Simptomat tumor në stomak


Lajm i keq është se 92% e të gjithë tumoreve të stomakut janë malinje dhe të gjitha tumore janë rritje kanceroze, kështu që shkencëtarët besojnë se sëmundja dhe vdekshmëria nga kanceri i stomakut është e dyta vetëm për të kancerit të mushkërive.
Duhet të theksohet se kancer gastrik në meshkujt është shumë më shumë gjasa se sa gratë dhe kanë filluar të lënduar njerëzit e moshës 43-46 vjet, por është zhvillimi i kancerit, sidomos tek meshkujt 34-36 vjeç, dhe nganjëherë në një moshë më të re.
Lajm i keq është se simptomat e tumorit në stomak, sidomos në fazat e hershme, zor se mjekët evidente dhe shumë besojnë se një gastrit i thjeshtë dhe për këtë arsye nuk kanë kryer një ekzaminim të plotë dhe e kufizuar në një terapi të vogël.


Edhe pse ato nuk janë zbuluar në kohë, por shkaku i kancerit të stomakut është në faktorëve të trashëgueshëm. Dëshmuar se më shumë se 25% vuajnë nga tumore kanceroze të stomakut, dhe në fëmijët e tyre, një fenomen i tillë u përsërit, por në një moshë më të hershme.
Simptomat tumor në stomak si ulçerë, gastrit kronik atrophic dhe këto sëmundje të shkaktojnë edhe kancer.
Veç kësaj, kancer gastrik mund zhvillohet në abuzimit me alkool, sepse alkool mund të jetë tumor kryesor simptomë në stomak.

Zhvillimin e kancerit në stomak që ndikojnë carcinogens dhe ushqimi me erëza, dhe carcinogens përfshijnë skuqur, i kripur, i tymosur dhe ushqime nitrosamines dhe preservatives.

Në simptome mund të tregojë apatinë, njeriu bëhet i tjetërsuar, të gatshëm për të punuar, humb interesin në të tjerët, një person po ndryshon jetën dhe statusin psikologjik me gëzimin e jetës është e humbur.
Simptomat tumor mund të manifestohet si zbehje të lëkurës, personi fillon të humbur peshë të shpejtë dhe ai ka humbur oreksin, deri në neveri të plotë për të gjitha llojet e ushqimeve.

Simptoma të rëndësishme që tregojnë praninë e një tumori në stomak, ajo shpesh është ethe falas, lodhje më tepër reduktuar ndjeshëm efikasitetin dhe zhvillimin e dobësi.
Pas simptomat e përgjithshme të kancerit të stomakut, atje karakteristikat kryesore të neoplasms malinje është e pijshëm në bark e sipërme, një ndjenjë e shurdhim dhe parehati pas darkës duket. Ata janë të shprehura në formën e mbipopullimit në stomak pasi të hahet sasi të vogla të ushqimit, e theksuar sidomos në traktin e sipërm të tretjes.


Është e mahnitshme se të gjitha këto simptoma mund të jenë në një sfond të sëmundjeve të tilla si ulçerë dhe Ulçera duodenale ose gastrit, por pacienti fillon të përjetojnë, simptoma të reja të panjohura dhe kjo mund të ndryshojë pamjen klinike.
Kur simptomat e tumorit të ri në stomak, mund të fillojë punching pengim tumor shfaqen në këtë rast tumor mund të bllokojë daljen nga stomaku dhe ushqimi nuk është në gjendje për të lëvizur në zorrë.
Kur fillon komplikime të tilla si gjakderdhje, ulcerat që dalin nga tumori, pacienti, simptomat e reja të stomakut tumoreve Asherah ashtu si një dobësi të përgjithshme që mund të çojë në humbjen e vetëdijes. Përveç kësaj, nauze dhe vjellje, dhe ajo i ngjan llum kafeje "ose duket gjak shumë të errët me mpiksjen së bashku dhe zhvillimin e një karrige me një të zezë" dehteobraznoy "masiv fekal.

Të gjitha këto simptoma të tumorit në stomak janë urgjente në natyrë, dhe në këtë rast mund të jetë orë apo minuta të jetës, dhe ne duhet të marrë masa urgjente për të shpëtuar pacientin.

Kur bën vrimë ose vrimë e tumorit dhe daljet përmbajtjen e stomakut në zgavrën e barkut, në këtë rast zhvillimin e peritonit dhe temperatura e pacientit rritet ndjeshëm, dobësi povalyaetsya, muskujt e barkut mur janë të tensionuara, zhvillon dhimbje të padurueshme të mprehtë në stomakun e tij.

Nëse një person ka filluar të zhvillojë neprovodymost, duket prodhimit stenozë e stomakut, ajo fillon të prishë dhimbje të forta në bark pankreasit, personi përjeton të përzier dhe të vjella të vazhdueshme, madje edhe se ushqimit të vet një ditë më parë siç përmbajtjes stomak ka një ngjyrë të gjelbër.
Këto simptoma shfaqen menjëherë, dhe në këtë rast fillon edhe gjakderdhje, e cila mund të çojë në humbjen e vetëdijes dhe rrethana të tjera të paparashikuara, deri në vdekje.

Të gjitha simptomat e mësipërme e tumorit në stomak kërkon trajtim të menjëhershëm për shkak se procesi i kancerit, dhe pacienti vazhdimisht ndjen dhimbjen e dhënë prapa. Pacienti humb peshë shpejt dhe arrin cachexia, një lodhje të plotë, ajo sëmuret hije zemlyanysta lëkurën, pacienti nuk mund të lëvizin edhe për shkak të dobësisë së përgjithshme.
Prandaj, këto simptome sugjerojnë mjekët për të kryer një ekzaminim të plotë për të diagnostikuar dhe të fillojnë duke përdorur Gastroskopi, Esophagogastroduodenoscopy dhe radiografi e stomakut.


Në rastin kur sjellja эzofahohastroduodenoskopyyu dhe me biopsi, yyazytsirnist përcaktimin e saktë rritet diagnozës.
Më fluoroscopy kryer së bashku me gastroscopy dhe kështu duket mjaft qartë tumor në stomak, i cili mundëson një operacion ose veprime të tjera terapeutike.
Kur kanceri është në dyshim, mund të kryejë rezonancë magnetike bërthamore, rezonancë magnetike ose X-ray tomography llogaritur.
Përveç kësaj, të kryejë një test të gjakut që mund të japë një pasqyrë të qartë të pranisë së kancerit të stomakut dhe në këtë mënyrë të përcaktuar sjelljen e shënuesve tumor, e cila mundëson që të përcaktojë qartë praninë e kancerit të stomakut.

Mjekimi është me kirurgji.