Simptoma të tuberkulozit të sistemit urinar


Shfaqja e tuberkulozi pulmonar njeriut, dhjetë vjet nefrotuberkulezu dhe shkakton një sëmundje është e mesme, pasi tuberkulozi pulmonar, por infeksioni ndodh kur mikroorganizmave të vijë me gjak në aparatin klubochkovыy të dy veshkat dhe fillojnë të zhvillojnë tuberkulozit vatra në korteksin e veshkave.
Formimi i tillë myyazytsilno ndonjëherë zhduket, por ajo mund të jetë vetëm në rastin kur një person i zhvilluar sistem të mbrojtjes kur sistemi imun është mjaft i dobët, lëviz sëmundje nga shtresa cerebrale cortical dhe shtresa fillon të zhvillohet në papilla veshkave. Gradualisht sëmundja mbulon tërë trashësinë e piramidave dhe veshkat të fillojë prishja e tyre shpella dhe dëmtimit të dhëmbëve janë formuar dhe ata mund të jenë të izoluara apo të konjuguar me sistemin pyelocaliceal.Në fazat e hershme simptomat e tuberkulozit të sistemit urinar nuk shfaqet, por zhvillimi i sëmundjes, kur zgavrën e formuar në veshka, nuk mund të jenë dhimbje në mesit dhe mund të zhvillojnë dehje të përgjithshme, dhe në këtë mënyrë temperatura e trupit rritet, personi humb peshë, ai ndjen dobësi të përhershme dhe të shpejt të lodhur. Gjithashtu, ky sistem simptomat e TB duket ardhjen e dhimbje barku i veshkave, dhe atëherë temperatura fillon të rritet dhe të zhvillohet dështim i veshkave. Vini re gjithashtu se tuberkulozin e sistemit urinar më i madh "hoaxer" në mesin e të gjitha sëmundjet e traktit urinar dhe veshkave, zakonisht këto sëmundje klinikë shumëllojshmëri të ndryshme dhe ka pothuajse asnjë shenja patognomonike. Megjithatë, simptomat e tuberkulozit lezioneve traktit urinar duket si tuberkulozi i fshikëzës, ndërsa pacienti fillojë urinim i shpeshtë dhe inflamacion të pjesëve të poshtme të traktit urinar, ndërsa ka inflamacion të uretrës. Simptomet kryesore të TB janë si hematuria traktit urinar, kur gjaku fillon të rrjedhë me urinës dhe gjakut njollat ​​me urinë gjatë urinimit, hematuria është totale. Ndoshta terminal apo përfundimtar në këtë gjak rast është lëshuar në fund të aktit të urinimit. Kur një pacient me qafë të tërhequr plagët yll dukshme, thuhet se ai pësoi lymphadenitis tuberkulozi, dhe programi i studimit mund të shihet ndryshime shkatërruese, duke treguar se braktisur tuberkulozi shpella e veshkave.


Nëse marrim parasysh simptomat e tuberkulozit të fshikëzës, mund të vërehet se ka ndarje në xhepat e shtyer e tij dhe u nxito ulcerat tuberkulozi dhe tubercles. Kështu, pacientët ankohen për çrregullime urinar dhe duket se kursi i cystitis dhe urinës së pacientit TB bacilet e bën të mundur për të identifikuar sëmundjen. Nëse ju filloni për të zhvilluar tuberkulozi uretër sindroma dhimbje në mesit dhe në këtë mënyrë, ndërprerë veshkave. Kështu, simptomat e tuberkulozit e sistemit urinar mund të jenë shumë të ndryshme dhe të imët simptomat e sëmundjes, është jashtëzakonisht e vështirë, kështu që, për të përcaktuar sëmundjet urinar sistemit, të përdorë appartno laborator dhe metodat instrumentale e ekzaminimit. Para se të shqyrtojmë pacientin në lidhje me sëmundje të sistemit urinar, gjeni pacientin në qoftë se ai nuk vuan nga tuberkulozi apo organe të tjera, dhe ai kishte kontakt të gjatë me kompaninë personin e bacilet tuberkulozit. Simptomat e tuberkulozit të sistemit urinar ende mund të përcaktojë prekje të prostatës dhe scrotum në burra, dhe kur një person zhvillon TB sistemin urinar, në këtë rast ka ndryshime që shoqërojnë nerfrotuberkulezu. Me zhvillimin e tuberkulozit të indeve traktit urinar të fillojë të rritet në scrotum, derdhje të thyer, duke çuar në vonesa dhe rrit spermës zhvillojnë prostatës. Diagnoza e sëmundjes së sistemit urinar është kryer kryesisht në laborator dhe madje urinalysis mund të tregojnë proteinuria, një masë e proteinave në urinë, ose hematuria gjithashtu tregon prania e qelizave të gjakut të kuqe në urinë dhe pyuryyu, kjo tregon praninë e leukociteve në urinë.


Sëmundjet gungor të sistemit urinar karakterizohet nga disa lloje, këtë piuri fshehur kur pyelonephritis rutinë të dyshuar, gjithashtu mund të jetë i bollshëm hematuria pa dhimbje bruto, siç kemi përmendur, është gjakderdhje në urinë. Në rastin kur tuberkulozi renale kombinuar me fillon pielonefrit, fillon me dhembje mbrapa, temperatura rritet ndjeshëm, ndërsa pacienti nuk mund vidyazykaty TBC veshkave, dhe nga pyelonephritis. Kur kombinohet me pielonefrit kronike nefrotuberkulezom, ju mund të zhvillojnë fazën aktive ose heshtur të sëmundjes. Kur tuberculosis i sistemit urinar mund të jetë dhimbje barku renal, të gjitha shenjat e cystitis, nje inflamacion i mukozës të fshikëzës dhe epididymitis, nje inflamacion epididymis, mund të jenë të dyja akute dhe kronike, por njëkohësisht mund përflakur dhe që koqe. Për të identifikuar sëmundje është e nevojshme për urogram veshkave dhe radioizotopi renohrafyyu dhe diagnostikuar pas lazer do të testojë dhe të rregulluar dhe për të rritur leukocyturia eritrotsiturii, dhe në këtë mënyrë mund të shihet në rënie në limfocitet periferike të gjakut, por nuk mund të zbulojë эrytrotsyturyyu. Kështu, simptomat e sistemit tuberkulozi urinar, një sëmundje shumë e vështirë për të përcaktuar dhe kjo është për shkak të faktit se shumë sëmundje të karakterit gungor kanë të njëjtat karakteristika dhe për të përcaktuar me saktësi duhet të jetë një provim shumë serioze të trupit, duke përfshirë të gjithë sistemit urinar të pacientit .