Shenjat e pancreatitis


Pancreatitis lind papritmas. Si rregull - është pasojë e disa sulmeve të përsëritura të formës akute të sëmundjes së pankreasit. Forma rikthim ose kronike është shumë e lehtë për të njohur qoftë nga koha e sulmit akut ishte më pak se 6 muaj - sëmundja përsëritet, dhe në qoftë se sulmi ka ndodhur gjashtë muaj më vonë, pastaj u zhvendos pancreatitis kronike.

Simptomet e pancreatitis kronikeShpesh pancreatitis kronike mund të zhvillojnë kundër sëmundjeve të tjera: cholelithiasis, cholecystitis, alkoolizmit. Karakteristikat kryesore të pancreatitis kronike:


 • ndodh përhershme ose gjatë ushtrimit ose dhimbje në kuadratin e sipërm nën "lugë";

 • humbje peshe papritur;

 • stol shkelje (depo diarre si ushqim i patrazuar);

 • Ndjenjat e neveri ndaj ushqimeve yndyrore;

 • humbja e oreksit.


 • Shenjat e tërthorta mund të tregojë pancreatitis dhe sëmundjeve të tjera, por shpesh ndodhë me formë kronike të sëmundjes, dhe ka shenja të rëndim të pancreatitis:

 • dhimbje në zemër, si anginë;

 • dhimbje prapa;

 • yellowing e lëkurës (verdhëz);

 • zhvillimi i diabetit në forma të avancuara të sëmundjes.


 • Simptomet e pancreatitis akute


  Njohin pancreatitis akute është shumë e thjeshtë. Në këtë formë e sëmundjes është një faktor i madh dallon dhimbje, vjellje dhe diarre. Simptomat zakonisht shumë intensive. Të vjella nuk sjell lehtësim, sepse pancreatitis akute nuk mund të ngatërrohet me helmim nga ushqimi ose gastrit. Dhimbja është aq e fortë se ajo mund të jetë një shtet i shoku me një rënie të mprehtë në presionin e gjakut. Shpesh dhimbja provokon takikardia.

  Shenjat kryesore të pancreatitis akute:

 • dhimbje të forta në kuadratin e sipërm ose pak mbi kërthizë;

 • të vjella;

 • diarre;

 • ethe;

 • takikardi.


 • Këto simptome tregojnë nevojën për kujdes të menjëhershëm mjekësor. Në raste të rënda nevojë për kirurgji. Simptomat rëndim i pancreatitis kronike është kryesisht i ngjashëm me sulmin e pancreatitis akute. Në çdo rast, duke parë këto simptoma, ju duhet të telefononi menjëherë "të shpejtë".
  Nëse pancreatitis kronike apo akute, i kushtoj vëmendje të fenomeneve të pazakonshme dhe simptomat që sinjalizojnë mosfunksionim të pankreasit. Ndoshta kjo është shenjat e para të pancreatitis:


 • vjellje pas hahet;

 • shurdhim në stomak dhe zorrët;

 • Shkelja e karrige (tranzicione të shpeshta nga kapsllëk të diarre);

 • meteoryzmы dhe belching shpeshta.


 • Shenjat pancreatitis reaktive


  Pancreatitis Jet ndodh papritmas. Ajo mund të zhvillohet edhe në mes shëndetit absolute pas marrjes yndyrore të bollshme dhe ushqimet pikante apo sasi të mëdha të alkoolit. Simptomat dhe shenjat e pancreatitis natyrës reaktive - këto janë të njëjtat simptoma që ndodhin në pancreatitis akute. Në raste të rënda, pancreatitis reaktive mund të çojë në vdekje.

  Shenjat e jashtme të pancreatitis


  Përveç kësaj, pacienti merr pancreatitis akute paraqesin karakteristike, bust prirje në gjunjë, ka shenja të dukshme të pancreatitis vogël. Prandaj, për të përcaktuar pamjen pancreatitis vështirë. Yellowing e lëkurës - kjo është ndoshta shenja më e qartë. Por kjo nuk ndodh në të gjitha rastet. Ndonjëherë ajo mund të shihet nekrozë të indit nënlëkuror dhjamor dhe cianozë e lëkurës përreth kërthizës. Por raste të rënda që nuk kërkojnë diagnozë nga pamja e tyre.

  Për një diagnozë më të saktë kryer ultratinguj. Shenjat e pancreatitis si rezultat i këtij studimi - për të ndryshuar formën dhe skajet vrazhdësi të kancerit, prania e cysts - të japë një tablo më të plotë dhe të saktë të ashpërsia e sëmundjes.