Sëmundje Ham - trajtim, simptomat


Proshutë Sëmundjeve - një sëmundje mjaft e zakonshme e njerëzve që luajnë sportive dhe / ose jetese aktive. Kjo mënyrë e jetës në aspektin e lëndimeve dhe problemeve me tendons dhe gjymtyrët ka një shumë të rreziqeve, por pa lëvizje dhe sport nuk mund të jetojnë plotësisht. Sëmundja Ham zakonisht ndodh në fëmijët dhe të rinjtë moshës 7 deri në 15 vjet, dhe më shpesh bërthama kockëzim në calcaneus kodër të zhvilluar në djemtë 9 dhe 11 vjet, vajza nga 7 apo 8 vjet. Në procesin patologjike mund të përfshijë një fund të dy dhe një.


Proshutë Sëmundjeve - nekroza pa mikrobe të kockave bira-bira (kockave bie në sfondin e furnizimit të pamjaftueshëm të gjakut), duke çuar në ndërprerjen e kockëzim. Arsyet sëmundje proshutë sot nuk është përcaktuar plotësisht. Pjesa më e madhe e këtij lezioni ndodh pas stresit të tepruar fizik apo trauma, të dyja vajzat dhe djemtë sëmundje ndikon në mënyrë të barabartë. Lezioni njëanshme diagnostikuar më shpesh bilaterale
Simptomat proshutë
Sëmundja mund të fillojë gradualisht, si dhe akute. Në rrjedhën akute të sëmundjes fillon me proshutë akute përforcohet gradualisht në dhimbje calcaneal zhardhok, e cila duket veçanërisht i mprehtë pas një ngarkesë (në këmbë vazhdoi, drejtimin, etj). Mbi calcaneal zhardhok ka ënjtje të dhimbshme në prekje, pa shenja të shënuar e inflamacionit. Në vend të lidhjes me kockave thembra e Akilit gilcë shënuar dhimbje, extension këmbë dhe përkulje e këmbë mund. Pacientët lëvizur çalë, përkulur mbi forefoot.

Diagnoza e sëmundjes proshutë bazuar në rezultatet e X-ray (fragmentimit dhe konsolidimit apophysis, vrazhdësi zhardhok calcaneus) dhe të dhënave klinike. Jetë i sigurt për të mbajtur diagnozën diferenciale e sëmundjeve të tilla si osteomielit, periostitis, bursit, tuberkulozi kockave thembra. Nëse sëmundja ndodh në njerëz të moshuar duhet të përjashtohen ashtuquajtura "Spurs thembra"
Ham Sëmundjeve - Trajtimi
Trajtimi i proshutë sëmundjes shpesh konservative. Taktika e trajtimit është për të kufizuar ushtrimin maksimal fizik. Kur shprehur rritur në mënyrë të konsiderueshme duke u mbështetur në dhimbje thembra e saj, gjymtyrë e prekur duhet rregulluar formatimin e teksteve suva. Në dhimbje të forta tregon përdorimin e analgesics dhe fizioterapi. Pretty efekt të mirë është dhënë banja të ngrohta dhe banjot ozokerit.

Si rezultat, për të reduktuar ngarkesat shoku mbi thembra dhe tabanin e shkarkimit prodhimit pasmë dhe inkurajuar më tej mbajtjen e insoles individuale ortopedike. Dështimi për të prodhimit individ thembra të tilla mund të gjenden në dyqanet e ortopedike apo barnatore.

Nëse fëmija juaj është diagnostikuar proshutë sëmundje, nuk ka frikë të nevojshme, si në rastin e trajtimit të duhur, sëmundja gjithmonë përfundon në shërim të plotë
Më shumë artikuj mbi këtë temë:

1. Sëmundja Sheyermana Mau
2. sëmundje Sjogren
3. Sëmundje Shlyattera