Volvulus


Volvulus - një lloj i pengesave akute që ndodh në kundërshtim me dispozitën e sythe normale zorrë, shtrembërimit të njëri-tjetrit rreth një aks ose ripples. Në këtë pasazh shtrëngimi të thyer të lirë nëpër zorrët e përmbajtjen e saj, ajo përplot, shtrirë, dehidratim ndodh dhe dehje.
Nëse koha nuk ndërmarrin veprime, mangësitë e mundshme zorrë, peritonit, një inflamacion i peritoneum, infarkt zorrë.
Shpesh ka volvulus të zorrëve të vogla dhe volvulus syhyazykadnoyi dhe cecum.


Arsyet volvulus


Shpesh një person mund të jetë një tendencë për të volvulus, për shkak të karakteristikat e anatomisë. Zorrë është e bashkangjitur në mur duke përdorur mesentery peritoneal, dhe në qoftë se është shumë e gjatë apo të ngushtë, yyazytsirnist se lak zorrëve mund zakrutytysya rreth saj, shumë më e lartë. Një tjetër arsye mund të jetë një sëmundje inflamatore e ripples, e cila më pas zvogëlohet, duke e detyruar zorrë dhe krijimin uyazyka ngushta për ndodhjen e volvulus. Në raste të tilla mund të mjaftojë lëvizje mjaft të mprehtë, stresi të tepruar fizike në zorrë pe rreth gurgullimë.

Por, pengesë mund të ndodhë në mungesë të këtyre faktorëve.
Mundohuni të kuptoni - nga ajo që nganjëherë janë volvulus.
Për shfaqjes së gjarpërues del nga shtrati të mjaftueshme nga një lak të zorrëve, i cili fillon të prerë unazore rreth e lira, duke shkaktuar pengim. Kjo del nga shtrati mund të ndodhë për shkak të konsumimit të ushqimit të trashë bimëve pas agjërimit të zgjatur, kapsllëk të shpeshta.
Besohet se më të prirur për këtë problem vegjetariane, njerëzit që ulen në nyzkobelkovoy dietë dhe burrat më të vjetër se 40 vjet.

Shenjat volvulus


Shenjë e parë dhe kryesor është cramping dhimbje barku, e cila gradualisht rritet dhe të bëhet e vazhdueshme. E dyta tipar - mungesa e karrige dhe gazrave. Në disa raste, gazrat mund të largohet, por pa karrige. Më tej ka një përkeqësim të përgjithshëm, të përzier dhe të vjella, bloating, dhe ai bëhet i formë asimetrike. Nuk mund të jenë nënshkrimin ose, faqet individuale butësi anormale.
Volvulus të zorrëve të vogla ofron simptomat më të rënda dhe të turbullta. Dhimbje në kërthizë po rritet me shpejtësi, ka bloating, nauze, vjellje, zbehje, presionin e ulët të gjakut, takikardi.

Volvulus Syhyazykadnoyi zorrë shpesh i paraprijnë kapsllëk kronik dhe sulmet dhimbje (e ashtuquajtura përmbysja e pjesshme).

Volvulus ose intussusception nga zorrët?


Intussusception njeri në rrugë ndonjëherë gabimisht i referohet volvulus, si në këtë rast, gjithashtu, ekziston një përçarje e gjendjes së tyre. Megjithatë, mjekësia e dallon atë si një formë e veçantë e pengimit të tipit të përzier.
Kur intussusception ndodh futjen e një prej zorrëve në lumen të tjera. Gut përbërë në mënyrën e një teleskop, një kanal për kalimin e përmbajtjes mbuluar dhe nuk ka pengesë me simptoma të ngjashme me simptomat e volvulus.

Më intussusception ndodh në fëmijët e moshës një vit dhe gjithmonë kërkon kirurgji.

Trajtimi volvulus


Kur pacienti volvulus duhet të shtruar në spital menjëherë për të përcaktuar volvulus e cila është pjesë e zorrëve
ndodhur dhe ndërhyrje të përshtatshme. Trajtimi i gjarpërues normalisht kryhet metoda kirurgjikale, dhe sa më shpejt operacioni, aq më të mëdha shanset për një rezultat të favorshëm. Si rezultat i gjarpërues mund të ndodhë këputje të zorrëve, peritonit të zhvilluar, duke bllokuar furnizimin me gjak të zorrëve mund të shkaktojnë nekrozë, në të cilën kërkohet heqjen e zorrës së trashë. Kur ka masa të parakohshëm Marrja yyazytsirnist vdekjen, për shkak të sepsë përgjithshëm.

Volvulus Syhyazykadnoyi zorrë ndonjëherë është e mundur që të shpjegoj metodat konservative, duke enemas, por vendimi për një trajtim të tillë mund të marrin vetëm një ekspert.