Gurë fekaleGurë në zorrë janë feces kompakt, në disa raste, me praninë e mukusit. Mund Në hulumtim shohim gurë strukturës shtresim. Ndonjëherë gurët janë formuar rreth gurë fruta gëlltiten, ushqim të ngurta patrazuar dhe sende të tjera. Përbërja e shkëmbinj është e ndryshme, ndonjëherë nuk janë gurë, e përbërë nga mases yndyrore. Kjo ndodh kur njerëzit vazhdimisht konsumojnë ushqime të yndyrshëm, e përbërë kryesisht nga yndyrna shtazore.


Gurë fekal: shkaqet dhe simptomat e arsimit
Në gurë zorrëve fekal që paraqiten si rezultat i hahet sasi të mëdha të yndyrës, të zier dhe të produkteve të rafinuar. Në një ushqim është shumë e ulët në fibra dhe ushqyesve. Në këtë kuptim, përfaqësojnë një të madhe ushqime miell rreziku që përmbajnë maja. Kur ushqimi i tillë lëviz nëpër zorrë, kjo lë një pllakë në muret e brendshme, sidomos kur të përziera me proteina apo qumështit ushqime. Bastisje, pas një kohe, ajo bëhet më e dendur, duke formuar gurë. Përveç kësaj, gurë fekal mund të fillojnë procesin e kalbjes që ndikon në mirëqenien. Pas qasjes shkolluar për këtë problem, fron të vijë gradualisht, e cila në masë të madhe lehtëson gjendjen e përgjithshme dhe i çliron nga shumë sëmundje të tjera. Një person mund të ndjeni butësi, të cilën nuk e kishte përjetuar për shumë vite.

Në pacientët me gurë në zorrë me kalimin e kohës duket një ndjenjë të dhimbshme në stomak, mund të formohet edhe plagët ulqeroze në anën e mukozën e zorrëve, duke çuar në gjakderdhje. Gurë veçanërisht të mëdha që çojnë në ileus zgjatur. Në disa njerëz procesi i formimit të gurit mund të mbetet pa u vënë re për një kohë të gjatë, të ndodhë pa asnjë simptomë apo ndryshime në shëndetin e përgjithshëm. Të tjerët fillojnë në fazat e hershme të shfaqjes së gurë ndihen të përkeqësimit të shëndetit. Formimi më e zakonshme guri është konsideruar si një shenjë e zhvillimit të pengesave zorrëve. Nuk mund të ketë gjakderdhje zorrëve që shfaqen si pasojë e sores presion ose ulcerat në formacionet rektumit në vendin ku shkelet gurin.Trajtimi i gurëve fekal në zorrë


Para së gjithash, trajtimi i gurëve fekal duhet të dini se absolutisht nuk mund të përdorin laxatives. Këto medikamente duhet të merren para formimit të gurëve, përndryshe ata mund të dëmtojë vetëm pacientin. Një metodë e njohur e trajtimit me enemas në shtëpi nuk është gjithmonë efektive, sepse maja është formuar, atëherë nuk e gurit, dhe nganjëherë mund të dëmtojë murin e zorrëve. Është e dëshirueshme që trajtimi specialist kryer proctologist. Doktor vë në dorë ngushtë të shtrënguar, lubricates dhe fut saj gishtin tregues vaj në anus e pacientit. Kështu fillon gurin më ekstrem të ngadalshëm të thellë, me një graduale copa tërheqja separatiste. Për procedurën e mirë transportueshmëri pacienti përshkruar qetësues, ju lutem. Në qoftë se gurët janë gjetur në dy pika mund të jetë colonoscopy rectoromanoscopy ose zorrë. Kur arritën për të hequr disa nga guri, eshtrat e gradualisht thyer vetë. Pas kësaj, ka zakonisht një zorrët pavarur lirim, i shoqëruar nga erë shumë të pakëndshme. Në rastin kur kjo metodë nuk ka sjellë rezultatet e dëshiruara, mjeku mund të përdorë një klizmë.