Tendonitis - Simptomat dhe trajtimi


Tendonitis - pezmatimi i indeve pjezë, zakonisht shihet në fushën e lidhjes së pjezë të kockave. Shpesh sëmundja e kombinuar me lezione inflamatore mill pjezë ose çanta suhozhylnoy dhe mund të shfaqet si dhimbje e zakonshme butë që shpesh duket nga punë jashtë orarit. Megjithatë, ndryshe nga tendonitis, dhimbje të muskujve është mjaft e lehtë të përkohshme, ndërsa manifestimet e dhimbshme të kësaj sëmundjeje janë shumë të qëndrueshme dhe mund të ndodhë kohë të mjaftueshme. Tendonitis prek njerëzit, pavarësisht aktivitetit profesional, gjinisë dhe moshës, por më të ndjeshëm për shkak të moshës lidhur me ndryshimet në tendons indeve njerëzit mbi dyzet vjet, dhe ata të angazhuar në punë fizike apo ushtrim, ngarkimit të njëjtën zonë


Tendonitis - Shkaqet


Shkaku më i zakonshëm i tendonitis është mikrotravmatyzatsiya dhe rritjen e aktivitetit fizik. Kur puna fizike, vende ku muskujt bashkangjisë në skelet të ndjehen të ngarkesës goxha i madh. Në rastet kur një ngarkesë është e tepruar dhe e rregullt, kërc dhe indeve pjezë në vendet e ngjitjes, shpesh pësojnë ndryshime degjenerative që ndodhin në zona të vogla të indeve nekrozë (nekrozë) e depozitimit të kalciumit, pjesë e yndyrore indeve, kërc dhe tendons . Kripera kalciumi janë depozituar më shpesh në vendet ku dikur diçka nga arsyeja pse ka mykrorazrыv fibrave pjezë. Sepse kalcium është edukimi shumë solide, ata lehtë mund të plagosë indeve përreth.

Si rezultat i tendosje zgjatur fizike, të vendosura në mes të degenerates fibrave gilcë kërc, kosteniye atëherë ka rritje kockëmadh si osteophytes, kockave nxit dhe spikes. Këto procese dhe është një katalizator për zhvillimin e tendonitis. Përveç kësaj tendinitis mund të zhvillohet si pasojë e pranisë së sëmundjeve të njeriut të tilla si artriti reumatik reaktive, artritit reumatoid dhe përdhes
Shkaqet më të zakonshme të tendinitis:
- Barra e gjatë konsiderueshëm fizik në një të përbashkët

- Plagosje dhe infeksionet bakteriale (gonorrea, etj)
- Sëmundjet reumatike (arthritis, përdhes, etj)
- Reaksione të tjera alergjike ndaj barnave të caktuara
- Struktura asimetrike e trupit (nëse gjymtyrët më të ulët e gjatesite e ndryshme, mund të zhvillojnë tendinitis të përbashkët gju)
- Dështimi për të korrigjuar sjellje
- Zhvillimi i të pahijshme ose dobësimi i tendons
Tendonitis e zhvilluara mund të shihet pothuajse kudo në trup ku pjezë. Shumë shpesh sup tendonitis ndodh në bazë të gishtit të wrists, hip, gju dhe bërryl, Akilit gilcë. Adoleshentët dhe fëmijët më shpesh një tendinitis i përbashkët gju, e lidhur direkt me lezionet inflamatore tibial apophysis

Tendonitis - Simptomat


Simptomat më të rënda të tendonitis është dhimbje dhe lëvizshmëri të kufizuar që mund të shfaqen papritmas ose të rritet me zhvillimin e inflamacionit. Dhimbje në vendin e inflamacionit dhe ngjitur zonave mjaft këmbëngulëse dhe nuk kalojnë. Në kryerjen ndjenja prekur pjezë nuk është rritur ndjeshmëria

Simptomet kryesore të tendonitis: dhimbje; mbi pjezë prekur ngjeshur parë; slыshymaya përmes phonendoscope apo edhe kërcitje në distancë kur ngarje pjezë. Gjendja është shumë më e komplikuar në rastin e depozitave të kontribuojë në dobësimin e tendons dhe çanta kyçeve e kalciumit.

Tendonitis e sup përbashkët manifestuar lëvizshmëri të kufizuar dhe ulur varg supe e levizjes. Në gjendjen pa ngarkesë e dhimbje në supet plotësisht mungon. Ora kumulative e ditës për dhimbje natës është një nastorozhlyvym simptomë në tendynyte, jo aq shumë për shkak të ashpërsisë së saj, por për shkak të pozitës së detyruar trupit gjatë gjumit.
Tendonitis gju vështirësi të dukshme drejt greminës apo ngjitje shkallët, drejtimin dhe duke ecur. Në rastin e lezioneve inflamatore të tendons në parakrah e pacientëve kanë probleme me zbatimin e veprimeve të ndryshme dhe duart që mbajnë sende

Tendonitis Trajtimi


Prioriteti i parë është për të siguruar trajtim tendonitis pushimi të plotë zonën e prekur. Për këto qëllime, me lezionet e gjymtyrëve të ulët janë ideale paterica apo një kallam; tendynyte në sup përbashkët - formatimin e teksteve, autobus ose salcë; tendynyte në bërryl të përbashkët - fashë e ngushtë. Paralelisht me këtë, i emëruar dhimbje dhe ilaçe anti-inflamator mund të përdoret topically ngjashëm në ointments efekt.
Dinamika pozitive në trajtimin e tendinitis vërejtur pas injektimit direkt në corticosteroid plagë që shpejt të eliminuar dhimbjen dhe për të nxitur attenuation e inflamacionit. Shtim në kursin bazë të trajtimit janë fizioterapi.

Me procesin e fortë inflamatore, ose në rast të dështimit të trajtimit standarde janë treguar antibiotikët, dhe në raste të rënda - kirurgji.
Tendonitis Trajtimi do të jetë efektive vetëm nëse përputhja pacienti pa rekomandime përjashtim për paqe dështuar gjymtyrë. Duhet të regjimit dhe ritmin ish puna, zhvillimi i mëtejshëm i sëmundjes besim mund të garantojë.
Parandalimi i tendinitis shumë më e lehtë se sa trajtimi i saj të mëvonshëm. Pavarësisht nga aktiviteti fizik të ardhmen duhet së pari të kalojnë një stërvitje të vogël. Ritmi i ngarkesës duhet të rritet gradualisht, duke mos punuar në kufijtë e kompetencave të tyre. Në rastin e shenjë të vogël të dhimbjes duhet të ndryshohet në një, apo edhe për të organizuar një festë të shkurtër. Nëse performanca e çdo dhimbje akt të vazhdojë të shfaqet në të ardhmen më të mirë për ata kurrë të kthehen. Parandalimi i tendinitis e sup përbashkët është për të shmangur punën që duhet të kryhet në duart e ngritura. Në qoftë se kjo është e pamundur për shkak të karakteristika profesionale, gjymtyrë e sipërme në mënyrë periodike të nevojshme për të dhënë pushim të plotë

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. 3. bursit epicondylitis
2. tenosynovitis 4. dhimbje mesi