Përgatitja e duhur për CSF fibrogastroduodenoscopy dhe stomakCSF ose fibrogastroduodenoscopy - një studim i projektuar për të diagnostikuar sëmundjet e sistemit të tretjes, sidomos stomaku. Si janë këto ekzaminime dhe çfarë kontrasti i tyre i vogël, ju mund të mësoni nga artikujt e fundit.
Sot ne do të përqëndrohet në atë se si të përgatiten për CSF dhe stomak fibrogastroduodenoscopy. Nëse i përgatitur si duhet, studimi do të jetë e gjatë dhe e vështirë, apo jo të ketë sukses. Por ju nuk doni të kalojë atë edhe një herë?


Përgatitja për stomakun fibrogastroduodenoscopy

Për fat të mirë, të përgatitur për këtë studim është mjaft e thjeshtë. Rregulli kryesor - nuk hanë testin dhe nuk ha tepër prag!


Kështu, për shembull, e përshkroi përgatitjet për fibrogastroduodenoscopy në drejtim të klinikës normale:

Eve - darkë dritë të testit - në një stomak bosh.

Për sa ore ju mund të hani?
Diku ju keni lexuar se 8 herë 10, por është më mirë që të mos rrezikojnë atë dhe të bëjnë një vakt të fundit për 12 orë për të studiuar. Kjo është, në qoftë se fibrogastroduodenoscopy do të jetë në 8:00 darkë jo më vonë se 20:00. Sipas mendimit tim, kjo nuk duhet të jetë ndonjë siklet.
Sigurisht, në qoftë se hulumtimi ka për qëllim në 14:00 ju duhet të mohoj jug. Por është gjithashtu e tolerueshme.

Çfarë duhet të jetë darkë?
Pajtueshmëria me dieta të veçanta para se të CSF është e nevojshme, por darkë nuk duhet të jetë e vështirë. Hikërror me mish pule ose perime me peshk - i madh.
Nuk është e rekomanduar për të përdorur arra dhe çokollatë për dy ditë para testit. Në një stomak të shëndetshme këto produkte nuk do të krijojë ndonjë problem, por pacienti mund të qëndrojnë më shumë se një ditë.
Në përgatitje për CSF gjithashtu e rekomanduar për të përjashtuar stomak për disa ditë alkoolit dhe ushqimeve pikante.
Për sa ore para fibrogastroduodenoscopy mund të pini?

Ju mund të pini të paktën 2 orë. Por është më mirë të mos pini 3-4 orë para studimit. Nëse ju keni caktuar fibrogastroduodenoscopy stomak pas 11:00 në mëngjes ju mund të pini një gotë ujë ose çaj brishtë (mund sheqerit). Por qumësht - është ushqim!
Ju mund të djegur para CSF?
Nuk ka ndalim kategorik. Por përvoja tregon se pirja e duhanit rrit kohëzgjatjen e studimeve dhe parehati.
A mund ta marrë mjekësi e mia?
Kjo çështje është më e mirë të kontrolloni me mjekun tuaj. Që pije menjëherë para testit nuk mund të pini mjekësi. Nëse ju merrni ilaçe të rregullta, të jetë i sigurt për të të treguar mjekut që ju përshkruan drejtimin.

Çfarë duhet të sjellë (kur bëjnë s):drejtim;
Pasaporta dhe politika;
pacientët e jashtëm (jo gjithmonë);
peshqir.Ju mund të kapur rezultatet e sondazheve të mëparshme.
Siç mund ta shikoni, përgatitjen për CSF fibrogastroduodenoscopy ose stomakut mjaft e thjeshtë dhe nuk kërkon ndonjë rregullore të veçanta. Mundohuni të mbani të gjitha rekomandimet kryesore të studimit të miratuar sa më shpejt që të jetë e mundur.
Edhe pse fibrogastroduodenoscopy është një procedurë e siklet të sigurt dhe pa dhimbje domosdoshmërisht lindin. Të jetë i gatshëm për këtë, por mos u bëni merak. Më të relaksuar ju postavytesya të kësaj procedure, më të sigurtë se do të jetë.