Ëndërr Gastroskopi


Gastroskopi - në vend të pakëndshme dhe të dhimbshme për disa pacientë të procedurës, e cila është arsyeja pse ajo mund të mbajë nën anestezi. Megjithatë, pavarësisht nga siklet e pacientit, mjekët në asnjë nxitim për të emëruar të gjithë serioze narkozë që i takon kësaj ankete.
Arsyeja për këtë shërben shumë faktorë - për shembull, anestezi të përgjithshme pacienti ndjen asgjë dhe mjeku është e vështirë për të kuptuar se performancës së saj të vërtetë. Pra Gastroskopi në një qetësim të thellë ose anestezi të përgjithshme mund edhe të jetë i rrezikshëm në disa raste. Në qetësim të butë dhe të lehta Statusi sy gjumë në një pacient gjatë procedurës dhe jo të lehtë.


Gjithashtu stomak Gastroskopi nën anestezi të përgjithshme nuk është e dëshirueshme për shkak të faktit se pacienti është e vështirë për të mbijetuar pas zgjimit shtetit. Rivendosja trupin pas diagnozës, kur nuk përdoret anestezi të përgjithshme është shumë më e shpejtë.
Duke pasur parasysh këta faktorë negative, në disa raste, mjekët bien dakord mbi atë se si për të kryer ekzaminimin nën anestezi të përgjithshme.

Gastroskopi nën anestezi të përgjithshme


Ky lloj i anestezisë përdorur gjatë emergjence Gastroskopi veçantë. Më të anestezi të thellë kërkon një tub frymë. Është gjithashtu e rëndësishme që pacienti ishte fizikisht i gatshëm për anestezi të thellë dhe në mesin e stafit mjekësor ishte mjek anestezist specialist, pasi dështimi dozen e anesthetics mund të shkaktojë vdekjen. Kabineti i pajisur me monitoron dhe aparatin e frymëmarrjes, në këtë rast.

Anestezi të përgjithshme me qetësim butë
Kjo është një e ndërmjetme në mes të anestezi të përgjithshme dhe anestezi lokale. Njeriu injektuar anestezike që të relaksuar, të qetë, i zhytur në një gjendje gjumi. Për këto qëllime, zakonisht përdoret midazolam ose propofol. Në vendet e zhvilluara, kjo metodë e anestezisë në gastroscopy përdorur shumë shpesh.
Gastroskopi nën anestezi lokale
Kur anestezi lokale është dhënë pacientit për të pirë një zgjidhje anestetik dhe të trajtohen me një gojë dhe anestezisë fyt llak të veçantë. Vetëdija e pacientit ruan energji, një njeri plotësisht i vetëdijshëm për atë që po ndodh dhe vetëm ndjenja efektet e tub.

Ëndrra Gastroskopi - contraindications


Për të duhet të bëni Gastroskopi nën anestezi, ju duhet të konsultoheni me një anesteziologu dhe të sigurohemi që asnjë ilaç përdoret për reaksione alergjike.
Gjithashtu contraindication për anestezi me qetësim të thellë kanë sëmundje të zemrës dhe dështim kronike të frymëmarrjes apo gulçim.