Endometritis kronike


Endometritis formë kronike të lidhura me sëmundjet gjinekologjike. Endometrium - është mukozën e mitrës që mbulon brenda. Për disa arsye kjo membranë mucous bëhet i përflakur dhe zhvillon endometritis. Endometrium është shumë e rëndësishme - mbron mitrës nga infeksioni pas fertilizimit veza ndihmon për të bashkëngjitni për mur. Nëse shtatzënia nuk vjen, mucous refuzuar dhe lë shkarkimin menstrual. Nuk vjen cikli tjetër dhe endometrium rritet përsëri.
Patogjene, duke hyrë në mitër të shkaktojë inflamacion të endometrium, e cila mund të bëhet kronike. Rrëzohet funksionet Mukoza, ndërpreu procesin e formimit dhe refuzimit të saj, e cila mund të çojë në anomalitë e ndryshme menstruale, paaftësia për të komunikuar shtatzëninë dhe fëmijën.


Për shkak të asaj që ka endometritis kronike? Ka disa faktorë që kontribuojnë në dobësimin e infeksionit funksionet mbrojtëse ypopadanyyu në mitër. Këto përfshijnë:
1. lëndimit gjatë lindjes. Kur ekziston dëmtim i organeve mund të zhvillojnë një infeksion që përhapet në të gjithë mitër.
2. Veprimet e ndryshme në të cilat ambienti bakterial e vaginës është ndërprerë. Kjo mund të jetë droga të cilat janë futur në vaginë ujitjes me zgjidhje mjekësore, kontraceptivët femra. E gjithë kjo lënduar brenda vaginës dhe redukton funksionin e tij mbrojtëse.

3. Gjakderdhje të rënda gjatë lindjes, abortit dhe menstruacioneve gjithashtu mund të shkaktojë endometritis kronike. Me gjak larë mjedis të dobishme vaginale, i cili duhet të jetë acid. Si rezultat, humbi aftësitë mbrojtëse autoritetin e natyrshme. Ka uyazyka favorshme në të cilat bakteret e dëmshme mund të depërtojnë në mënyrë aktive shumohen dhe të infektojnë murin e mitrës.
4. intrauterine do të thotë të mbrojtjes kundër shtatzënisë, të tilla si spirale. Nëse ju shmangur ekspozimit të zgjatur objekt të huaj në mitër, rrit rrezikun e sëmundjeve të ndryshme inflamatore. Çdo proces i dhimbshëm kontribuon në përhapjen e infeksionit.

5. pahijshme përdorim sanitar do të thotë, duke përfshirë tampona deri endometritis kronike. Gjakderdhje menstrual grumbullohen në tampona dhe në qoftë se ajo nuk ndryshon në kohë, shumë lehtë mund të fillojnë ndezjen. Duke përdorur këtë mjet higjienike duhet të jenë rreptësisht të ndjekë rekomandimet e listuara në udhëzimet.
6. tensioni, sëmundje të shpeshta dhe higjiena jo personale reduktojnë ndjeshëm funksionet mbrojtëse të trupit. Infeksioni mund të merrni me lehtësi brenda dhe kjo nuk është asgjë për të parandaluar më tej të zhvilluar.Simptomat dhe shenjat e endometritis kronike


· Manifestim akut endometritis shërohet në mënyrë të favorshme në rreth dhjetë ditë. Megjithatë, trajtimi i papërshtatshëm ose terapi të drejtën lloj mund të çojë në fazën kronike të sëmundjes.
· Rreziku i endometritis kronike gjithashtu se gruaja shpesh nuk vërejnë ndonjë ndryshim apo simptome shumë të butë për të bërë ato të i kushtoj vëmendje. Dhimbje në fund të barkut mund të merrni në mënyrë periodike, dhe mund të jetë i përhershëm. Gjatë dhimbjes intimitetit seksual mund të bëhet më e fortë.

· Funksionet shkelur maj, mund të duket kapsllëk. Kur lëviz stol nëpër zorrët, ajo mund të forcojë dhimbje barku, të shkaktojë siklet dhe të çojë në humbjen e oreksit.
· Shpesh gratë vëzhguar diktim në mes të periudhave të menstruacioneve që shfaqen. Endometrium është e dëmtuar dhe grimcat e gjakut mund të merrni në lengjet vaginale. Nuk mund të jetë papastërti qelb, të shoqëruara me një erë të pakëndshme. Shfaqja e këtyre shenjave tregojnë shkelje të rënda dhe grua duhet menjëherë të shkoni te mjeku.Endometritis kronike: diagnoza dhe trajtimi


Dyshimi i gruas endometritis ultrazërit kronike caktuar dhe analiza histologjike, gjatë së cilës materiali është marrë nga mitër dhe shqyrtuar me një mikroskop. Diagnoza e më tej mund të konfirmojë praninë e sëmundjes. Verifikimet vaginale florën që ndihmon në zbulimin e organizmave që shkaktojnë sëmundje dhe të caktojë trajtimin korrekt. Me një test të gjakut përcaktuar praninë e virusit, të tilla si herpes. Nëse gruaja një kohë të gjatë nuk mund të merrni shtatzënë, analizon hormonal emëruar.

Çfarë trajtimi është bërë obligim për endometritis kronike? Nëse rezultatet diagnostikuese konfirmuar praninë e sëmundjes, trajtimi është i emëruar. Endometritis në fazën kronike kërkon një qasje serioze, kështu që trajtimi është kompleks.
Kryesisht gratë me endometritis kronike përshkruajnë antibiotikët që veprojnë në bakteret e ndryshme. Përveç kësaj, duke përdorur hormonet dhe vitamina që të rikthyer proceset metabolike. Medicines veprim lokal të siguruar veprim më efektiv.

Përdoret gjeresisht fizioterapia në trajtimin e endometritis që përmirësojnë qarkullimin e gjakut. Kjo ndikon pozitivisht në vezoret dhe endometrium.