Vlera e mëlçisë tek njerëzit


Një prej organeve më të rëndësishme në trupin e njeriut është të mëlçisë. Rëndësia e saj për trupin tonë nuk mund të jenë të ekzagjeruara, dhe në rastet kur nuk ndodhin shqiptuar ndryshime patologjike, ai nuk mund të zëvendësojë çdo grup tjetër. Se si në mënyrë të qartë dhe të mëlçisë të njeriut është duke punuar si duhet varet nga gjendja e tij fizike dhe madje edhe gjendjen emocionale. Përveç kësaj, rëndësia e këtij organi ndikon në pamjen e njeriut. Personi mëlçisë në ditë të kalojë nëpër një 2 mijë. Litra gjak, pastrimi atë, ajo është e përfshirë në avari e yndyrave, ndihmon prodhimin e acideve biliare dhe të tjerët. Siç u përmend në mëlçi e njeriut është aq i madh se secili prej nesh është i detyruar të kujdeset për të gjitha forcat që të jenë të shëndetshëm, për të ruajtur kapacitetin e saj për të marrë parasysh të gjitha nevojat e tyre dhe për të shmangur kushtet e rrezikshme për funksionimin e tij. Përndryshe, ky organ mund të thjesht të dështojnë.


Mëlçisë madhe rëndësia e shkaktuar nga fakti se në njerëzit që vepron si një pengesë për të gjitha substancat toksike që mund të vijnë nga jashtë. Ajo dezinfekton toksina, largon substanca të dëmshme, të mëlçisë është e nevojshme për tretje e duhur të ushqimit, dekontaminimit të gjakut, etj Rëndësia dhënë mëlçisë dhe në procese të tilla në trupin e njeriut si karbohidrate, proteina, yndyrna. Proteinat albumin sintetizohet në këtë organ (ditore rreth 15 metra), kështu që trupi është i mbështetur në kuadër të presionit të nevojshëm dhe gjaku transporton substanca jetësore. Megjithatë, albumin - nuk është vetëm proteina të nevojshme trupi i njeriut që prodhon mëlçisë (p.sh. globulinat).


Kështu, mëlçisë është edhe organi që merr pjesën më të rëndësishme në metabolizmin, qarkullimin e gjakut, tretje. Është e lidhur pazgjidhshmërisht me mëlçinë dhe proceseve të tilla si hormonal, vitamina, proteina, yndyra, karbohidrate, pigment, minerale, shkëmbimet e ujit. Ky trup është e nevojshme për të ruajtur mjedisin e brendshëm të trupit të njeriut në një konstante e kërkuar për një niveli. Në mëlçi bëhet mbrojtëse, nxjerrës dhe decontaminating funksion enzimatik.

Kjo është për shkak se vlera e mëlçisë është aq e madhe se në trupin e njeriut që kryen shumë funksione vitale, ajo është subjekt rreziqet dhe shumë, nga kushte të ndryshme patologjike dhe duke i dhënë fund zgjidhjen parazitet e saj. Ndoshta, shëndetin mëlçisë për shumicën e njerëzve moderne është çështja më e rëndësishme. Është e rëndësishme që të i kushtoj vëmendje të veçantë për të parazitëve në kohë të mëlçisë të pastra dhe toksinave, sepse në qoftë se ju nuk i kushtoj vëmendje të duhur në këtë proces, herët a vonë, ju tashmë mund të jetë në spital, dhe nganjëherë është tepër vonë. Pse po ndodh kjo? Mëlçia - një organ që shpejt bie dhe simptomat e dhimbshme të shfaqet vetëm kur trupi është shkatërruar tërësisht. Edhe pse, në drejtësi, duhet të theksohet se mëlçisë - trupi është në gjendje të sayazytsidnovlennya në kushte të favorshme për të. Prandaj është masa në kohë mund të ndihmojë në përmirësimin e mëlçisë dhe të mbrojtur veten nga pasojat.


Është e sigurt të them se gjendja e mëlçisë të njeriut përcakton shëndetin e saj të përgjithshëm. Për shkak sëmundje të mëlçisë çdo vit në vend vret më shumë se 4 mijë njerëz, dhe thotë se në qoftë se popullsia e planetit, thuhet se pothuajse një e treta e njerëzve që vuajnë nga sëmundje të caktuara të trupit. Duke luajtur një rol të rëndësishëm në rregullimin e proceseve metabolike në trup, e pastrojnë atë nga toksina dhe parazitëve, kryerjen e funksioneve të ndryshme, të mëlçisë në vetvete është shpesh subjekt sfidë serioze, dhe dobësimi i saj kërcënuar përkeqësimin e një numri të sëmundjeve, të tilla si:

1. Sëmundje të lëkurës.
2. sëmundje alergjike.
3. Sëmundjet e enëve të gjakut dhe nyje.
4. Ndryshimet në gjak.
5. Shkelja e minerale, metabolizmin e kolesterolit, dhe më shumë.

Shpesh ndodh që mëlçisë është dobësuar parazitëve që jetojnë në të. Për shkak të faktit se, ndërsa kjo është më e ndjeshme për shumë sëmundje, një numër i madh i sëmundjeve të ndryshme të aftë për të goditur këtë organ të rëndësishëm. Është e rëndësishme për të bërë masat e duhura për të pastruar dhe rivendosjen e mëlçisë dhe pastaj mjaft ndoshta do të rivendosë plotësisht të gjitha funksionet e prekur aq i mirë nënshtrohet rigjenerim të mëlçisë dhe shërim. Ju duhet të heqin qafe e parazitëve që jetojnë në mëlçi, dhe ka më shumë se 250 lloje, dhe pothuajse të gjithë mund të sigurtë të supozojmë se trupi i tij është duke jetuar një të veçantë (dhe ndoshta më shumë se një) llojin e parazitëve. Pothuajse njëqind për qind yyazytsirnistyu mund të argumentohet se parazitëve janë në trupin e njerëzve që jetojnë me kafshët.


Parazitëve në mëlçi e njeriut që jeton me rehati të madhe, në qoftë se nuk marrin hapa për të shpëtoj prej tyre. Këto përfshijnë Giardia, opistorhy, fastsyola, ekinokokeve, shystosomy. Parazitëve ushqehen me indet e mëlçisë, qelizat e saj janë shumë të favorshme për jetën e tyre, në fakt, mëlçisë është një nga më të pambrojtur kundër parazitëve.

Sëmundje të rënda dhe dëmtime të rënda të mëlçisë mund të çojë në pasoja tragjike. Operacioni në këtë transplantim shumë komplekse të organeve është kryer ajo është shumë e rrallë (edhe më të rralla transplantin e zemrës). Në rastet e dështimeve në mëlçi është gjithmonë ndikim në funksionet e organeve të tjera në trup për shkak se çdo gjë është e ndërlidhur. Shëndetin Sigurisht keq në përgjithësi, e cila është arsyeja pse mëlçisë duhet të trajtohet me kujdes, duke marrë trajtim kohë që ata të dalin, merren me parandalimin, përdorimi do të thotë për të mbajtur atë në gjendje të mirë.