Rënie e rektumit


Nuk kanë nevojë për një diplomë mjekësore të mendoj se kjo sëmundje nuk është e këndshme. Zorrës së trashë rënie - Problemi me probleme shumë serioze, dhe natyrisht, ai jep një siklet të madh. Në qoftë se koha për të identifikuar dhe të fillojnë për të trajtuar problemin, merret me të mund të jetë relativisht e lehtë dhe të shpejtë.

Faza e shkakton prolapsi rektalRënie e lirimit rektumit karakterizuar të gjitha sferat trupin jashtë përmes anusit. Kjo patologji kirurgjikale është quajtur edhe prolapsi rektal. Ka disa faza kryesore të sëmundjes:


 • Forma e parë dhe të lehtë e sëmundjeve të karakterizuara nga humbja e zorrë vetëm gjatë autoritetin e shkarkimit. Pas të njëjtën mënyrë të pavarur të zvogëlojë një trup për vendin.

 • Në fazën e dytë të rektumit nuk mund të bien vetëm në procesin e zbrazjes, por edhe për shkak të tendosje fizike. Ky organ nuk do të zvogëlojë një vetë, për të vënë në vend që ka në dorë.

 • Kur prolapsi rektal shkallës së tretë trupi vyvalyuvatysya mund të qetë edhe kur duke ecur ose duke marrë pozicionin vertikal. Pas reposition gut mbajtur gjatë, kështu që procedura duhet të përsëritet me rregullsinë të palakmueshme.


 • Vuajnë nga kjo sëmundje janë të dy burrat dhe gratë. Por, siç tregohet, seksi i bukur me prolapsi rektal më të zakonshme.
  Emrin e një arsye universale për humbjen mund të ndodhë rektumit, të vështirë. Problemi mund të jetë i trashëguar. Por shpesh kjo kontribuon në një grup faktorësh:

 • Trajtimi i prolapsi rektal mund të kenë nevojë njerëzit mësuar për të shtyrë shumë në lëvizjen e zorrëve apo vuajnë nga kapsllëk të shpeshta.

 • Negativisht ndikojnë në muskujt dëmtojë shëndetin kat legenit. Dhe natyra e dëmit nuk ka rëndësi nëse kjo është trauma, efektet e kirurgjisë apo ndryshimit laike.

 • Rektum mund të bien në njerëz puna e të cilëve përfshin punë të rënda fizike.

 • Problemi i prirur, dhe seksi i bukur, abuzuesve seksi anal.

 • Ndonjëherë, probleme me prolapsi i rektumit vërejtur në pacientët që vuajnë nga sëmundjet neurologjike.


 • Simptomet kryesore të prolapsi rektal


  Zhvillohet sëmundja mund të ndryshe. Në disa pacientë simptomat shfaqen menjëherë, ndërsa problemi tjetër e trupit zhvillohet gradualisht, dhe se për të bërë një zorrës së trashë roll ata nuk mendojnë fare. Simptomat kryesore mund të konsiderohen janë:


 • probleme me jashtëqitje (papritmas filloi kapsllëk të shpeshta ose diarre paarsyeshme);

 • urinim të përhershme ose të shpeshtë;

 • mukusit dhe gjaku nga kanali anal;

 • mosmbajtjeje;

 • ndjenjë të pakëndshme në kanalin anal;

 • shfaqja e dhimbjeve në bark.


 • Dhe, sigurisht, një nga simptomat kryesore - humbja e zorrë direkt.

  Si për të trajtuar prolapsi rektal?


  Në fazat fillestare kishte rektum mund thjesht vpravyty në vend. Simptomat dhe siklet më pas zhduket. Një manifestim i mëtejshëm i problemit do të ndihmojë në parandalimin e trajtimin konservativ. Megjithatë, pa kirurgji kualifikuar në shumicën e rasteve bëjnë mjaft e vështirë.

  Disa pacientë të forcuar lidhjet që mbajnë rektum. Pjesa tjetër e trupit duhet hequr. Në të njëjtat raste të ndërlikuara mund të kërkojnë heqjen e plotë të rektumit. Në çdo rast, zgjedhja e trajtimit dhe implementimi i saj duhet të bëhet nën mbikëqyrjen e një specialisti.
  Fashë shumë i përshtatshëm dhe i dobishëm konsiderohet në një listë të rektumit. Pajisje të veçanta veshur në bark dhe fiksohen me kujdes mes këmbëve, në mënyrë që trupi thjesht nuk kishin ku të bjerë.