Paraproctitis akute


Akute paraproctitis - sëmundje inflamatore që prek indet përreth anusit dhe rektumit. Vuajtja mund të shfaqet në formën akute ose kronike. Besohet se paraproctitis kronike zhvillohet si rezultat i paraproctitis akut nuk trajtohet. Inflamacion ndodh në një kohë kur muskul unazor anal formuar një vrimë të vogël përmes të cilit infeksioni fillon të përhapet në indet. Ajo shpejt Duket inflamacion purulent, të cilat mund të degjenerojë në fistula. Më akute të tjera paraproctitis njerëzit e prekshëm me sëmundje proctologic, diabeti apo alkoolit.


Për shkak të asaj që ka paraproctitis akute? Në pëlhurë okolopryamokyshechnuyu bien bakteret e dëmshme, duke çuar në inflamacion - paraproctitis. Infeksioni mund të ndodhë në disa mënyra. Në zorrën e trashë, si në traktin gastrointestinal, kanë gjëndra të veçanta që janë të përfshirë në tretje të ushqimit. Nuk keni kancer sekret që ndihmon veprim stol nga rektumit. Ndonjëherë ka inflamacion brenda gjëndër kanal mbyllur, me prishet kohë dhe përmbajtje të purulent bie në indet fqinje.

Infeksion akut mund të përhapet paraproctitis edhe nivelet aktuale. Në proceset inflamatore të përfshira gjithmonë mikrobet që shumëzohet, bien në enët e gjakut. Zakonisht pas kësaj, ata mund të merrni me lehtësi në zonën përreth rektumit. Shumë rrallë, por ndodh që indeve infektuar rreth rektumit duke shkaktuar infeksione të traktin e sipërm respirator dhe zgavrën me gojë.
Në paraqitjen sëmundje inflamatore nuk e përjashton rolin e lëndimeve të ndryshme. Ajo mund të jetë manipulimi terapeutik, kirurgji dështuar apo objekte të mprehta të përfshira në kale. Ekzistuese sëmundjet infektive të zgavrën e barkut mund të shkaktojnë mikrobet në rënie në zonën okolopryamokyshechnuyu. Plehu mund të përhapet nën lëkurë ose shpërthen në një fistula.Simptomet e paraproctitis akute


Simptomat janë aq të qartë se ata nuk mund të identifikohen me një tjetër sëmundje. Që nga fillimi, ka një dobësi të përgjithshme, ethe, dhimbje koke dhe dhimbje përreth rektumit. Sëmundja përparon shumë shpejt. Pleh organik është rritur me shpejtësi dhe dhimbja është duke u bërë më të fortë. Në qoftë se ajo nuk është e prerë kirurgjike, ekzemë masë veten në pushim të ardhshëm nëpërmjet lëkurës ose inde jashtë.
Natyra e dhimbje në njerëz me paraproctitis akute varet nga karakteristikat e organizmit dhe vendin e formimit të abscesit. Sigurisht, procesi inflamator që zhvillon nën lëkurë, ka simptoma më të rënda - skuqje dhe lëkurë të nënshkruajnë, temperaturë të lartë dhe dhimbje të forta në vendin e prekur. Rritje të shpejtë gjendja e keqe e shtyjnë pacientin kërkoni ndihmë.

Abscesi Përparime në format rektale zgavër brenda fistula. Nga plehu në sipërfaqe të lëkurës formon një gyp të jashtëm. Në këtë gjendje e pacientit nuk është përmirësuar shumë, dhimbja është më pak, temperatura bie, por kjo nuk do të çojë në shërim të plotë. Hapje brendshme dhe të jashtme të infektuar përgjithmonë grimcat fekal dhe kjo çon në paraproctitis kronike.
Gratë abscesi mund të thyejnë murin e vaginës, ndërsa gjendja e përgjithshme përmirëson, dhe përmbajtja purulent me gjak do të vijnë nëpërmjet vaginës. Në këtë pikë është e rëndësishme për të diagnostikuar. Shpesh ndodh sëmundje rinovim pas shërimit në dukje të suksesshëm.Paraproctitis akute: Trajtimi dhe parandalimi


Paraproctitis akute trajtohen vetëm nga operacioni. Mjeku është i detyruar për të zbuluar përmbajtjen e abscesit dhe të çojë jashtë. Pastaj ai kthehet inflamacion dhe larguar së bashku me Strait infektuar. Vetëm një trajtim i tillë mund të ketë një përfundim të suksesshëm të sëmundjes. Zgjedhja e anestezisë gjithashtu luan një rol të rëndësishëm.
Komplikimet e paraproctitis akut purulent
1. mur Përparime zorrës së trashë në vetvete një rrezik serioz për shëndetin, sidomos kur stol bien në zgavrën e barkut. Kjo mund të ndodhë kur një pacient me trajtimin e vonuar te mjeku, pacientët debilitated, pacientët e moshuar ose pacientët me diabet mellitus.

2. Formimi i përparime të reja të goditur masat purulent në rektum ose vaginë, zbulimi vetë jashtë abscesit të lëkurës - një komplikacion i paraproctitis akute.
3. Në qoftë se trajtimet nuk janë kryer si duhet dhe nuk ishte eliminuar një burim të inflamacionit, pas disa kohe sëmundja do të kthehet përsëri.
Sigurisht, problemet që lidhen me zorrën e trashë, nuk të vërtetë duan të tregoni askujt, madje edhe një mjek. Pacienti, ndjenja e tmerrshme veten të shtyhen duke shkuar te mjeku për të kaluar. Por, kur është fjala për shëndetin, ju duhet të harrosh madje turpin dhe mendoj se ku për të gjetur një proctologist mirë. Në këtë varet suksesin e trajtimit dhe të cilësisë së jetës të mëvonshëm.