Shkaqet e hemorroide


Para se të marrim parasysh shkaqet e hemorroide dhe hemorroide, ju duhet të kuptoni se çfarë hemorroide simptomat dhe shkaqet e saj si pasojë e shfaqjes së tij.
Hemorroide shfaqet kur fish trashë e mukozës në anus, dhe kjo shkakton inflamacion, i cili fillon me një siklet të fortë dhe në këtë mënyrë nuk është një zgjatje prej nyje, të cilat shpesh fillojnë të rrjedh gjak.

Sëmundje të tilla vuajnë në mënyrë të barabartë të dy gratë dhe burrat, dhe kjo ndodh në mosha të ndryshme, por shpesh pas 40 vjet dhe duket më shpesh në gratë pas lindjes apo menopauzës.


Shkaqet kryesore të hemorroide janë faktorët trashëgues dhe të tjerët që kemi marrë në shqyrtim.
Arsyet për shfaqjen e hemorroide dhe për këtë arsye shumë për të përmendur një i madh nuk është plotësisht e saktë dhe hemorroide mund të shfaqet në rastin kur për shkak të moshës, muskujt fillojnë të dobësohet dhe kështu zgjerimin e hemorroide dhe shpesh braktisin.

Në rastin kur hemorroide nuk janë të përflakur, ata të përkryer shpjegoj aktin e jashtëqitjes dhe ajo është mjaft e shpejtë. Kur rrjedhjen e gjakut është i shqetësuar, përbërësit ndryshojnë pozicionin e tyre normale dhe të natyrshme dhe të fillojnë të rrëshqitur poshtë, e cila çon në inflamacion, zhvillimin dhe fryrë kone hemorrhoidal dhe nyjet, dhe si rrjedhim zhvillimin e hemorroide.

Ka hemorroide në rastin kur një person është jeta ulur fillon patologjive venat shpella, duke çuar në shfaqjen e venave dhe nyjet.
Njerëzit me kapsllëk shpesh janë të ekspozuar edhe të shfaqjes së hemorroide, ata zakonisht nxitojnë për të përfunduar aktin e jashtëqitjes dhe për këtë arsye kapsllëk, diarre dhe shpesh shkaktojnë stres në venat në zonën anal, e cila e rrit zhvillimin e hemorroide.

Ata njerëz që u shfaq mbipeshë në bark, dhe legen, e cila çon në ndryshime në venat, është i hedh lëng dhe fryrë enët e gjakut dhe nyjet.

Një nga shkaqet e hemorroide është femra e shtatzënisë dhe mjekët vini re se në rastin kur gruaja nuk lind, ajo është disa herë më pak të ngjarë të vuajnë nga hemorroidet. Kur shtatzënia në vitet tridhjetë, në këtë rast, hemorroide ndodh tre herë më shpesh se sa gratë që u bë shtatzënë në nëntëmbëdhjetë, por shtatzënia nuk mund të quhet një faktor kryesor në shfaqjen e saj. Kur shtatzënia është rritur presionin e mitrës në enët e gjakut të legenit, e cila çon në përkeqësimin e rrjedhës së gjakut dhe hemorroide rrjedhimisht në zhvillim dhe hemorroide në shtatzëni mund të komplikojë procesin e lindjes vetë dhe në periudhën pas lindjes.


Gjithashtu simptomat klinike të hemorroide nuk janë të ndryshme nga sëmundje të zakonshme dhe shpesh dhimbje në anus dhe kruarje, por ajo mund të shoqërohet me gjakderdhje.
Shkaku i hemorroide në meshkujt, më shpesh nga jeteses ulur, sidomos shoferët, në qoftë se ata janë disa orë në një, shtet pasiv, dhe madje edhe në vend të ftohtë, në këtë rast, mund të zhvillojnë paraproctitis që mund të rrisë mundësinë e hemorroide në zhvillim .

Gjithashtu hemorroide zhvilluar në burrat gjatë ushtrimit kur nxitojnë të gjakut në zonën e legenit dhe ka presion mbi enët e gjakut në anus, duke shkaktuar rrjedhjen e gjakut dhe më pak vasodilatation, dhe kjo çon në shfaqjen e hemorroide.

Shkaku i hemorroide mund të jetë abuzimi me alkoolin, më shpesh burra vuajnë prej saj.
Gjithashtu shkakton hemorroide dhe hemorroide mund të jetë akute, tymosur dhe i skuqur ushqime të ndikojë edhe në trashje, seksi anal dhe diarre zgjatur, dhe në këtë rast nuk ka qarkullim të dobët në zonën e legenit.

Shkaku i hemorroide mund të duhanit, ndërsa anije të bëhet i brishtë, thyer elasticitetin e tyre. Kjo është për shkak të faktit se carcinogens të përfshira në tymit të duhanit, kanë një efekt patologjike në mur enëve të gjakut, ajo bëhet më e hollë në mënyrë jetese i ulur, kapsllëk ose ngritje peshe, kryesisht ndikon enët e gjakut në legen.

Hemorroide mund të ndodhë predispozitë gjenetike, kur, siç kemi përmendur, dhe kjo duket tek gratë pas shtatzënisë, kur nëna e saj vuante nga hemorroide. Inflamacioni i zorrës së trashë mund të jetë një nga shkaqet e hemorroide. Kjo është për shkak të faktit se në zorrë të mëdha që po ndodh njëherësh është thithjen intensive dhe fluide në murin e zorrëve dhe ka një masë të trashë hyn në rektum shishkë dhe në kundërshtim me zorrët, fron irritojë anusit. Ndonjëherë akti i jashtëqitjes e vështirë, e cila çon në formimin e kone hemorrhoidal dhe kjo kohë shpesh me feces, një të kuqe të gjakut.

Dështimi për të vëzhguar higjienën personale mund të jetë një nga shkaqet e hemorroide, sidomos kur nuk është dhënë në mënyrë anus pas jashtëqitje dhe përdorimit të letër higjienike, mund të aplikohet për mukozale dëme anusit, bëhet i përflakur, muret e enëve të gjakut bëhen të hollë, dhe atje kinking dhe mund të jetë gjakderdhje.

Shumë varet nga prania e polyps, gërryerjet dhe venat shtetërore hemorrhoidal dhe në rastet kur ka të çara, plus infeksion braktisur në nyjet limfatike retroperitoneale në legen, janë nganjëherë shkaku kryesor i hemorroide dhe hemorroide.

Kështu, ajo mund të vihet në dukje se hemorroide mund të ndodhë për arsye të ndryshme, dhe të gjithë duhet të dini në lidhje me të dhe në kohë për të parë një mjek për të mos fenomeneve pakthyeshme që çojnë në tryezë operativ.