Shkaqet trachoma dhe simptomat


Agjent shkaktar i kronike infektive trakomën sëmundjeve sy vepron klamidia, një sëmundje që karakterizohet nga lezione të kornea dhe organet konjuktivës vizuale, dhe sëmundja e njeriut mund të çojë në verbëri të plotë. Në vend të follicles janë formuar me kalimin e kohës është dhëmbëza. Chlamydia, e cila parazitoj brenda qelizave që shkaktojnë trachoma, dhe karakteristikë e patogjen është se ai ka veti të ngjashme si bakteret dhe viruset. Vetëm në patogjen shekullin e fundit u zbulua në qeli, por deri kohët e fundit, shkencëtarët supozohet se klamidia janë të lidhura me këtë sëmundje si një grimë dhe ajo u gjet më vonë. Kështu, trachoma shkaqet dhe simptomat e sëmundjes - një temë që nuk duhet të anashkalojë vëmendjen e tyre për ata që çmojnë shëndetin personal.


Trakoma është në gjendje për të filluar zhvillimin tuaj në çdo moshë, shkaqet e sëmundjes mund të jenë të ndryshme dhe simptomat e saj shpesh nuk lejojnë menjëherë të zbuluar praninë e sëmundjes në një fazë të hershme. Shumë shpesh trachoma prek fëmijët e vegjël dhe sëmundja është në gjendje të marrë një formë kronike dhe pastaj ajo do të jetë për kohë të mjaftueshme, ndoshta, në fund të jetës. Nga vetë antroponoznыm sëmundje është një sëmundje, ajo mund të përhapet epidemically, me një rol të rëndësishëm në përhapjen e trakomën luan nivel sanitar dhe jetën uyazyka. Trakoma mund të transmetohet mjaft lehtë nga personi në person, shkaqet e saj mjaft banale (përmes veshjeve, duart, sende shtëpiake) dhe simptomat në gjendje të shprehin veten e tyre shumë aktive.


Kështu, shkaku kryesor i trakomën është transferimi i shkarkimit, e cila ka veti ynfytsyruyuschymy një konjuktiva shëndoshë e syrit të pacientit. Kjo mund të bëhet përmes ndarjes së lot, qelb, mukusit. Sëmundja ka një periudhë inkubacioni, e cila zgjat nga 5 ditë deri në 2 javë, sigurisht mund të jetë e vështirë për të kuruar dhe pastaj ajo bëhet mjaft e vështirë kur duke përdorur metoda konvencionale. Ky mund të jetë për shkak të disa faktorë, për shembull në lidhje me imunitet reduktuar e pacientit, prani te semundjeve te tjera kronike, alergji dhe sëmundje të tjera të syrit. Përveç kësaj, trajtimi mund të jetë i kotë nëse kjo ishte një mjek i zgjedhur gabimisht, ose pacienti nuk është i ndjekur të gjitha kërkesat e nevojshme për një specialist. Në vendin tonë deri relativisht vonë, sëmundja ishte përhapur gjerësisht, por deri më sot nuk ka masiv, ndonjëherë ka vetëm forma atipike të sëmundjes.


Sëmundja më shpesh ndodh në të dy sytë në një herë, por simptomat e para të trakomën zakonisht nuk janë emërtuar. Vetëm në raste të rralla relativisht, sëmundja është akute, kryesisht për kronike e saj dhe shoqërohet me formimin e follicles (kokrra). Inflamacion i enëve të gjakut (pannus), e cila është agjenti të lokalizuara në sipërfaqen e kornesë, përfundimisht në vendin follicles formuar plagët. Sëmundja ka katër faza.

Faza 1 sëmundje manifestohet nga inflamacion i konjuktiva e syrit, e cila vazhdon të përparojë. Fabrics bymehet për shkak të përhapur infiltrimin në konjuktiva follicles pastaj formuar që kanë pamjen e drithërave gri mutnovatыh. Kokrra lokalizimit kaotike, ata janë formuar në folds e konjuktiva. Kornea është syri në fazën e parë është se simptomat e para të lëndimit.

Faza 2 sëmundje karakterizohet nga vazhdimin e infiltrimit, follicles rritet numerikisht, në radhë të parë të fillojnë të formojnë plagët. Kornea prekur fortë.
Faza 3 bëhet me dhëmbëza aktive trakomës, zonat e infiltrimit dhe follicles mund të shihet në konjuktiva.
Faza 4 sëmundje nuk është aq aktuale aktive, dhëmbëza shpërndarë, nuk ka asnjë inflamacion.

Pannus si tipik i manifestimit të sëmundjes fillon nga gjymtyrë e sipërme dhe pastaj mbulon tërë orenditë e reja, procesi i shkatërrimit të shtresave sipërfaqësore të kornea. Mjekësia moderne është në gjendje që plotësisht të kuruar sëmundje nga uyazyka zbulimin e hershëm dhe trajtimin e duhur të trakomën. Kornea mund të konsiderueshme pomutnity nëse sëmundja është në një zgjatura, të rënda, humbje ndoshta e konsiderueshme e vizionit në konjuktiva mund të formohen plagët trashë. Është shtrembërimet e mundshme kërc ndonjëherë dhe volvulus e tyre për shkak të formimit të indeve mbresë, vendndodhjen e qerpikët mund të shkelen, qerpikët nganjëherë shkaku ulceration të kornesë, vazhdimisht në kontakt me të.


Trajtimi i sëmundjes, e cila ndodh në fazat e mëvonshme, kryhet në spital. Aplikoni krem ​​antibiotik (эrytromytsynovaya, tetracycline, oletetrynovaya), atëherë, pas 1-2 javësh të trajtimit me piskatore follicles shtrydhur atëherë trajtohet kurrë krem. Trachoma ambulatore mund të trajtohen në qoftë se sëmundja është një formë e butë e përdorur zgjidhjet antibiotik dhe ointments. Pasi shëruar, pacienti vazhdoi të përjetojë një mjek është kontrollimeve të rregullta mjekësore, vihet në regjistrimin punishte barnash në spital.


Kushti më i rëndësishëm për një prognozë të favorshme është trajtimi i hershëm i sëmundjes, shumica e pacientëve janë shëruar Sëmundjet për 2-3 muaj. Përsëritje e mundshme e sëmundjes, nëse ajo vazhdoi në 4 faza, dhe sëmundja është në gjendje për të përsëritur edhe pas një periudhë të konsiderueshme kohore (10-20 vjet). Kurs dhe rikthim të komplikuara çon në errësirë ​​corneal, vizion është reduktuar në masë të madhe, verbim të mundshme. Si parandalimin trakomës duhet të ushtrojnë kujdes në kohën e duhur për trajtimin e sëmundjeve të syrit.