Cholecystitis akute


Ndër të gjitha sëmundjet që lidhen me sistemin e tretjes, më shpesh i nënshtrohen trajtimit kirurgjik të cholecystitis akute është formë. Akute cholecystitis - është një proces inflamator që zhvillon në fshikëz fshikëz e tëmthit dhe ndikon në muret e saj. Dhimbje Sharp ndodh zakonisht vetëm kur komplikime, ndërsa tashmë kjo sëmundje mund të ndodhë pothuajse pa simptoma. Mjekët kanë identifikuar një numër të shkaqeve që mund të çojnë në sëmundje. Kjo mund të jetë një infeksion bakterial, shfaqja e gurëve të tëmthit, u rrit presioni në sistemin biliar, sëmundje të ndryshme të stomakut dhe proceseve të dhimbshme që ndikojnë pėrshkueshmėrisė e anijeve biliare.


Në cholecystitis mëposhtme akut ndodh: për shkak të çrregullimeve të biliare kanalet shfaqen spazma. Biliare është e vonuar, nuk mund të merrni në duodenum dhe kjo rrit presionin në traktin biliar. Përveç kësaj, hipertension, apo tensioni i lartë i gjakut mund të ndodhë për shkak të paraqitjes së gurëve në kanal të përbashkët biliare. Disa sëmundje të zvogëlojë sekretimit stomakut e stomakut lëng, acid klorhidrik në përgjithësi mund të ndaluar prodhimin.
Pothuajse 100% -yu yyazytsirnistyu cholecystitis zhvillon dashuruar ushqim me vaj dhe erëza. Ushqime të tilla rrit prodhimin e biliare, e cila çon në hipertensionit. Spazma në fshikëz e tëmthit mund të shkaktojnë ushqime që përmbajnë substanca alergjike. Njerëzit që të çojë një jetë të ulur, plot vuajnë nga kapsllëk dhe gazit akumulimeve kanë më shumë gjasa të vuajnë nga cholecystitis akute. Gjatë shtatzënisë, për shkak të presionit në rritje mbi organet e brendshme, bile mund sëmurë largohet dhe rrit rrezikun e cholecystitis. Ne nuk mund të përjashtohet faktori trashëgimore. Kjo mund të jetë shkelje e ndryshme të proceseve metabolike në trup, alergji, qarkullim të dobët në muret e tëmthit.Simptomet e cholecystitis akute


Manifestimet klinike të cholecystitis akute varet nga kompleksiteti i sëmundjes, ndryshime të ndryshme në fshikëz e tëmthit dhe karakteristikat e organizmit.
• Simptomë më e zakonshme dhe kryesore e cholecystitis akute është dhimbje akute të mprehtë në pjesët e duhura subcostal që mund të japin nën teh shpatullën në shpinë dhe në klavikul.
• Në qoftë se dhimbja përhapet në rajonin e zemrës, ajo mund të jetë ngatërruar me një sulm në zemër. E gjithë kjo është e shoqëruar me të vjella, ethe dhe shije të hidhur në gojë. Dhimbja është më e keqe, kur ndjenja kollë të sëmurë, muskujt e barkut janë zakonisht të tensionuar.

• Në cholecystitis akute mund të jenë shenja të verdhëz, proteina sy bëhet verdhë, urina e errët dhe feces është pa ngjyrë. • Ka një gojë e thatë, gjuha nuk është një numër i madh i kafe, të bardhë ose të gjelbër pllakë.
Pa trajtim në kohë pacienti mund përparim mur fshikëz e tëmthit dhe e goditi përmbajtjen e saj në zgavrën e barkut, e cila mund të shkaktojë peritonit. Ndonjëherë ndodhin komplikime kur guri bile krejtësisht mbulon kanal kryesor. Guri mund të formojnë një gyp, ndërsa në zhvillim pengesat zorrëve.Cholecystitis akute: diagnoza dhe trajtimi


Që prej disa sëmundje kanë simptoma të ngjashme, mjeku duhet së pari të përjashtonte mundësinë e dhimbje barku i veshkave, pancreatitis akute në formën e ulcerat gastrike dhe apendiksit. Në pacientët me cholelithiasis, nën simptoma të caktuara mjeku juaj mund të dyshojnë cholecystitis akute. Para së gjithash ekzaminimit caktuar ultratinguj pacienti, i cili mund të tregojë praninë e gurëve apo ndryshime në strukturën e tëmthit. Në rast se ky studim nuk ka dhënë rezultate të kënaqshme, është emëruar testin radionuklidit që mundëson vizualisht identifikuar shkaqe të ndryshme pengim të traktit biliar. Gjithashtu, të jetë i sigurt që mjeku kryen analizat e gjakut, teste funksionit të mëlçisë dhe urinalysis.

Ku për të filluar trajtimin per cholecystitis akute? Në simptomat e para të dyshimta dhe shenjat e pacientit është shumë e rëndësishme që të konsultoheni me një specialist. Vetë ose shtyrë një vizitë në spital mund të jetë i kushtueshëm për shëndetin. Në rast se ndezjen nuk është konfirmuar, emërohet trajtim standarde: të qetë, dietë të rreptë dhe terapi të drogës. Në forma akute e cholecystitis, pacienti është administruar drogë antispasmodic që të reduktojë presionin në kanalet. Pacientët me inflamacion fshikëz fshikëz e tëmthit është vendosur në një spital dhe sjelljes kirurgji.