Skizofrenia - Simptomet, shenjat, trajtimi


Skizofrenia shërben formë klasike e sëmundjes mendore, dhe termi për injorancën verbon njerëzit të shëndoshë të tyre. Skizofrenia është konsideruar si një nga mitet më të mëdha të kohës sonë dhe referuar djallit e të gjitha sëmundjeve mendore. Pacientët me skizofreni duhet të kuptuarit dhe pranimin si ata janë, sepse pa ndihmën e të dashurit ata nuk do të mbijetojë në këtë botë

Skizofrenia HistoriaNë librin "Skizofrenia - një simbol i shenjtë i psikiatrisë" Profesor Psikiatria Thomas Zats shprehur se kjo sëmundje nuk ekziston. Njerëzit të cilët studiojnë këtë çështje kanë filluar të kuptojnë se skizofrenisë nuk është vetëm një diagnozë mjekësore, por edhe gjykimi moral. Skizofrenia quajtur duket nuk është një sëmundje e vërtetë, dhe kategorinë papërcaktuar që përfshin të gjitha ndjenjat, mendimet dhe veprimet nuk janë miratuar nga të tjerët. Koncepti është shumë e vështirë për të përcaktuar objektivisht, sepse sëmundja është një nga më të keqkuptuar në planet. Ajo karakterizohet nga të menduarit dëmtuar, humor apo sjellje. Vështirësia është përcaktuar se çfarë gjerësi që është aq e madhe që të gjithë që nuk është si një person tjetër që mund të bien nën këtë përkufizim.

Psikiatri E. Fuller Torrey argumenton se skizofreninë - një sëmundje të trurit. Nga teoria e pacientëve Dr. Torrey me skizofreni ndryshojnë në llojet e personalitetit. Ai siguron:
• pacientët me skizofrenia paranoide, të cilat janë karakterizuar nga ndjenjat e iluzioneve dinjitet ose halucinacione e persekutimit;
• skizofrenët hebefrenycheskyh të cilët nuk kanë iluzione;
• skizofrenët katatonycheskyh se pozicioni i pozë, hutimi, ngurtësi dhe heshtja dhe të qëndrojnë në një jo-reaktive, stacionare;
• skizofrenët thjeshtë (nuk ka shenja të shprehjes emocional të lumturisë apo pakënaqësi, duke treguar humbjen e interesit dhe iniciativës);

• lloji shyzo emocional-ngacmuar, e cila është tipike Gjendja ngritur lumtur;
• shyzo-emocional lloj depresive, e karakterizuar qëndruar në mjerim.
Profesor i Psikiatrisë Robytscher Jona argumenton se njerëzit shteti interleaved e lumturisë dhe pakënaqësi edhe skizofrenët.
Shumica e rasteve të diagnostikuar si skizofrenia në Shtetet e Bashkuara që do të klasifikuar si çrregullim maniak-depresive në Angli ose në Evropën Perëndimore.
Karakteristika Yyazytsirni dhe karakteristikat, e cila bie nën sëmundjes është shumë i gjerë. Njerëzit bien në këtë kategori, me ose pa iluzionin e të pasurit dhe mos pasur hallucinations hallucinations, duke qenë të lëvizshme dhe fikse, i lumtur dhe i trishtuar, pa emocion ose balancuar, ose kur fat po ndryshon trishtim.

Bruce Ennis përcakton skizofreninë si një term i gjerë që mbulon një gamë të madhe të sjelljes
Më shumë -gt; Skizofrenia Historia

Skizofrenia - Shkaqet


Profesor Franklin tregon për përpjekjet për të gjetur shkaqet biologjike të sëmundjes. Në mesin e 50-ta shkencëtarët kanë qenë ndonjëherë kapur reagimet e testit të trupit dhe lëngjeve të skizofrenët. Shkencëtarët testuar përçueshmëri e qelizave të lëkurës, pështymë dhe djerse, analizuar gjak dhe urinën e skizofrenët. Zbulimi u bë shumë, por asnjë nuk ka përballoi kritika.

Përpjekje të tjera kërkimore janë drejtuar në gjetjen e shkaqeve biologjike të sëmundjes nëpërmjet Scans trurit. Skizofrenike të vërtetë është dëmtimi i trurit, por ato mund të jenë shkaktuar nga miratimi i shkatërrimit të neuroleptikëve të trurit.
Shkaqet e skizofrenisë janë shumë mjekë duke kërkuar në origjinën biologjike të njeriut dhe duke pasur parasysh të menduarit në mënyrë dëshiruar dhe nuk duan të bien dakord për arsye personale të sjelljes njerëzore. Përpjekje të tilla për të gjetur një arsye biologjike tregojnë se skizofrenia është dhe shërben si një menduarit social apo kulturor të papranueshme.

Skizofrenia shkakton fsheh, sa më shumë si bazë neyrobyolohycheskoy (kujtesës, emocione, mendimit, perceptimit, motivimin dhe gjuhë). Mori hipotezë Dofamynovaya-së, i cili thotë që doli nga skizofrenia shkakton hyperactivity në traktin dopaminergjik trurit. Por deri tani nuk ka teori të përshtatshme për të shpjeguar shkaqet e sëmundjes.
Në rrezik të skizofrenisë janë predispozitë gjenetike për sëmundje, si të afërmit e pacientit vijnë nën shans më të madh të kontraktuese këtë sëmundje. Lindja e fëmijës fëmijë dhe shtatzënia mund të provokojë skizofreninë në gratë

Për skizofreninë


Skizofrenia ndryshon rrjedhën gjerësisht manifestimit. Në disa raste të sëmundjes me origjinë dhe gradualisht zhvillon vazhdoi për muaj, të tjerët për skizofreninë shpejt - nga disa orë ose ditë. Disa pacientë me skizofreni përjetuar periudhave të shkurtra periodike të sëmundjes që javët e fundit apo muaj e faljen e simptomave; të tjerët të ndjehen flyuktuyruyuschee për të, e cila karakterizohet nga prania e simptomave të vazhdueshme, dhe simptomat nga palët e treta pandryshuar për vite dhe mbetet e njëjtë. Me moshë vjen shërim përfundimtar dhe mbetet vetëm një pjesë e vogël e çrregullimeve të mbetura të mushkërive.

Për skizofreninë në çdo pacient individualisht dhe rezultati është sëmundje shpesh favorshme. A është me të drejtë mendonin se sëmundja është në gjendje për të marrë të rënda me moshën e pacientit, dhe më vonë sëmundja zhvillohet, më të lehtë për skizofreninë

Skizofrenia - Simptomat


Në gratë, simptomat e para të sëmundjes shfaqen më vonë dhe rrjedhin më lehtë se meshkujt.
Simptomet e skizofrenisë rrallë ndodhë në adoleshentët 14 vjet, por nëse dikush është diagnostikuar, natyra e sëmundjes bëhet e vështirë. Nëse sëmundja u shfaq pas 40 vjetësh, karakteri i tanishëm është zakonisht një formë e butë. Pacientët kombinuar çrregullime emocionale dhe vullnetshëm, çrregullim të mendimit dhe perceptimit. Për diagnozën e kërkuar në muaj, por diagnozë të saktë të jetë e mundur pas monitorimit gjashtëmujor të pacientëve.

Simptomat e skizofrenisë përfshijnë si në vijim: pseudohallucinations auditory dhe hallucinations somatike; Mendimet jehonë, duke marrë, sinqeriteti, mendimet e investimeve, iluzionet e ndikimit, automatik motorike; Perceptimi delusional, idetë e pamjaftueshme kulturore që janë absurde dhe të madhërishëm në përmbajtje
Më shumë -gt; Simptomet e skizofrenisë

Skizofrenia - shenja


Simptomat, të cilat lehtë skizofrenia përfshijnë haluçinacione kohëzgjatjen mujor të jerm, por pa shtet shumë i ngacmuar; Procesi i qenësishëm papritur të menduarit thyerje, çrregullime të lëvizjes (katatonia), negativizëm, abulyya, varfëria e të folurit, paaftësisë emocionale, apati, ftohtësisë, humbje e interesit, mungesa e fokus dhe autizmit. Sulmet përfshijnë ndikojë ankthi dhe frika.

Si për të përcaktuar skizofreninë? Kjo sëmundje ndikon në sistemet e trurit që janë përgjegjëse për njohëse (njohjes) dhe sferën emocionale. Nëse ka një pacient i hallucinations, iluzionet, humbja e lirisë, mpirje emocionale, zërat në fjalë dhe vizioneve, ne mund të sigurtë të themi se këto janë shenja të skizofrenisë.
Sëmurë me skizofreni, një person mund të vuajnë nga kjo sëmundje për jetën, kështu që mundësia e përsëritjes është mbajtur përherë në kohë të gabuar.

Simptomat dhe shenjat e skizofrenisë janë shumë të ndryshme: nga e butë, që rrjedh në mënyrë të favorshme për klinik të rënda. Konvencionale të dalluar simptomat pozitive dhe negative apo shenja të skizofrenisë. Pozitive përfshijnë të ndritshme, të ndritshme, manifestimeve aktuale. Ata renditen shfaqjet e hallucinations dhe negative drejtat kryer konvertimin e homoseksual miqësore në ngadaltë, të mbyllura, një vetmitar i cili humbi cilësinë e tyre vullnetshëm dhe emocionale.

Shenjat dhe simptomat e skizofrenisë pozitive tërheq njerëzit fillojnë të vëreni se diçka po ndodh njeriun e gabuar. Kjo është e pakuptimtë, pseudohallucinations, katatonia, automatik psikike, mendje, swings humor, Depersonalization, shtetërore obsessional.
Simptomat negative dhe çrregullimet ishte i kthyeshëm, si vlerë të madhe diagnostike, si akt si specifike për skizofrenisë dhe sëmundjeve të tjera nuk ndodhin. Kur këto simptome të marrë emocionale, ulje vullnetshëm (abulyya), autizëm, aktiviteti copëtim mendor (shyzys). Manifestime negative të njohur së bashku si defekt skizofrenike.

Skizofrenia karakterizohet nga krizat epileptike dhe sindromit marramendje

Format e skizofrenisë


Skizofrenia ka një larmi formash me kurs të ndryshme. Ka forma të skizofrenisë, si një rrjedhë të vazhdueshme, me shenjat e dridhje natyrën e frekuencës rrethore dhe progresion-prystupoobraznuyu.
Skizofrenia e vazhdueshme, të vazhdueshëm mbi-ndarë progresion malinje (skizofrenia Rinisë), progresive (skizofrenia paranojake) dhe maloprohredyentnuyu (skizofrenia ngadalshëm)

Më shumë -gt; Format e skizofrenisë

Diagnoza e skizofrenisë


Bota njeri i sëmurë mentalisht aq i pasur që ndjenjat ai përjeton, duke tejkaluar shumë herë njerëzit e zakonshëm. Kjo është një gabim për të ndarë njerëzit në pacientët dhe të shëndetshme mendërisht. Kush është gjykatësi, i cili është i lejuar për të vendosur kufijtë e normalitetit? Aftësia më intelektuale dhe kreativiteti, që vuajnë nga skizofrenia, shumë herë më superior ndaj njerëzve të zakonshëm.
Diagnoza e skizofrenisë shpesh trajton njerëzit me një mendje të jashtëzakonshme, një botë të ndjeshme dhe të ketë një shpirt të ndjeshme.

Çfarë sheh, ndjen skizofreninë? Për pacientët me skizofreni, nuk është një realitet, por një tjetër, manifestuar në urdhërat, letra, të kërkojë që ata të dëgjojnë dhe kjo është vetëm imagjinatë e tyre. Një sëmundje e skizofrenisë karakteristika aftësinë për të ndërtuar komplekse qëndron në hartimin e saj përsosmërie logjik.
Skizofrenia ndodh në gratë më të butë se skizofrenia në meshkuj dhe në fazat e hershme është shumë e vështirë për të diagnostikuar.
Diagnoza e skizofrenisë është themeluar me analizat dhe monitorimin e pacientëve të marra

Trajtimin e skizofrenisë


Trupi i njeriut është i ndërlikuar në konceptin e saj të projektimit, ku çdo gjë është e ndërlidhur: shpirti-mendje-trup. Dhe pa marrë parasysh se njerëzit besonin se objekti kokë-errët, të gjitha të studiohet dhe të ofrojnë kujdes të vërtetë mjekësor dhe psikiatrik. Mos kini frikë të trajtimit. Shpesh diagnoza shumë e frikshme dhe të afërmit e pacientit. Nëse ka një shkelje në një nivel: trupi shpirti-inteligjencës, çrregullim fillon në sistemin shumë të trupit dhe jetës të fillojnë për të menaxhuar projektimit inteligjent.

Trajtimi i skizofrenisë proces shumë i ndërlikuar dhe ajo duhet të trajtohet me kujdes, duke bërë të gjitha urdhërat e mjekut. Truri i njeriut është pjesa më e ndjeshme që reagon ndaj ndryshimeve brenda trupit. Veçanërisht reaksioni akut do të jetë në nivelin e metabolitëve toksike. Dhe gjëja e parë që të emërojë trajtim - heqjen e substancave të dëmshme nga trupi (detoxification). Trajtimi i ardhshëm neuroleptiku e ushtrimit skizofreni, por në qoftë se pacienti merr atyre një kohë të gjatë, ajo ngadalë e kthen atë në një fabrikë. Prandaj, ata nuk duhet të përfshihet, dhe ju duhet të qëndrojnë vetëm dy kurse të trajtimit. Lind nevoja antipsikotikët gjatë gjendjes akute dhe trajtim pastaj mjaft përkrahës.

Skizofrenia Mjekimi është simptomatike dhe sociale. Simptomat janë trajtuar me qetësuesit dhe droga të tjera. Pacientët me skizofreni trajtuar në spital është e rekomanduar, veçanërisht për fazën akute të sëmundjes. Gjatë kësaj periudhe, pacientët me skizofreni pafuqishëm shoqërore, duke rezultuar në pamundësinë për t'u kujdesur për veten e tyre, dhe agresiviteti tepruar. Nëse ka mbështetje sociale, pacientët në mënyrë të sigurtë të jetojnë në mënyrë të pavarur dhe të vazhdojnë të punojnë. Është e rëndësishme gjatë trajtimit miratimin në kohë të barnave. Nëse ka një ndërprerje në trajtim, ajo do të rifillojë simptomat. Vendimi përfundimtar, ku trajtohet në mënyrë ambulatore shtruar pranon mjekun. Pacientët nuk gjithmonë dakord vullnetarisht për t'u trajtuar, dhe pastaj natyra kthehet në mjekim të detyrueshëm, duke anashkaluar do të vuajnë nga sëmundja.

Trajtimi i skizofrenisë kryer medikamente mëposhtme: nootropics, drogë psikotrope, Vitamina C, Vitamina B5 coenzyme q-10. Efektive në trajtimin dhe fizioterapi.
Duke nootropics përfshijnë Ratsetam, nootropil (Piracetam) Antyretsatam, Oksyratsetam. Nootropics mund të përmirësojë performancën mendore, qartësinë e mendjes mbrapa, hequr depresionin, të rritur sasinë e serotonin, ndërkohë që nuk ka efekte të tilla anësore, të tilla si stimuluesve.
Ndikimi i drogës psikotrope në trup duket për të ndryshuar gjendjen. Duke marrë këto barna, ekziston rreziku i varësisë fiziologjike dhe psikologjike, mbidozë dhe e tyre jashtëzakonisht e rrezikshme, kështu që ju duhet të fillojnë trajtimin nën mbikëqyrje. Duke Psikotrope përfshijnë pilula gjumi, qetësues, ilaqet kundër depresionit, droga neuroleptiku.

Mjekësia moderne ka trajtim të ndryshëm efektiv për skizofreninë. Deri në 40% të pacientëve me skizofreni nënshtruar trajtimit të suksesshëm dhe të kthehet në ritmin normal të jetës. Ofron për kujdesin ambulator për rëndim të vogla akute dhe në faljen. Në spitale ka punëtori mjekësore dhe punësimit, ku pacientët mund të punojnë me të II-të dhe III-të tretë grupit të invaliditetit. Nëpërmjet pacientët të aftë të themeluara përshtatur më mirë që të jetë dhe vazhdojnë të përfitojnë shoqërisë. Spitali ofrojnë kujdes të mirë për të sëmurët, dhe trajtimet e përdorur të ndryshme (në varësi të simptomave). Shumica e pacientëve përshkruara antipsikotikët ndryshme (Stelazyn, triftazin, chlorpromazine, Tizertsyn, Etaperazin, haloperidol, frenolona, ​​sonapaks etj). Kur vidyazytsi pacientin në shtetin akute të pilula përdorur injeksione intravenoz apo intramuskular të barnave. Nëse i shqetësuar në lidhje me depresionin (depresioni), atëherë të përcaktojë antidepresantë (melipramina, amitriptyline, teralen, Eglonil).

Skizofrenia Slow trajtohen me qetësuesit (phenazepam, Seduxen). Terapia përkrahëse përfshin drogë veprim të zgjatur (Modyten depo, haloperidol-decanoate) futur intramuskulare një herë deri në 4 javë. Së bashku me correctors neuroleptics përshkruara (Parkopan, tsiklodol, Akyneton), lehtësimin e efekteve anësore: nervozizëm, dridhje, ngurtësi, twitching vrullshëm i muskujve. Nëse mjeku i emëruar Azaleptyn (Leponeks) në këtë rast nuk është e nevojshme për të përdorur proofreaders.

Në rast të dështimit të terapisë psikotrope përdorimit insulinokomatoznaya dhe terapi эlektrosudorozhnuyu. Terapi Ynsulynokomatoznaya përdoret nga sulmi parë të sëmundjes, por uyazyka se pacienti nuk është trajtuar. Në raste të tilla, rezultatet e mira do të merret me faljen zgjatur. ECT është pacientët që vuajnë nga depresioni dhe çrregullim ngulët-maniakal me ide hypochondriac në trajtimin e joefikase me ilaqet kundër depresionit dhe neuroleptikëve.
Rëndësia e madhe devijuar organizimin e kohës së lirë të pacientëve. Nën këtë terapi të kuptuarit e punës, shëtitjet, të plotësuar nevojat kulturore. Sesionet e rekomanduara psikoterapeutike edukuar në periudhën e rimëkëmbjes dhe gjatë monitorimit ambulator.

Është e këshillueshme për të shpenzuar me anëtarët e familjes biseda skizofrenike pacientit për të krijuar një shtëpi të favorshme klimatike. Të afërmit dhe pacienti nuk duhet të jetë terapi frikë caktuar të mirëmbajtjes. Kur ndryshimet në trupin e origjinë të panjohur duhet të informojë mjekun. Simptoma paralajmëruese përfshijnë shqetësime gjatë gjumit, ankth dhe frikë, refuzimin për të ngrënë, dyshim, duke kërcyer në humor. Gratë janë subjekt i fenomeneve të tilla para menstruacioneve. Parashikimi i suksesshëm varet nga rrjedhën e skizofrenisë, si dhe përgjigje në kohë adekuate për trajtim. Vetëm uyazyka rehabilitimi mund të përmirësojë gjendjen e pacientit, dhe në qoftë se nuk ka rrezik përputhshmërinë e skizofrenia kronike

Më shumë -gt; Trajtimin e skizofrenisë
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
• Gratë Skizofrenia • skizofrenia në meshkuj