Mercury Helmimi


Mercury - një nga më të rrezikshme për shëndetin e njeriut. Por, megjithatë, helmi është ndoshta në çdo shtëpi. Llampat e kursimit të energjisë, termometra merkur, zhiva-bazuar bojë në - sendet e zakonshme shtëpiake. Numri i metalit të shkrirë në termometra dhe llambat e vogël, por ajo është e mjaftueshme për helmimin e ngadaltë të trupit në rast të dëmtimit të kapsulë brishtë qelqi.

Simptomet e avullit të helmimit merkuriVetë metalike derdhur në një vend të dukshëm jo aq i rrezikshëm. Nëse zona është derdhje e vogël zhiva, ajo mund të shpejt të mblidhen dhe vendoseni në një enë të mbyllur. Në këtë rast, helmim zhiva është minimizuar. Por edhe topa të vogla të merkurit, "fshehur" në vende që s'bie në sy (çarje parket grumbull qilim) avullohet, një kohë të gjatë mund të helmojnë besimin e atyre që të marrë frymë e ajrit të pasigurt. Çiftet merkuri gjithashtu kanë efekte toksike për punëtorët industrinë kimike në dyqane ku nuk përputhen me rregullat e sigurisë. Simptomat e helmimit akut me avujt e merkurit vërejtur:


 • dhimbje koke intensive;

 • shije metalike në gojë;

 • çrregullime të tretjes;

 • përzier dhe të vjella;

 • gjakderdhje mishrat;

 • dhimbje kur gëlltitjes;

 • rritjen e numrit të pështymë dedikuar;

 • kollitjes shpeshtë;

 • frymëmarrje vështirësi;

 • ethe;

 • dridhura;

 • dobësi dhe të qenët i përgjumur;

 • dëmtim kujtesës;

 • dridhje.


 • Simptomat mund të paraqiten edhe si kompleks dhe gradualisht një nga një. Ata janë rritur si rritjen e përqendrimit të merkurit në trup.

  Helmim Mercury - Trajtimi


  Trajtimi i helmimit fjala për heqjen e shpejtë dhe të plotë të merkurit dhe kripërat e saj nga trupi dhe për të lehtësuar gjendjen e përgjithshme të pacientit me anë të simptomat e tërheqjes dhe helmimit në raste fatkeqësish. Në mënyrë të pavarur, pa ndihmën e mjekëve nuk e bëjnë. Edhe me trajtimin e drogës e nevojshme duhet të kryhet në spital. Përpjekjet për të përballuar me helmim në shtëpi konsumon kohë e çmuar të zgjasin helm për të gjitha organet dhe sistemet e njeriut, duke përkeqësuar gjendjen e pacientit. Për trajtim në spital përdorin drogë moderne që hequr merkuri nga trupi:


 • unitiol;

 • taurina;

 • suktsymer;

 • metioninë;

 • allytyamyn.


 • Mjekët marr përgatitjet në bazë të shkallës së helmimit, tolerancën e trupit të substancave të caktuara dhe ashpërsia e simptomave. Nëse gëlltitje ndodhur merkuri ose kripërat e saj, ndihmën e parë për helmim nga zhiva - pastrimin nga substancat e mbetura gëlltiten. Ajo duhet të shkaktojë menjëherë të vjella dhe duke pritur për ardhjen e kujdesit mjekësor emergjent.

  Efektet e helmimit merkurit


  Sa më gjatë që ndikojnë avujt ose kripëra të merkurit në trup, dhe sa e pasigurt është gjendja shëndetësore e personit, pasojat më të rënda të helmimit merkurit. Në rrezik janë fëmijët dhe gratë shtatzëna. Inhalimi afatgjatë edhe doza të vogla të avujt e merkurit iniciojë proceset e pakthyeshme në mëlçi, veshka, organeve të tretjes dhe sistemit nervor qendror. Merkuri, e cila është në trup, shumica e saj nuk është shfaqur. Gradualisht akumulojnë, ajo mund të çojë në një mungesë të organeve vitale dhe, si pasojë - deri në vdekje.

  Parandalimi Helmim Mercury


  Më i rëndësishëm në parandalimin e helmimit me merkur dhe avujve të saj - një kontakt reduktim yyazytsirnosti me substanca të rrezikshme:

 • Sende shtëpiake që përmbajnë merkur, në asnjë rast nuk duhet të bjerë në duart e fëmijëve.

 • Termometra Mercury duhet të ruhen vetëm në rast të veçantë plastike, duke parandaluar avullimit të merkurit nëse termometri është i dëmtuar.

 • Llambat dëmtuara, termometra duhet të mbyllen menjëherë në mbyllur plastike dhe dërgohen në qendrat e riciklimit.

 • Ju nuk mund të hedhin objekte që përmbajnë merkur, në vend të mbledhjes së përgjithshme.

 • Fabrika kimike që përdorin merkuri formë të pastër ose në formë të kripërave, zbatojnë të gjitha masat e sigurisë. Mjetet më të rëndësishme mbrojtëse ka një maskë pluhuri dhe veshje të veçanta.

 • Nga dhoma ku ka pasur një derdhje të merkurit, duhet menjëherë të izoluar fëmijët dhe gratë shtatzëna. Puna në mbledhjen e metalit të lëngët (pastrohet) më të mirë për të dhënë profesionistëve.