Tularemisë - Simptomat


Tularemia transmetohet nga kafshët është një sëmundje akute infektive mund të përhapet nga personi në person. Por edhe në këtë rast, nëse ju nuk keni kafshë shtëpiake, rreziku i infeksionit ekziston. Le të flasim për atë që simptomat e tularemisë sëmundjes dhe ku ju mund të arrijë këtë infeksion.

Simptomat e përbashkëta të tularemisëKjo sëmundje u zbulua për herë të parë rreth njëqind vjet më parë në ketrat amerikane. Atëherë shkencëtarët kanë qenë shumë të habitur, duke parë kafshët një sëmundje shumë të ngjashme me plagë bubonic. Por papritur i tyre ishte edhe më i madh kur u bë e qartë se nga brejtësve tularemia mjaft lehtë transmetohet tek njerëzit. Gjithashtu, burimi i infeksionit në tularemisë janë qentë, dele dhe të gjitha llojet e brejtësve. Nëse pickim shënoni në trupin e tyre merr një virus që gradualisht zhvillohet në shkop tulyaremiynyy, dhe tashmë ajo mund të transmetohet nga kafshët tek njerëzit nëpërmjet kontaktit të drejtpërdrejtë. Agjent shkaktar i tularemisë në këtë rast mund të konsiderohet hramotrytsatelnuyu palochkovuyu bakter anaerobe.

Karakteristikat kryesore të tularemisë mund të ndryshojnë në varësi të zonës dhe mënyrën e infeksionit, por janë simptoma të zakonshme për të gjitha format e sëmundjes;

 • ethe;

 • përzier dhe të vjella;

 • dobësi, marramendje;

 • mpirje, spazma e muskujve;

 • ndryshime të papritura në presion;

 • ethe.


 • Në përgjithësi, periudha e inkubacionit është 5-7 ditë tularemia, dhe simptomat e dehjes mund të zgjasë deri në një muaj. Vetëm pasi që pacienti shfaq simptoma të theksuara që tregojnë burimin e infeksionit.

  Simptomet e tularemisë, në varësi të zonës së dëmit


  Tularemia sëmundje mund të lokalizoni në vende të ndryshme, në varësi se si rrinë goditi trupin. Forma pulmonare e tularemisë, në qoftë se sëmundja ndodh pa komplikime, trajtimi i duhur është mjaft i shpejtë. Karakteristikat kryesore:

 • kollë e thatë;

 • dhimbje gjoksi;

 • shenja të dehjes.


 • Formë ajrit ka pasoja më të rënda.
  Nëse infeksioni ka ndodhur nëpërmjet lëkurës zhvillon formën bubonike e sëmundjes:


 • paraqiten në ulcerat e lëkurës dhe vlon, kone bubonike;

 • nyjet limfatike përflakur.


 • Në këtë rast është e rëndësishme për të kryer masat e dezinfektimit brenda dhe jashtë vendit për të parandaluar sepsë.
  Nyjet limfatike prekur mund të rritet në mënyrë të konsiderueshme në madhësi, duke kujtuar në formë veze. Fillimisht, procesi është shoqëruar me një ndjesi të fortë të dhimbshme, ata përfundimisht largohem.
  Kur infektimit përmes sclera e sy e nyjave limfatike fryrë shoqëruara me konjuktivit. Kornea zakonisht nuk është dëmtuar.

  Tularemia sëmundje, të bllokuar në trup së bashku me ushqim dhe ujë, mund të shkaktojë lezione të mukozës së gojës dhe ezofag. Në këtë rast vlon dhe ulcerat shoqëruar edhe me nyjet limfatike fryrë.

  Parandalimi dhe sigurisë masat në tularemisë sëmundjes


  Pa marrë parasysh se sa të transferohet nga tularemia, trajtimi duhet të kaloj nëpër një strukturë të veçantë mjekësore. Infeksioni nga personi në person është e mundur, megjithatë është e mundur ri-infeksioni nga pajisje shtëpiake, veshje dhe sende të tjera që mund të komunikojnë me një burim të infeksionit - një kafshë të sëmurë. Wand tularemia shumë këmbëngulës, në mjedisin e ftohtë me lagështi mund të jetojnë deri në gjashtë muaj. Vdes në një klimë të ngrohtë dhe të thatë, frika e disinfectants dhe antibiotikëve.

  Si një sëmundje masë paraprake tularemisë vaksinës përdoret. Është gjithashtu e rekomanduar e detyrueshme të veshin dorashka kur prerja lojë, përdorni një respirator për ndërmarrjet e mëdha blegtorale dhe magazinat e qëllime të prodhimit bujqësor.