Thekon në fshikëz e tëmthitÇdo organ në trupin e kryen funksionin e tij të rëndësishëm. Fshikëz fshikëz e tëmthit është e vendosur në afërsi të mëlçisë. Në funksionin e saj kryesor është ruajtja e biliare të marra nga mëlçisë, proporcionale dhe ushqyer atë në zorrë për tretje. Bile kryesisht përbëhet nga ujit dhe biliare acideve. Kjo është për komponentët e tjerë të tretës origjinale, për bilirubin,

kolesterolit, lecithin dhe të tjerët. Ka shumë sëmundje të tëmthit, një nga më serioze është formimi i gurëve. Shpesh me shkaqet e gurëve të tëmthit është një ndryshim në vetitë fiziko-kimike të biliare. Së pari nuk ka sedimenteve-si thekon. Atëherë thekon obvolikayutsya pjesë të reja të kolesterolit dhe llum janë konvertuar të ngjizur, e cila përfundimisht sheshohet dhe gurë në fshikëz e tëmthit. Sëmundja, edhe në fazat e hershme, në mënyrë të qartë të dukshme nga ultrazërit. Formimi i gurëve të tëmthit - një proces i gjatë që merr disa vjet.


Hapi i parë në formimin e gurëve të tëmthit është formimi i thekon për shkak të ndryshimeve në përbërjen e biliare. Thekon në fshikëz fshikëz e tëmthit mund të formohet për arsye të ndryshme: për shkak të kolesterolit të lartë në biliare përmes përdorimit të ushqimeve yndyrore, obeziteti, diabeti, në shkelje të metabolizmit lipidet në trup me dietë të gabuar, me cholecystitis, biliare pezëm në shumë raste të tjera.
Thekon në fshikëz e tëmthit - SimptomatThekon paraqitjen në fshikëz e tëmthit, kryesisht ndodh pa simptoma. Më pas, komplikacion i sëmundjes, ju mund të jenë hidhërim në gojë, çrregullime kronike e karrige, të rritet pak temperaturën e trupit. Ju mund të jetë i përzier dhe të vjella. Kur këto simptoma duhet të shihni një specialist dhe Ultrasonografi e tëmthit. Vetëm atëherë do të vënë një diagnozë të saktë të cholelithiasis.

Thekon në fshikëz e tëmthit - trajtimShfaqja e thekon në fshikëz e tëmthit - ky është vetëm fillimi i një cholelithiasis serioze. Kështu që gjetja thekon në fshikëz e tëmthit duhet të marrë masa urgjente dhe vendimtare për të eliminuar ato dhe për të vendosur funksionimin e duhur të fshikëz fshikëz e tëmthit. Ne kemi nevojë për të monitoruar praninë e kolesterolit dhe të mos tejkalojnë vlerat e lejueshme. Kjo mund të arrihet me ushqimin e duhur, regjim të rreptë, jetese aktive, përdorimi i lëndimeve mjekësore. Në rekomandimin e një doktori mund të përdorin drogë.