e sistemit nervor qendror përkeqësohet, ka ton rritje e sistemit nervor simpatik. Atëherë personi ka etjen e padurueshme, por uji nuk mund të pini atë për shkak të vrull e muskujve të frymëmarrjes. Agresiviteti dhe sjellje të papërshtatshme dhe jargëzim tepruar të përfunduar fazën e dytë të sëmundjes.


Nuk vjen faza e tretë dhe e fundit e tërbimit. Një pacient me njeriun agresiv dhe joadekuat është e qetë dhe të qetë. Gjatë kësaj periudhe, konvulsione ndaluar, u rrit norma e zemrës, temperaturën e trupit, është vazhdimisht në rritje, duke arritur të shënojë 40 gradë dhe më lart. Në rastet më të rënda mund të ndodhë gjymtyrë paralyzatsyya. Për shkak të depresionit të qendrave kardiovaskulare të frymëmarrjes dhe vdekja ndodh.

Deri më sot trajtim kundër tërbimit nuk është gjetur. Kjo sëmundje nuk është e shërueshme. Spitalet, mjekët mund të lehtësojë vetëm vuajtjet e pacientëve të njeriut me egërsi. Terapi analgjezik dhe ventilator (ventilimi mekanik), kështu që në thelb të gjithë e përdorur në trajtimin e tërbimit.


Parandalimi i sëmundjes së tërbimit
Fokusi është në parandalimin mjekësore të sëmundjes. Nëse ka pasur një pickim, sidomos në kafshë të panjohur duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek traumatologist. Ndoshta një herë në travmopunkte të mbahet vaksinim kundër tërbimit. Plagë duhet të trajtohet merret menjëherë nga një pickim të kafshëve. Për ta bërë këtë, plaga larë me sapun dhe ndonjë dezinfektues procesit.

Parandalimi i tërbimit është të identifikojë kafshët tërbuar, eliminimin e tyre, dhe instilling kafshët e tyre kundër tërbimit. Pas duke ecur një qen në territorin e fushave të afërta ose rripa që gjithmonë të ketë besimin e tërbimit kontraktues nga çdo kafshe të egër.


Lënia në natyrë, duhet të jetë më e kujdesshme. Jetë i sigurt që të dal një çantë e ndihmës së parë për të siguruar ndihmën e parë. Nuk shkaktojnë agresionin në kafshët e egra. Edhe në qoftë se ata janë të vogla dhe nuk mund të dëmtojë ju. Çdo brejtësve: minj, ketrat dhe dhelprat e vogla të rinj mund të jenë të infektuar ose të jenë bartës të sëmundjeve të rrezikshme të tilla si tërbimit. Sidomos duke kërkuar për fëmijët, të cilët mund të sayazytsilno kafshët kontakt egra.