Simptomet e sindromi i zorrëve nervoz


Edhe në shekullin XXI, kur shkenca mjekësore është zhvilluar me shpejtësi si gjithmonë, ka shumë pashkelur deri në fund të sëmundjes. Këto përfshijnë sindromi i nevrikosur zorrë. Sipas statistikave, kjo është më se e zakonshme sëmundje respiratore akute. Shumë njerëz nuk e dinë të dorës së parë simptomat e sindromi i zorrëve nervoz.
Shkaqet dhe efektet e sindromi i zorrëve nervoz
Simptomat e sindromës janë treguar si afat-gjatë (të paktën muaj) dhimbje paarsyeshme dhe parehati të barkut, abuzim stol (p.sh., ndërrimin e shpeshtë e stol lëngshme dhe të ngurta). Këto simptoma janë shumë të zakonshme, ata duhet të merren me rreth një të tretën e popullsisë botërore. Megjithatë, në qoftë se këto simptoma nervoz zorrë Sindromi vëreni në veten tuaj, nuk duhet të panik. Në fund të fundit, sot një situatë paradoksale: mjekësi sot e kësaj dite e di saktësisht se çfarë e shkakton sindromi i nevrikosur zorrë, por ka mësuar për të trajtuar atë mirë.Më të shpeshta Mjekët sindromi shkaqet besojnë:
• dietë të gabuar. Përdorimi i shpeshtë i shumë produkteve mund të shkaktojë përçarje të traktit edhe të përkryer të shëndetshme gastrointestinal.
• Dysbacteriosis. Ky shtet mezi gjejnë arsyen pothuajse gjysma e të gjitha sëmundjeve të traktit gastrointestinal.
• shoku nervor. Shpesh njerëzit që kanë përjetuar simptomat e sindromës, diagnostikuar stresit të rënda, neuroses, psychopathy, zhvillimin e personalitetit neurotik. Ajo daton arsye për të besuar se sindromi i zorrëve nervoz është një sëmundje psikosomatike që zhvillon, si rezultat i nervozizmit të tepruar apo emocionet negative.

Përcaktimi shkaqet e sindromit, mjekët pajtohen vetëm se ajo nuk lind nga sëmundjet e sistemit të tretjes, jo një gjendje patologjike. Në të tjera fjalë, zorrët, stomakut, pankreasit, mëlçisë mbetet person i shëndetshëm. Dhe nervoz zorrë Sindromi - është një dështim që mund të eliminohet duke përdorur metoda relativisht të thjeshta.

Simptomet e sindromi i zorrëve nervoz
Pra, përsëri në simptomat. Ata meritojnë të detajuara konsideratë, sepse jo çdo çrregullim të traktit gastrointestinal ose flasin për kapsllëk sindromi i zorrëve nervoz. Aktualisht, gastroenterologe kanë zhvilluar një listë të qartë që listat simptomat e sindromi:

• siklet dhe dhimbje të barkut, e cila zgjat nga 3 muaj deri në një vit;
• reduktimin e dhimbjeve pas lëvizjen e zorrëve;
• mungesa e shqetësimit dhe dhimbjes gjatë gjumit;
• diarre alternuara dhe kapsllëk;
• Ndryshimet e vazhdueshme ngjyra dhe konsistenca e stol;
• Rritja e gazeve alokimit;
• bloating;
• Ndjenja e "gungë" në fytin e tij;
• Ndjenja e zbrazjes jo të plotë zorrë.

Nëse një person shikon në këto simptoma për më shumë se tri apo katër ditë, ai duhet të konsultoheni me një mjek.

Përveç këtyre simptomeve, gastroenterologe lëshojnë të ashtuquajturat simptomat e "ankthit". Nëse ata të zhvillojnë së bashku me simptomat e zakonshme të sindromi i zorrëve nervoz, personi duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek për shkak se ata thonë se ndoshta ai kishte qenë sëmundje më serioze. Ndër simptomat e "ankthit" përfshin:
• ethe ose ethe;
• gjakderdhje nga rektumit;
• humbje peshe;
• simptomat manifestimi zakonshme të sindromi i zorrëve nervoz në një ëndërr.


Trajtimi i zorrë Sindromi nervoz
Grup i pranuar universalisht e rregullave për trajtimin e sindromi i zorrëve nervoz ende nuk është zhvilluar. Ky proces individ kërkon qasje në një mjek dhe të kryejë një analizë të detajuar të feces, gjakut dhe urinës.
Aktualisht, diagnoza e "sindromi i zorrëve nervoz" paraqesin pas përjashtuar sëmundjet tjera të mundshme. Pas konfirmimit të diagnozës mjeku përzgjedh dietë individuale shëron kapsllëk ose diarre, nëse është e nevojshme, të caktojë një trajtim psikotropike si ilaqet kundër depresionit dhe droga qetësues.