Simptomat Trichomoniasis në burrat dhe gratë


Trichomoniasis urogjenital Trichomonas vaginalis quajtur humbjen e organeve urinare. Sëmundja është përhapur dhe është e shoqëruar shpesh nga infeksioni tjetër - Candida, gonorre, klamidia dhe ureaplasmosis.
Duhet të theksohet se Trichomonas vaginalis është e vetmja specie patogjene, si Trichomonas zorrëve dhe me gojë nuk kanë lidhje me organet gjenitale të sëmundjes.
Burimi i infeksionit - personi në praninë e të cilit shënohet në mënyrë të qartë manifestimet klinike të pacientëve Trichomoniasis me asimptomatike ose zgarë.


Zhvillimi provokojë infeksione të ndryshme gjenitale dhe sëmundjeve kronike extragenital, sëmundjet metabolike, kontaminimin bakterial të vaginës dhe endokrine anomalitë.
Menstruacioneve promovuar riprodhimi intensiv i Trichomonas, e cila është e lidhur me një reduktim në aciditetit të mjedisit vaginale. Më shpesh Trichomonas hyn Mukoza vaginale, nganjëherë - e fshikëzës, uretrës, mitër dhe tubat fallopiane.
Ka Trichomoniasis freskët (torpydnыy, subakut dhe akute), kronike dhe trihomonadoroznoshuvachist. Subacute dhe akute forma janë karakterizuar nga bollshme lengjet vaginale shkumëzuar-purulent me një erë të pakëndshme, gratë ankohen për djegie dhe kruarje intensive vulvë.

Nuk mund të ketë dobësi dhe gjumë trazirat. Gjatë ekzaminimit gjinekologjik në pasqyrë të qartë ënjtje e dukshme e mitrës dhe muret vaginale. Identifikon colposcopy identifikuar hemoragji dhe erozionin e qafës së mitrës.
Trichomoniasis diagnostikuar në bazë të historisë, hulumtimet laboratorike dhe manifestimeve klinike. Përdorimi fituar materiale patologjike dhe mikroskopi me njolla dhe vija amtare. Gjatë trajtimit duhet të pushojë seksualitetin dhe partner seksual sanitare.
Përveç kësaj, sëmundjet terapi nevojë shoqëruese që shkaktojnë rezistencë të ulët totale të trupit. Tryhomonadonosytely duhet të trajtohet dhe pacientët me formën aktive e sëmundjeve.