Simptomet e tremens jerm alkoolit


Tremens jerm, ose ndryshe, tremens jerm - psikozë që rezulton nga përdorimi i alkoolit. Ky çrregullim ndodh kur alkoolizmit gjatë maturi. Cilat janë simptomat e tremens alkoolike jerm, dhe pasojat që mund të shkaktojnë, ne e konsiderojmë në këtë publikim.
Simptomet e tremens jerm
Psikoza alkoolike manifestohet si jerm lidhur me halucinacione pamore, dëgjimore ose të prekshëm, i shoqëruar nga dridhura dhe temperaturë të lartë. Hallucinations janë të lidhur zakonisht me një ndjenjë të kërcënimit, shpesh marrin imazhe të vogla të krijesave të liga (insektet, ferr). Kur pacienti bardhë ethe mund vetë të shkaktojnë dëme serioze dhe është rreziku kryesor. Edhe pse zakonisht përfundon shërimin psikozë, nganjëherë mund të jetë fatale.


Mbani në mend se jerm alkoolike nuk zhvillon kundër dehurit, dhe duket se vetëm personi i matur, kur ai është i privuar nga alkooli në doza të zakonshme.

Personat e ekspozuar ndaj etheve të bardhë
Më jerm zhvillohet në njerëz mbi dyzet vjet e diagnozës "alkoolizmi kronik faza II-III, pas një të pijshëm gjatë qejf, ose për shkak se çdo ditë për disa javë. Në raste të rralla, jerm tremens personat e sëmurë të cilët nuk janë alkolikët kronike, por konsumuar alkool gjatë një periudhe të gjatë në sasi të mëdha dhe me cilësi të ulët. Në rrezik janë individë të cilët më parë kanë vuajtur sëmundje të rënda sistemit nervor qendror, plagosje traumatik të trurit. Dhe pacientët të cilët në të kaluarën kanë vuajtur nga psikoza alkoolike në të rënda, kjo mund të ndodhë përsëri edhe pas marrë doza të vogla të alkoolit.


Sëmundja
Psikozë të rëndë të alkoolit
Nëse për shkak të një njeriu sëmundje fizike kishte vidyazykatysya alkool, ajo mund të çojë në psikozë - rreth 13 raste të tremens jerm. Pastaj psikozë fillon gjatë 3 ditëve të para, të paktën - për 4-6 ditë pas ndërprerjes së pirjes. Psikozë Periudha maturi para: në këtë kohë mund të jenë dhimbje koke, të vjella, abuzimi i gjuhës dhe çrregullimeve të tjera neurologjike. Përafërsisht 12% e pacientëve të prekur me kapjet krizave konvulsive.

Simptomat e para të tremens jerm mendore është nervozizmi pakuptueshme, problemet parandjenjë kanosës, shqetësim gjumë. Pacienti ishte fillimi për të mundojnë këqija. Para se të bie në gjumë dhe pagjumësia bëhet mashtrimet e mundshme auditory dhe vizuale: thirrje, hapa, përplasje dyersh lëvizin hijet në periferi të vizionit. Çrregullim shoqërohet nga dridhur duart, djersitje e harlisur, rrit norma e zemrës, rrit temperaturën e trupit dhe presionin e gjakut. Kjo mund të kthehet të kuqe fytyrën dhe sytë.

Në 3-4 ditë pagjumësi fillon me një halucinacione të forta dhe të gjalla vizuale të kafshëve të vogla dhe insektet, nganjëherë - krijesat imagjinar (demonët, Gnomes, elefantët rozë - kujtojmë thëniet e përbashkëta popullore në këtë temë). Hallucinations shpeshta prekshëm - një njeri duke u përpjekur për të kapur, lahen larg insektet si zvarritje në lëkurën e tij. Shpesh zërat pacienti chudyatsya duket se kërkojnë që ai ose ngas. Për këtë arsye, pacienti bëhet e pamjaftueshme, vjen me halucinacione në bisedë ose duke luftuar me ta. Në sfondin e zhvillimit hallucinations jerm, ajo mund të jetë e lidhur me xhelozi, iluzionet e persekutimit. Pacienti mund të shfaqen dëshirën për të kryer vepra heroike, ose ai fillon të mendojë histori neyyazytsirni nga e kaluara e tij. Gjendja mendore e pacientit është e paqëndrueshme, alternative sulmet eksitim me periudhat e qetë, agresionit dhe frika po ndryshon me shpejtësi vetëkënaqësi dhe anasjelltas.


Në ditën, tremens jerm mund të ndalet - pacienti kupton se ai është i sëmurë, të udhëhequr normalisht në mjedisin rrethues, në gjendje për të folur në lidhje me atë me të gjatë natës. Por në mbrëmje psikozë përditësuar. Kohëzgjatja e zakonshme e sulmeve psikozë - 3 deri në 5 ditë. Në këtë kohë pacienti është duke fjetur apo jo në të gjitha, ose shumë pak gjumë. Shenja e parë e duke i dhënë fund psikozë është kthimi i gjumit normale.

Tremens Rënda jerm mund të rezultojë në shërim të plotë, dhe shërim nga një defekt (psyhosyndrom organike, sindromi amnestike). Vdekja ndodh në rreth një të dhjetën e rasteve në mungesë të trajtimit të duhur.


Jerm alkoolike - një formë e butë e psikozë alkoolike. Ky çrregullim mund të ndodhë edhe pas marrjes afatshkurtër të alkoolit. Jerm alkoolike ndryshon nga tremens jerm mungon hallucinations. Duket si një pacient në depresion, mendimet e ngulët, zhvillon dyshime pabaza, xhelozi, mosbesimin e të tjerëve. Jerm alkoolike vuajtjet kudo shikoni karikaturat zyazyka, spiunë, makinacionet e fshehtë kundër tij. Rezultati mund të jetë një agresion mendore çrregullim apo tentativë vetëvrasje.


Korsakov psikozë - ky lloj i çrregullimit mendor të abuzimit të alkoolit bazë të përshkruara në 1887 nga mjeku rus NS Korsakov. Korsakov psikozë fillon si një ethe të zakonshëm të bardhë, që është, pacienti bie në një depresion, çrregullime të gjumit dhe vuan swings papritur humor. Një tipar dallues i psikozë Korsakov s - humbja e pjesshme e kujtesës: pacienti nuk është në gjendje për të rivendosur disa ose të gjitha ngjarjet e së kaluarës së afërt.

Trajtim
Pacienti duhet menjëherë në spital jerm në një spital psikiatrik. Në prani të hallucinations fiksimin dhe kërkuar përdorimin e drogës psikotrope. Trajtim të veçantë e tërbimit nuk ekziston - ajo është pjesë e trajtimit të alkoolizmit. Terapi të drogës ka për qëllim lehtësimin e çrregullime autonome, në radhë të parë - restaurimin e gjumit normal.