Skizofrenia në gratë, simptomat dhe shenjat e hershme të skizofrenisë


Skizofrenia ndodh në gratë si një sëmundje të rënda mendore, i cili vepron si një shenjë ndryshimi në llojin e defektit skizofrenike personalitetit të klinikës polimorfike. Sipas statistikave, meshkujt kanë më shumë gjasa të vuajnë nga kjo sëmundje se sa gratë
Gratë skizofrenia - shkaqet
Shenjat e para të skizofrenisë në gratë duket se deri në 25 vjet. Sëmundja në gratë të zhvilluar më ngadalë dhe më pak e dukshme se burrat. Shpesh i referuar si skizofrenia sëmundje e trashëguar dhe Studimet e fundit prova. Më parë, shkencëtarët kanë cituar vetëm statistikat, duke thënë se fëmijët e prindërve të pacientëve në 40% të rasteve potencialisht mund të bëhet në pacientët e ardhshme të klinika psikiatrike. Tani këto të dhëna janë konfirmuar nga geneticists sepse skanimi gjenomit njerëzor vërtetuar se grave rylyna ndryshim gjen kontribuon në rrezik të skizofrenisë.


Një tjetër arsye në favor të krijimit të një lloji skizofrenike të situatës, dhe vuri në dukje se gjatë ditëve kritike përkeqësuar skizofreninë në gratë
Shenjat e para të skizofrenisë në gratë
Tashmë për fazat e para fillestare të skizofrenisë karakterizohet nga dy simptoma kryesore të frytshme: hallucinations dhe iluzionet. Por ka simptoma të vogla tek femrat, depresioni dhe sfond të rëndë emocional. Këto simptoma mund të shfaqen vite më parë sëmundjeve shpallur plotësisht. Nëse kjo është fillimi i skizofrenisë i dobët, gratë nuk janë agresive, por shumë i bezdisshëm dhe të shmangen kontaktet shoqërore me të tjerët antipatik dhe të aftë për të qëndruar fort në sjelljen e tyre. Ajo mund të shtohet dhe kjo veçori si shkujdesje, e cila vërehet menjëherë nga të tjerët.

Shenjë tjetër e skizofrenisë në femra është humbja e të menduarit abstrakt, autizmi dhe heshtje, e cila është manifestuar në pamundësinë për të kontaktuar me gojë me njerëz të sëmurë.
Gratë gjithashtu verbiheratsiya shqetësuar - fjalë përsëritur dhe frazat, dhe logjika femër është e pakuptueshme për të tjerët. Ka vështirësi në hartimin dhe kuptuar ngjashmëritë dhe dallimet. Vështirësia forcuar hidhni parëndësishme në kryesore nga ndarja e mesme. Gruaja kombinon konceptet, objektet, ngjarjet në baza të parëndësishme, bëjnë samokopannyam (ripërtypet intelektuale). Këto simptoma në gratë e dukshme për të tjerët, sidomos të afërmit.

Shkencëtarët debatojnë se si të favorshme të dalë nga sëmundje, si dhe skizofrenia humbjen përfundimtare kaluar kohë të mjaftueshme. Mjekët vënë re që rezultatet e suksesshme të trajtimit varet nga shumë faktorë. Kjo përfshin fazën e skizofrenisë, dhe vullnetin e pacientit për trajtim afat-gjatë, dhe prania e faktorëve rëndues. Më parë, pacientët duhej t'i nënshtrohen shtrimin në spital të detyrueshëm për afat të gjatë. Por vuri në dukje se qëndrimi i zgjatur në spital sjell pasoja negative për pacientët. Sepse jo simptomat shkaku për shtrimin në spital, veçanërisht gratë, sidomos pushim stung me familjen. Por sociale dorëzojë pozitiv për përmirësimin e grave.

Femrat Skizofrenia është një sëmundje shumë e rëndë, por se si ta njohin apo të dalluar atë nga sëmundje të tjera mendore është thelbësor për familjet ende kemi raste
Simptomet e skizofrenisë në gratë

Simptomë kryesore - një shkelje e të menduarit që janë clogging në të menduarit, humbja e kontrollit mbi mendimet, shfaqja e neologisms - gjuhën e të menduarit, e paqartë, si dhe mungesa e kufijve të qartë ndërmjet koncepteve.
Simptomat fillestare në gratë janë periudha shumë të gjata të izolimit, nuk shoqërohet me produktive. Por në qoftë se bashkohet psikozë, pyetja ka të bëjë me formën e zgjeruar të skizofrenisë. Shumë tipare të përbashkëta të ngjashme me ato të sëmundjes, një skizofrenia ngadalshëm. Shenjat plogët shumë të gjatë manifestohet si të kufizuara për shkak të shkeljeve të sferës emocionale, por pozita dominuese zënë çrregullim neurozë dhe simptomat psychopathic. Në këtë kurs të sëmundjes tek gratë merr një kohë të gjatë (10 vjeç e lart).

Simptomat në femra të rritura nuk janë të kufizuara me ndryshimet në planin emocional. Në një fazë të caktuar të simptomave të sëmundjes shtohet në formën e halucinacione. Më shpesh kjo është hallucinations vizuale dhe auditory, në të cilin pacienti sheh flashes e dritës, dhe pacientët e tjerë të shohin filma apo në mendjet e panoramën.
Një tjetër simptomë e rëndësishme e skizofrenisë - pakuptimta. Të dalluese gjykimet karakteristike akt që rri ndërtuar nën ndikimin e proceseve të brendshme, duke lënë mendjen e pacientit. Kështu, simptomat kryesore të skizofrenisë janë iluzionet, halucinacione, çrregullim sferën emocionale.

Skizofrenia është një gratë të pashërueshme dhe nëse kjo ka ndodhur që gruaja u sëmur një herë, ai qëndron me të për jetën.
Shumë janë të shqetësuar në lidhje me këtë çështje: ëndrrat me ngjyrë janë një shenjë e skizofrenisë? Nuk ka përgjigje të vetme. Por ëndrrat ngjyrë të thënë në lidhje me aktivitetin e trurit që janë karakteristikë e çrregullim kufitar dhe skizofrenia është bërë hapi i ardhshëm. Statistikisht, pacientët me skizofreni, një ëndrrat ngjyrë janë 20 herë më shumë sesa njerëzit e zakonshëm.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:

1. Format 2. Trajtimi i skizofrenisë Skizofreni