Simptomet e nevralgji të sciatic nervore
Nervore sciatic është gjatësia e prapme më të ulët e cila fillon nga rrënjët e prekura nervore të palcës kurrizore dhe arrin këpucë me majë, duke rënë nerv ulët ekstremitetit të kalon nëpër të gjithë zonën e saj në anën e pasme të kofshës. Ajo është më e madhe nervore në trupin e njeriut.

Nevralgji i sciatic nervore në ashpërsinë e saj manifestohet në mënyra të ndryshme. Në disa pacientë sëmundja menjëherë ka shprehur dhimbjen e fortë intolerant, ndërsa të tjerët shprehën ka dhimbje është veçanërisht akute, por në fund rritet. Nevralgji i sciatic nervore quhet - dhimbje të nervit shiatik. Dhimbja që ndodh kur dhimbje të nervit shiatik, shpesh shfaqet në njërën anë. Në varësi të thellësisë së plagë të rrënjëve nervore të pleksus mesit varet nga ashpërsia e dhimbjes. Dhimbja mund të japë një gisht, këmbë, këmbë dhe vithe. Përveç kësaj personi mund të përjetojnë dhimbje mpirje apo ndjesi shpimi gjilpërash. Megjithatë, simptomë kryesor i nevralgji dhimbje sciatic nervore është në të gjitha manifestimet e tij. Kjo është, dhimbje që ndërhyn me aktivitetin e përditshëm.Simptomet kryesore të nevralgji të sciatic nervore
Sulm dhimbje të nervit shiatik shkaktuar nga rrënjët në humbjen dhe ka simptoma të ndryshme klinike. Më shpesh, pacientët kanë dhimbje të forta të shtënat në mollaqe, më keq kur i ulur. Kur ju përpiqeni të ngrihen, marrin natyrën shtënat dhimbje, dhënë në këmbë, këmbë dhe të këmbëve. Dhimbje të nervit shiatik është i shoqëruar edhe nga dobësia dhe mpirje të ekstremiteteve të ulëta, ndjesi shpimi gjilpërash, djegie dhe pamjen e "milingonave". Në thelb, njerëzit që vuajnë nga dhimbje në gjymtyrë, por prania e lezioneve dypalëshe e dhimbjeve sciatic nervore është i pranishëm në të dyja këmbët.

Gjatë sëmundjes, si dhe simptomat e saj janë të ndryshme. Njerëzit aktivitet të rëndë fizik, prania e infeksioneve kronike dhe lëndimeve, sëmundja përparon ngadalë, duke filluar me dhimbje të dobët në departamentin më të ulët mbrapa ose sciatic. Plotësohet shpesh gjymtyrë dhemb dhe lodhje. Një person mund të jetë në dijeni të sëmundjes, duke ia atribuar këto simptoma të lodhjes. Siklet në fazat e hershme mund të zatyhnuty kohë të gjatë dhe rritje përfundimisht manifestuar nga dhimbje janë më të forta dhe akute. Gjatë kësaj sëmundjeje të vështirë për të identifikuar shkaqet e dhimbjes dhe të vështirë për të diagnostikuar sëmundjen. Disa njerëz sulmojnë dhimbje ndodh në vjeshtë në këmbë gabuar radha, kërcejnë dhe ngjitje ashpërsisë, i shoqëruar nga dhimbje akute të padurueshme. Nëse ndonjë lëvizje si paralizuarit, ai nuk mund të marr ose të lëvizin. Shkaqet e sulmeve të nervit shiatik mund të jetë jo vetëm lëndim, hipotermi, por diabeti, gjakderdhje të brendshme të llojeve të ndryshme të tumoreve, infeksionet gjinekologjike.

Trajtimi nervore sciatic
Sëmundja është diagnostikuar duke përdorur tomography llogaritur, fluoroscopy, эlektormyohrafyy dhe rezonancë magnetike. Radiografi na lejon për të parë prezencën e spondylolisthesis dhe sëmundje degjenerative disk dhe shkaqet e tjera të nervit shiatik. Megjithatë, hernie diskale, ajo nuk tregon. Diagnostifikimi tjera lejojnë për kërkime më të saktë. E detyrueshme e nevojshme për ekzaminimin neurologjike, e cila zbulon shtrirjen e sistemit nervor duke kontrolluar reflekset e gjymtyrëve dhe përcaktimit të ndjeshmërisë së tyre të lëkurës.


Në trajtimin e nervit shiatik është e nevojshme për të kufizuar lëvizjen e gjymtyrëve të sëmurë në minimum në mënyrë që të mos irritojë rrënjët nervore, duke shkaktuar periudhave të shkurtra të dhimbjes akute. Në pozicionin e shtrirë në shpinë me këmbët duhet të jetë vendosur në gju dhe hip joints dhe ashensor. Të mos jetë më i përshtatshëm për pacientin. Për të lehtësuar dhimbjen dhe inflamacion të spazma e muskujve analgesics zbatueshme, vaj spazmalityky dhe ngrohja përshkruar nga mjeku dhe dhimbje gels. Një mënyrë efektive e trajtimit është një sistem kompleks me përdorimin e akupunkturë, fizioterapi dhe masazh.