Mund të trashëgohet cerozë mëlçisë


Shumica e njerëzve të zakonshëm nocioni i kesh shpesh lidhur me alkoolizmit dhe, në të vërtetë, sëmundja shpesh zhvillon pikërisht për shkak të zgjatur dehje alkoolit. Sipas statistikave të ndryshme, kjo përqindje shkon 40-80 krahasuar me shkaqe të tjera, megjithatë, thonë se shkaku i kesh është alkool vetëm të jetë i gabuar. Cerozë e mëlçisë mund të jetë jo vetëm alkool, ajo zhvillohet për shkak të sëmundjeve të traktit biliar, kundër hepatitis viral, për shkak të barit, dehjes kimike, dhe disa çrregullimeve gjenetike. Shumë njerëz janë shumë të interesuar në fjalë, dhe nëse kesh trashëguar atë yyazytsirnist e sëmundjes në person mesatar.


Për të filluar, disa fjalë për atë që është cerozë mëlçisë. Sëmundja është rezultat i disa sëmundjeve inflamatore të mëlçisë dhe organeve të tjera, të tilla si mëlçisë kesh në gjendje për të zhvilluar për shkak të dështimit të zemrës. Qelizat e mëlçisë, pezmatimi i prekur, të dëmtuara, disa prej tyre vdes dhe është zëvendësuar në ind lidhës, i cili nuk mund të kryejnë funksionin e tyre. Struktura shqetësuar trupi, kryhet në funksion të mëlçisë të pamjaftueshme, duke rezultuar në dështim të mëlçisë zhvillon. Mëlçisë nuk është në gjendje të luftojë hyrje toksina, helme, në mënyrë që këto substanca toksike merrni në gjak dhe dëmtojnë trupin si një e tërë. Mund cerozë mëlçisë të shërohet dhe mund të jetë e trashëguar? Sëmundja është konsideruar e pashërueshme, por me trajtimin e duhur, si dhe shkaqet e sëmundjes dhe fazën e tij, personi i sëmurë mund të jetojë për shumë vite.


Duke u përgjigjur në pyetjen se a kesh nga personi në person me trashëgimi, duhet theksuar se kesh shumë nuk mund të transmetohet nga pacienti për shëndetin. Megjithatë, për shkak se sëmundja e ka prejardhjen nga Sëmundjet të tjera, disa prej tyre mund të jetë i trashëguar. Kjo është, një burrë në familja e të cilit ka pasur disa raste të kesh, mund me të gjitha arsye për të dyshuar se ai ka një tendencë për të zhvilluar sëmundje.

Sëmundjet e trashëguar që mund të çojë në cerozë e mëlçisë:

A) hemochromatosis. Në qelizat e trupit përmbajnë sasi të parregull të mëdha prej hekuri. Si rezultat i akumulimit të substancës në mëlçi zhvillon kesh.
B) sëmundja Wilson. Në trupin e shqetësuar metabolizmin e bakrit. Si rezultat i akumulimit të bakrit në qelizat e mëlçisë të zhvillojnë cerozë.
B) fibrozë cistike (CF). Në trupin e gjenit ekzistues patologjike që i jep një mutacion ne funksionit dhe strukturën e një lloji të caktuar të proteinave. Kjo çon në përçarje të gjëndër exocrine dhe kontribuon në zhvillimin e cirroza e mëlçisë.

D) Mungesa? 1 -antytrypsynu.

Prandaj, cerozë mëlçisë, si i tillë, nuk është transferuar në një person tjetër, por disa gjen shkelje të aftë për të trashëguar dhe shkaku i sëmundjes. Ata njerëz të cilët janë shumë të shqetësuar nëse cirroza është trashëguar lehtë, të afërm të cilët kanë vuajtur ose vazhdojnë të lënduar sëmundje, është e këshillueshme të kontaktoni ekspertët për këshilla dhe shqyrtim.

Cerozë mund të zhvillojnë disa vite, dhe fillimisht nuk ishte në gjendje të shprehin veten e tyre. Ndonjëherë mungesa e simptomave të tjera, mund të festuar në lodhje e tyre, dobësi, humbje e oreksit, por këto karakteristika nuk kanë gjasa të çojë njeriun në një mjeku për ekzaminim, pasi ata shpesh nuk i kushtoj vëmendje dhe ata janë të pandara në fazat fillestare të shumë sëmundjeve. Në raste të tilla, sëmundja është diagnostikuar shpesh rastësisht, ose ajo mëson pacientin kur sëmundja lëviz në një fazë më serioze. Periudha e vonuar e sëmundjes karakterizohet nga simptomat e tilla si:


1. Verdhëza. Një simptomë tipike e shumë sëmundjeve të mëlçisë. Me zhvillimin e kesh biliare hyn në gjak, duke shkaktuar bardhët yellowing e syve dhe të lëkurës. Nuk mund të jenë të verdhë të errët (ngjyrë kafe) në urinë pacientit.
2. edemë, ascites. Në gjymtyrë barkut dhe të ulët të vonuara lëngun për shkak të ulur albuminës në gjak prodhuar nga mëlçisë, dhe promovon ruajtjen e gjakut në enët. Kjo çon në edemë dhe ënjtje të indeve.
3. lëkurës itchy. Disa kesh mund të shkaktojë kruarje të rënda të lëkurës.

4. gurëve të tëmthit. 2 herë më shumë gjasa për të formuar në njerëzit me cirozë të mëlçisë për shkak të prodhimit të dëmtuar e pigment biliare.
5. Rritja në kohë të koagulimit. Për një proteine ​​të prodhuar nga mëlçisë, promovon koagulimit të gjakut - kjo nuk është e mjaftueshme me këtë sëmundje, duke shkaktuar shqetësime.
6. gjakderdhje të brendshme. Cerozë mund të çojë në thyerje të venave esophageal dhe gjakderdhje masive.
7. Shkelja e mendjes. Si rezultat i depërtimit nuk neutralizoj toksina e mëlçisë në gjak kanë probleme me kujtesën, të menduarit dhe shkelje të tjera të ndryshimeve mendore.


Mjeku Sëmundje Diagnoza e vënë nën shqyrtim, anketat e pacientit dhe teste të kryera gjakut dhe ultrazërit. Konkluzioni përfundimtar nëse pacienti ka cerozë apo jo, pedagog në bazë të biopsi mëlçisë, e cila kryhet me anë të birë. Gjilpërë Mëlçia birë kryhet nën anestezi lokale, dhe pastaj të marrë për analizë duke përdorur pajisje indeve studiuar.

Pra, kemi gjetur se cirroza nuk është ngjitëse në vetvete, por sëmundja mund të çojë në faktorë të tjerë të favorshme. Ne duhet të theksojmë se një përqindje të caktuar të rasteve sëmundja zhvillohet për arsye të panjohura mjekësore.