Simptomet e fruth i keq


Sëmundjet infektive të sigurojë grup i madh i sëmundjeve të ndryshme vыzыvayuschyhsya baktereve specifike, viruset, mikroorganizmave që pas zbatimi i trupit të ndërveprojnë me qelizat, indet e njeriut, të cilat nuk janë gjithmonë në gjendje për t'i rezistuar patogjene, duke rezultuar në sëmundjet akute zhvillimin. Një sëmundje e tillë është konsideruar si ethe flakë të kuqe, e cila karakterizohet nga skuqje të lëkurës, inflamacion hundës dhe simptoma të tjera. Ethet Scarlet në shumicën e rasteve shfaqet në fëmijëri. Fëmijët nën një vit rrallë sëmuren, ata janë antitrupa në trup dhe imunitetin që është kaluar nga nëna në utero. Megjithatë, me kalimin e kohës sistemi imunitar është dobësuar, dhe fëmija është e ndjeshme ndaj kësaj sëmundjeje.
Shkaqet


Skarlatinë - një sëmundje infektive që ndodh në formën akute. shkaktuar nga grupi patogjenike A streptokokut, i cili është gjithashtu patogjene dhe sëmundje të tjera të origjinës infektive. Sëmundja transmetohet me anë të ajrit - pikat në kontakt me personin e sëmurë ose objekte të përdorimit të përbashkët. Gateway në patogjen konsideruar membranat hundës mucous apo lëkurën e dëmtuar. Streptococcus Një, në gjakut, limfës, identifikon toksina që kontribuojnë në zhvillimin e simptomave të dehjes dhe të gjithë organizmit. Periudha e inkubacionit është 2-10 ditë, dhe pastaj ka shenjat e para të fruth i keq.

Burimi i sëmundjes është një njeri i sëmurë i cili mund të jetë bartës i sëmundjes, lënduar fyt streptokokut të fytit ose ethe flakë të kuqe. Pas transferimit infeksion, një person zhvillon imuniteti që pengon ri i sëmurë me fruth i keq.


Scarlet ethe: simptomat dhe shenjat


Pas infeksionit, simptomat e para të fruth i keq janë vërejtur pas 2-5 ditësh dhe janë të shoqëruar nga:
• Dhimbje fyti;
• Ethet;
• nyjet limfatike fryrë, bajamet;
• Të përzier, të vjella, dobësi të përgjithshme të trupit;

• Fëmija bëhet i shqetësuar, shpesh qan, refuzon ushqimin;
• Pllaka mbi gjuhën, dhimbje barku.
Temperatura e lartë e trupit mund të ndodhë brenda 2-5 ditësh. Disa orë pas simptomat e mësipërme ndodhin skuqje të lëkurës të vogël që shtrihet në të gjithë trupin përveç fytyrës, me faqet ana e kuqe. Shumica shpërthime të lokalizuara mbi nyjet e gjymtyrëve, kofshët e brendshme, dhe vrima axillary, trung, bark. Duke pasur parasysh brishtësinë e fëmijëve anijeve në zonat e fërkime mund të përjetojnë gjakderdhje të lehtë. Simptoma të rënda mund të ndodhë për disa ditë, një skuqje të lëkurës është 15-20 ditë. Ethet Scarlet në fëmijët ka kurs butë dhe trajtimi zakonisht është një pacient i jashtëm, ju do të duhet për të izoluar fëmijën dhe për të shmangur kontaktin me njerëz më parë që vuajnë nga ethet e kuqe. Por ka raste kur sëmundja është në gjendje të provokojë komplikime si: meningjiti, qafën celuliti, sepsë dhe sëmundje të tjera serioze që kërkojnë shtrimin në spital emergjente të fëmijës. Ethet Scarlet në të rriturit shpesh të fshehura foto klinike, vazhdon shumë e vështirë dhe shpesh i jep komplikime.

Në shenjat e para dhe simptomat e fruth i keq duhet të shkoni tek mjeku që mund të zbulojë sëmundjen, trajtimin e duhur. Me trajtimin e duhur dhe sipas rekomandimeve të mjekut, prognoza është e mirë.