Sëmundja Lyme - simptomat


Sëmundje Lyme i referohet infeksioneve bakteriale, në të cilën ka shkatërrimi i të gjitha sistemet dhe organet. E quajti atë spyrohetoy, e cila transmetohet me anë të kafshon shënoni.
Shkaqet e infeksionit
Në mënyrë tipike, sëmundje Lyme është transmetuar përmes një pickim të një tik-tak të infektuar, dhe përmes qëndrimit të gjatë të insekteve në trupin e njeriut. Megjithatë, duhet të theksohet se rreziku i kontraktuese këtë infeksion mund të rritet në varësi të kohës gjatë së cilës insekteve infektuar që është në kontakt me personin. Në shumicën e rasteve, ky infeksion infektohet pickim tik-tak kur ata tashmë janë të infektuar e kafshëve, të tilla si një mouse ose dreri.


Nëse një person të shërohen nga sëmundje Lyme, për fat të keq, ajo nuk ka prodhuar sistemin imunitar dhe në kafshimin e dytë të një tik-tak infektuar, ajo do të rishfaqen simptomat e kësaj sëmundjeje.

Simptomet e sëmundjes Lyme


Simptomat e hershme të sëmundjes Lyme janë mjaft të ngjashme me simptomat e gripit. Tiparet kryesore janë:

 • ethe;

 • paraqitja e ethe;

 • dobësi;

 • gjendja e keqe;

 • dhimbje në muskuj.


 • Disa ditë pas kafshimit të një infektuar ndryshimeve insekteve pacientit spyrohetoy shfaqen në lëkurë. Kështu në njerëz me lëkurë të drejtë është zakonisht u nxito, por me të errët - deheneryruyuschye tregon të ketë pamjen e gunga. Në disa raste, shenjat e para të sëmundjes Lyme nuk mund të zbulohet. Në këtë rast, është një tregues se ka një përfshirje të shpejtë të organeve të brendshme të pacientit në procesin infektive.

  Disa ditë ose javë pas sëmundjeve të manifestohet parë Lyme, infeksion sneaks thellë. Gjatë kësaj periudhe, njolla mund të ndalojë përkohësisht.
  Që nën sulm kthen tërë trupin, shpesh simptomat e sëmundjes Lyme ose siç quhet tik-tak-përballohen Borreliosis ndodhin në secilin pacient ndryshe. Në mjekësi marrë për të siguruar simptoma të tilla të kësaj sëmundjeje:

 • Në SNQ - ka një dobësi në gjymtyrë, ndjeshmëri shqetësuar përkeqësohet funksionin refleks. Pacientët të shqetësuar në lidhje me dhimbje koke të rënda, siklet kur përtypet dhe gllabërim, herë pas here ajo zhduket. Përveç kësaj, kujtesës mund të jetë i prishur, dëmtojë dëgjimin tuaj, të jenë të ndjeshëm ndaj dritës.

 • Në pjesën e - Vizioni i papritur paqartë në disa raste edhe verbim. Nuk ka dëme të indeve, sytë e shumë të kuqe, ka konjuktivit, një inflamacion i syve. Pacienti mund të përjetojnë dhimbje kur keq dhe të shohim njolla para syve të mi.

 • Nga lëkura - Shfaqja kruarje, të ndryshme në formë dhe ngjyra e lezioneve që mund të lokalizuara në pjesë të ndryshme të lëkurës.


 • Përveç kësaj, sëmundja mund të ndikojë në mëlçisë, mushkëritë, zemrën, dhe karakteristikat e saj janë manifestuar nga këto organe.

  Trajtimi i sëmundjes Lyme
  Shfaqje e simptomave të parakohshme lejon për trajtimin e sëmundjes Lyme në pikën ku semundja arritur ashpër. Edhe për terapi të suksesshme është i një rëndësie të madhe vendosjen diagnozë të saktë me një pamje të plotë të dëmtimit të organeve të brendshme.
  Për fat të keq, kjo ka protokolle të qarta të trajtimit. Përdorimi i antibiotikëve jep një rezultat pozitiv vetëm në fazat e hershme të sëmundjes Lyme. Nëse infeksioni është "prekur" të gjithë trupin, duke mbështetur një kurs i antibiotikëve do të përsëritet gjatë gjithë jetës së pacientit. Sa për të drogës dhe jo-drogës mjete të tjera për të trajtuar sëmundjen, ata janë vetëm simptomatike.