Gjakderdhje zorrëve


Shfaqja e gjakut në stol nuk është normë dhe gjithmonë sugjeron një proces inflamator, i cili mund të përfshihen jo vetëm në zorrë, por edhe në stomak.
Shkaqet dhe simptomat e gjakderdhjes
Shkaqet zorrëve gjakderdhje, kanë tendencë për të bërë sëmundje të zorrëve të vogla apo të zorrës së trashë, dhe anusit. Mendoni se sëmundja mund të provokojë problemin.
Hemorroide
Hemorroide trombozë mund të shkaktojnë ato për të thyer.
Të çara ose rektumit mykrorazыvы
Shumë shpesh dëme të tilla që rrjedhin nga kapsllëk zgjatur ose diarre dhe të shoqëruar me dhimbje në lëvizjen e zorrëve. Gjakderdhje këtë arsye të vogël, dhe mund të shihet vetëm në letër higjienike.


Formimi i keq
Tumoret shkaktojë gjakderdhje, clots përmbajnë kuqe të ndritshme.
Polyps dhe polypectomy
Vetë polyps rrallë shkaktojnë gjakderdhje, por rreziku qëndron në degjenerimin e mundshëm të tumoreve në kancer. Polypectomy - kirurgji për të hequr polyps - mund të jetë i komplikuar nga pamja e ulçerës në vend polip të largët dhe të shkaktojë gjakderdhje zorrëve. Në mënyrë tipike, një ulçerë shërimi ndodh gjatë disa ditë deri në 2-3 javë.

Anhyodysplazyya
Ajo fituar apo anomali kongjenitale në një grup të enëve të gjakut. Gjakderdhje në këtë sëmundje nuk shkakton dhimbje, por mund të shkaktojë anemi.
Inflamacion të zorrëve të mëdha apo të vogla
Këto sëmundje kanë quajtur respektivisht kolit dhe Proktiti. Në raste të tilla, zorrëve gjakderdhje ka simptomat e mëposhtme shtesë si diarre dhe dhimbje barku.
Anomali kongjenitale
Meçkel diverticulum - shkaku më i zakonshëm i zorrëve gjakderdhje në adoleshentët.

Ndihma e parë dhe trajtimi i zorrëve gjakderdhje


Ja se çfarë të bëni nëse vëreni shenjat e gjakderdhje nga zorrë:

 • Pavarësisht nga numri i gjakut të përkushtuar në rastin e zorrëve gjakderdhje duhet të paguhet në klinikë për të krijuar shkakun e vërtetë.

 • Me një sasi të vogël të gjakut në stol të përdorni vetëm një tampon ose jastëk, dhe të mbledhë një sasi të vogël të feces për analizë.

 • Me gjakderdhje të bollshme zorrëve duhet të telefononi menjëherë një ambulancë dhe të sigurojë një person të qetë. Transportimin e një personi me shenjat e zorrëve gjakderdhje është kryer në një pozicion horizontal.

 • Me rëndësi të veçantë është se e dëshirueshme vidyazykatysya zorrëve gjakderdhje e vakt, por pija duhet të jetë vakte të shpeshta dhe të vogla.


 • Trajtimi kryesor i zorrëve gjakderdhje përbëhet nga manipulimet e mëposhtme:

 • colonoscopy;

 • sigmoidoscopy;

 • Operacion mënyrë.


 • Në varësi nga shkalla e sëmundjes dhe gjendja e njeriut do të zbatohen:

 • transfuzioni i gjakut;

 • droga Hemostatic terapi;

 • antibiotikët.