Të drejtat Sindromi i lodhjes kronike


Në mënyrën e jetesës ethshëm sot unë dua ta bërë atë sa më shumë apo edhe vijnë pranë kësaj maksimum. Shumë njerëz të çojë një jetë aktive natë, dhe ëndrra është dhënë vetëm disa orë në ditë. Si rezultat, edhe njerëzit e shëndetshëm pas viteve të praktikës së tillë të bëhet nervoz, një ndjenjë e mungesës së ajrit. Gjumi nuk është relaksim dhe rekreacion, por bëhet një barrë. Kur zgjim ndjenja e dobësisë dhe letargji vetëm rrit. Këta njerëz dhe për të marrë një takim me një neurolog, dhe pastaj në terapist. Kronike njeri Sindromi i lodhjes - shpesh në këto raste vendimi i mjekut. Çfarë është kjo sindromë, shkaqet e tij rrënjësore, si për të trajtuar sëmundje dhe si për të shmangur atë - kjo do të diskutohet.


Ndjeheni të lodhur është i njohur për të gjithë. Pas një kapacitet tjetër është restauruar zakonisht. Por në qoftë se, pavarësisht gjumë të gjatë dhe pjesa tjetër, gjendja nuk është përmirësuar, dhe lodhje shtuar simptome të tjera të tilla si muskujve dhe dhimbje koke, rritje dhe nyjet limfatike të dhimbshme, temperaturë deri në 375 gradë, memorie të dobët dhe koncentrim Vëmendje, dhimbje të përbashkët, dhimbje të fytit, atëherë ka shumë të ngjarë se sindromi i lodhjes kronike. Por pikërisht kjo mund të flasin vetëm në prani të të paktën katër nga simptomat e mësipërme për më shumë se 6 muaj. Por një vizitë te mjeku nuk duhet të shtyj për më vonë. Trajtimi i kronike komplekse Sindromi i lodhjes dhe të përzgjedhur për secilin individualisht varësisht nga simptomat e tanishme e pacientit dhe shkaqet që çuan në ndodhjen e saj.


Emëruar terapi të drogës, ilaqet kundër depresionit, painkillers, vitamina. Që nuk është një teori e origjinës viral të sëmundjes, përshkruajnë antiviralë. Dietë treguar Ushqimi ushqime të pasura me antioksidantë dhe acide yndyrore polyunsaturated (fruta, perime, vajra vegjetale). Efekt të mirë në trajtimin ofron ushtrim terapeutik, vetëm ushtrimi duhet së pari të jenë të papërfillshme me një rritje graduale në përmirësimin e procesit. Teknika të ndryshme të relaksimit, ushtrime të frymëmarrjes, e relaksimit të muskujve, meditim, hipnozë, masazh.


Siç e dini, parandalimin e sëmundjes është më i mirë se kurë. Mënyrë jetese të shëndetshme - parandalimin e shumë sëmundjeve, duke përfshirë sindromi i lodhjes kronike. Dështimi i punës dhe pushimit, stres të vazhdueshëm, aktiviteti i ulët fizik na çojë në lodhje kronike. Për të shmangur këtë, ju duhet të ndryshojë stilin e jetës tuaj. Së pari, është e rëndësishme që të respektojnë punën dhe të pushoni. Jobs - një faktor i domosdoshëm për ekzistencën e plotë të njeriut. Por në çdo rast, ne nuk mund të harrojmë për pjesën tjetër. Çezmat për të fjetur të paktën 6 orë në ditë. Si do të janë shtuar për të punuar të paktën një ditë në javë të prodhimit.


Shumica e feve na urdhërojnë pushim javor (në Islam - e premte, Judaizmi - e shtunë, Krishterimi - e diel). Mos harroni pushimin vjetor me pjesën tjetër të plotë dhe të mos punojnë për të lodhjes në vilë e tyre verore ose riparimin e banesave. Së dyti, mos harroni në lidhje me trajnimin fizik. Ne rekomandojmë të paktën 2 herë në javë për të notuar, palestër, drejtimin dhe aktivitetet sportive të tjera në dispozicion për ju. Së treti, të ndiqni psyhohyhyenu. Ne me kujdes të kujdeset për higjienën e trupit, por harrojmë për ruajtjen e shëndetit mendor. Shmangni stresin në mënyrën moderne të jetës nuk mund të, por theksojnë shumë mënyra: muzikë, letërsi, kinema, komunikimin me kafshët dhe më shumë. "Ka dy strehë nga problemet e jetës, kjo është muzika dhe macet" - shkruante filozofi gjerman, muzikant dhe mjeku Albert Schweitzer. Zgjidhni opsionin më të mirë për ju dhe ju mund të shmangur efektet negative të stresit dhe sëmundjeve të rënda.