Trashje e murit fshikëz e tëmthit
Ultratinguj zgavër brenda barkut të pacientit nganjëherë sjell surpriza të pakëndshme. Në përfundim, ju mund të shihni një mjek diagnostikuar si trashje të mureve të tëmthit. Çfarë është kjo patologji dhe se si duket nga jashtë?
Trashje të mureve të tëmthit - Simptomat
Simptomat trashje të mureve të fshikëz fshikëz e tëmthit jashtë nuk tregohet. Identifikimi i trashje e mureve vetëm mund ultratinguj. Skanimi brenda oral në aspektin e trashje të mureve të tëmthit është mbajtur në një stomak bosh. Trashësia optimale duhet të jetë jo më shumë se 3 mm, përndryshe ne mund të flasim për çrregullimeve patologjike në fshikëz e tëmthit.


Trashje të mureve të tëmthit - ShkaqetTrashje më të zakonshme shkaku i mureve të tëmthit, inflamacion në fazën kronike. Përkundrazi, ajo mund të jetë një cholecystitis kronike, ku tëmthit nënshkrimi mure është për shkak të paraqitjes së plagët dhe mbështjelljes. Trashje të tilla duhet të adresohen përmes ilaçe, në mënyrë që në vetvete nuk do të kalojë këtë patologji. Cholecystitis akute me manifestime në formën e dhimbje të forta gjithashtu mund të kontribuojnë për trashje të mureve të tëmthit. Cholecystitis akute është shoqëruar me formimin e gurëve të tëmthit dhe dhimbje të forta.


Trashje të mureve të tëmthit mund të ndodhë për arsye të tjera që nuk janë të lidhur me cholecystitis. Kështu, ajo mund të jetë:

- cholesterosis, e cila manifestohet si një shkelje të metabolizmit lipidet. Si rezultat, yndyrë mund të ndarë dhe të përpunuara nga organi, depozitohet në muret e organeve të brendshme dhe të çon në përçarje të punës së tyre.

- cerozë - një arsye tjetër trashje të mureve të tëmthit. Në këtë sëmundje (si hepatiti B formë kronike), një rritje të mprehtë në ind mbresë në mëlçi, në procese të tilla të përfshira dhe fshikëz e tëmthit.


- tumor - është e nevojshme që të i kushtoj vëmendje për cilësinë e tumorit, një ndikim veçanërisht negativ mbi malignancies fshikëz fshikëz e tëmthit.

- dështim të zemrës - në shikim të parë nuk ka absolutisht asnjë lidhje në mes të zemrës dhe fshikëz e tëmthit. Por nëse ju shikoni nga afër, dështimi i zemrës shpesh provokon edemë. Dhe ata, nga ana tjetër, mund të paraqiten në organet e brendshme.

- Ascites - Sëmundja fillon me ënjtje të rënda të barkut, organet e brendshme fryrë të mëvonshëm.


- Polipoza - tëmthit Mukoza është në rritje me forcë, dhe për këtë arsye ka polyps. Rezultati është një rritje e fortë e mureve të tëmthit.
Trashje të mureve të tëmthit - trajtim
Nëse organet e brendshme të barkut testi i gjakut rezultat tatы Ultrasonografia tregojnë praninë e trashje pacientit në fshikëz fshikëz e tëmthit, ju nuk duhet të humbasë këtë informacion. Trashje e mureve është e nevojshme për të hequr fshikëz e tëmthit, kështu që pacienti duhet të gjeni se nga mjeku juaj se çfarë ka shkaktuar trashje e mureve? Nëse një mjek të qartë përgjigja do të duhet të kërkojë ndihmë shtesë hastroэntrolohu. Cholecystitis kronike, asimptomatike, që kërkon trajtim serioz nën mbikëqyrjen e një mjeku me përvojë.