Klamidia tek gratë - Simptomet, shkaqet dhe simptomat


Infeksioni brendaqelizor Klamidia është shumë e zakonshme në botën e sëmundjeve gjinekologjike transmetueshme kryesisht përmes kontakteve seksuale. Klamidia - i takon natyrën infektive të sëmundjeve të shkaktuara nga patogjenë vepron Chlamydia. Agjent infektive banon në qelizë, replikohet, dhe shpesh mbeten për jetën.

Mënyrat infeksion Klamidia:

Femrat janë më të ndjeshëm ndaj infeksionit me klamidia se meshkujt. Ka disa mënyra për të infeksionit:

1. kontakt seksual. Penetrimi i infeksionit është nëpërmjet vaginës apo rektum gjatë marrëdhënieve seksuale mënyrë vaginale ose anale infektuar gjatë seksit oral mund në raste të veçanta, por, megjithatë, kjo ndodh.2. Infeksioni i sapolindur. Infeksioni ndodh shpesh në të sapolindur e nënave të infektuara gjatë kalimit nëpër kanalin e lindjes dhe ka gjetur se infeksioni mund të ndodhë në utero, rezultatin për fëmijën në raste të tilla nuk ka inflamacion në mushkëri, apo konyuktivit.

3. Infeksioni në jetë. Kontaktoni me klamidia nga familje pothuajse e pamundur, sepse klamidia është e nevojshme për zhvillimin e një numri të madh të patogjene në mjedisin dhe ata shpejt të vdesin. Prandaj, zbulimi i infeksionit nuk është e nevojshme që të vizitoni banjot mëkatin, sauna, pishinë, përdorimi i kuzhinës përbashkëta apo peshqir, si dhe faktorin vend në një tjetër tualet në shumicën e rasteve - një gjë e rrallë.


Megjithatë, disa ekspertë gjeti gjithashtu se agjenti infektive mund të jetë, për shembull, mallrat pambuku për dy ditë, kështu që rreziku relativ i infeksionit në shtëpi është vendi që të jetë.

Klamidia është më e zakonshme në gratë në dy lloje:

1. frymëmarrjes. Karakterizohet nga një kurs të gjatë, simptoma të ulët, rifillimi. Gjendja mund të jetë në formën e pneumoni, sinusit, bronkit, faringjit, otitis media, dhe shkaktojnë zhvillimin e astmës. Në pacientët me klamidia frymëmarrjes ndodhin konyuktyvytы, sindromi obstruktive, kollë të rënda, të ngjashme me ata që vuajnë nga kollës së mirë, dhe nyjet limfatike fryrë.


2. urogjenital. Për këtë lloj të klamidia është shpesh asimptomatike ose sëmundje ndodh si urethritis, provokon inflamacion në vezore, erozioni i qafës së mitrës, shtatzënisë pozamatkovi, dështime. Chlamydiosis urogjenital ndodh edhe më shpesh se gonorre të përbashkët dhe kontrast klamidia sëmundje në një kohë të gjatë, zakonisht kohëzgjatje prej një muaji.
Simptomet e klamidia në gratëKlamidia fakt e keqe se shumica e grave, domethënë shtatë nga dhjetë njerëz që sëmundja ndodh pa asnjë simptomë në të gjitha. Simptomat specifike apo shenja që do të tregojnë praninë e klamidia nuk është atje, sepse gruaja, një gjinekolog dhe ankesat ekzistuese nuk tregojnë praninë e sëmundjes. Ata gjithashtu mund të ndodhë grua duhet të lajmërojnë simptomat e mëposhtme të klamidia:


1. Shenja e parë e klamidia është lengjet vaginale mukozës, nganjëherë karakter purulent, dhe i shoqëruar nga era verdhë keqe;

2. Djegia, ndjesi kruarje në organet gjenitale, dhe në procesin e urinimit;

3. periudha e dhimbshme gjakderdhje në mes të periudhave të menstruacioneve;

4. Një tjetër simptomë në gratë me klamidia - një dhimbje në legen, bark, ka fituar para menstruacioneve;

5. Temperatura dobësi Statusi tregojnë dehje.
Diagnoza e klamidia në gratë
Diagnoza fillestare është zakonisht trajton klamidia si inflamacion, të përcaktuar diagnoza e saktë është e mundur vetëm pas analizave studimore të infeksionit. Megjithatë, vetëm trajtimi në kohë omozhet parandaluar ndërlikimet e sëmundjes, si dhe karakteristika karakteristike nuk mund të jetë, nuk duhet të harrojmë provimin rregullt.

Në gratë, diagnoza është bërë duke përdorur shtupë mostrave nga vagina, e ndjekur nga Citologjia, por kjo metodë nuk është shumë e saktë. Përdoret edhe ELISA, i cili përcakton prezencën e antitrupave ndaj agjentit infektiv dhe metodën e fondeve të përbashkëta - immunofluorescence drejtpërdrejtë, rezultati në këtë rast afër saktësi 70%. Aktualisht, ka PCR diagnostike - një të ashtuquajtur reaksion zinxhir polimeraza, e cila është shumë e saktë dhe e përcakton 95% të përqëndrime të vogla të patogjeneve.


Diagnoza e klamidia rëndësishme kulture analizave bakteriologjike, e cila duket urinë, gjakun, sekrecionet vaginale materiale, scraping elemente celularë trupin e pacientit. Gjithashtu, të përcaktojë ndjeshmëri ndaj antibiotikëve.
Sa e rrezikshme klamidia - komplikime në gratëNë qoftë se nuk kryhet mënyrat e duhura për të hequr qafe të sëmundjes, klamidia mund të shkaktojë dhimbje të përhershme në bark, shtatzëni ektopike dhe abort në provokimin e hershme. Për sa klamidia çon në inflamacion të endometrium dhe shkelje të funksioneve të saj, shfaqjen e endometritis, formimin e mbështjelljes në legen dhe peristaltikės thyer dhe qenët i qartë i tubave fallopiane.


Chlamydiosis urogjenital rrezikshme se gruaja rrezik të lartë për të qenë në gjendje për të mbetur shtatzënë, dhe gjysma e kohës kur shtatzënia ende ndodh, ai nuk është i kënaqshëm, me ethe, acarimin akute të inflamacionit në organet gjenitale, hipoksi e fetusit dhe fëmijën e porsalindur do të vazhdojë infektuar.