Trichomoniasis në meshkuj Simptomet dhe shenjat e sëmundjes


Trichomoniasis është një përhapur sëmundje ngjitëse veneriane që shkakton Trichomonas protozoa. Sëmundja më e shpeshtë tek gratë. Megjithatë, në 10% të meshkujve janë simptomat e trichomoniasis.
Tip! Sëmundja transmetohet kryesisht nëpërmjet kontaktit seksual. Infeksioni mund të ndodhë në qoftë se ju përdorni peshqir dhe washcloths përbashkët. Trichomoniasis, një e treta e pacientëve meshkuj aktive të ardhurat dhe të çon në urethritis.
Ndoshta marrjen agjent shkaktar në prostatës dhe testiseve, duke rezultuar në një reduktim gradual të kapacitetit riprodhues. Sëmundja në gjysmën e meshkujve të popullsisë mund të çojë në shterpësi.


Shenjat që tregojnë Trichomoniasis në meshkuj


Sëmundja mund të ndodhë në njerëzit pa shenja të veçanta, ose ata janë të butë.

Pra, i kushtoj vëmendje për simptomat e trichomoniasis në meshkuj, të cilat mund të përfshijnë:paraqitja e dhimbje dhe djegie gjatë urinimit;

qelb ose shkarkimit bardha shkumëzuar që nganjëherë shfaqen nga uretrës;
parehati dhe kruarje të rënda në zonën e penisit;
urina turbullt dhe kërkojnë të vazhdueshme për të urinoj, të cilat zakonisht ndodhin në mëngjes;
ndodhja e dhimbjes pas kontaktit seksual;
ndjesi djegie në kofshë, sipërfaqen e tyre të brendshme;
proceset inflamatore të tilla si acarim, ënjtje ose skuqje ndikojnë prepucin dhe penis glans;
streaks e gjakut në urinë apo spermë;

cilësi të reduktuar të spermës, të përcaktuara në spermë.Shenja të tjera të sëmundjes me lezionet e prostatës ose testicular përfshijnë shkarkimin e vogël bardha, dhimbje e papritur në scrotum apo gjatë jashtëqitjes.

Procesi inflamator me trichomoniasis mund të shkaktojë origjinën uretral dhe uretritin. Me përhapjen e këtij procesi në një rrugë zhvillimi në rritje e mundshme e sëmundjeve të tilla si cystitis dhe pyelonephritis.
Tip! Simptomet e trichomoniasis akute mund të gjurmohen brenda një deri në dy javë. Manifestimet klinike të mëtejshme mund të zhduken apo të reduktohet. Sëmundja merr një formë kronike.


Në këtë drejtim, në qoftë se ekziston dyshimi i simptomave Trichomoniasis në meshkuj janë të përcaktuara mirë, nevojën imediate për të parë një sëmundje veneriane të specializuara.


Si mund Trichomoniasis dhe se si për të kuruar?