Shkaqet e kolit kronik


Zorrë - një sistem i rëndësishëm dhe multi-trup të quajtur "njeri". Zorrë e vogël - pjesa më e gjatë e traktit digjestiv. Gjatësia e saj është rreth 5 m, dhe gjatësia e zorrës së trashë, 1-15 m. Në zorrë, dhe në të ka ushqim është i thyer, zhytur, saturating trupin me energji, dhe më pas, duke shkuar një rrugë të gjatë dhe ndarjen mastering shfaqet. Ajo jeton në zorrët e florës pozitive e cila formon imunitet aktiv. Prishin këtë organ unik ndjerë mund çdo gjë: stresi, dietë paekuilibruar, mjedisi i varfër, përdorimi i drogave të ndryshme, veçanërisht antibiotikëve. Cilat janë shkaqet e sëmundjes së kolit kronik?


Kolit kronik (HC) - një sëmundje inflamatore të zorrëve me zhvillimin e shkeljeve të shumta të funksioneve të tij. Shkaqet - është patogjene infektive (Shigella, salmonelë, iyersyniyi etj), sëmundjet infektive dhe inflamatore të organeve pelvike, përdorimi i një cilësie të dobët, ushqimi i pabalancuar, sëmundjeve të tjera të sistemit të tretjes, fermentopathy lindura dhe të fituara. Manifestimet klinike të kolit kronike të lidhur me stol shkeljes (diarre, kapsllëk ose të dyja). Shqetësuar në lidhje me dhimbje barku, bloating, rumbling, "transfuzion" në bark. Ka zbrazjes dhimbshme, ndjesi e zbrazjes jo të plotë zorrë. Dhimbja është më e keqe pas 7-8 orë pas ngrënies, ndonjëherë gjatë natës ose në mëngjes (alarm simptomë).


Diagnoza e kolit kronik është i bazuar në historinë, të dhënat klinike dhe duhet (!) Retrosyhmoskopyey konfirmuar, colonoscopy, dhe koprolohycheskymy yrryhoskopyey, karrige bakteriologjik kërkimore. Trajtimi do të fillojë me kryesore, bazë, themelore - ushqim. Kur kolit me diarre mbizotërim kufizojnë karbohidratet, duke përjashtuar qumështin dhe produktet e qumështit, lakër, fasule. Duke treguar supave mukoze, pureed bollgur, puding, blueberries, dardha, ftua. Në flokët rekomandojmë produkte veprim pastrues, bukë me perime vinaigrettes, kos të freskët, qumësht i thartuar, lëngjet e perimeve, djathit pure panxhar dhe karrota krunde. Ne gjithashtu tregojnë stërvitje të përditshme të moderuar, stërvitje në mëngjes, duke ecur për të stimuluar aktivitetin motorike të zorrëve. Trajtimi kolit nganjëherë merr një kohë të gjatë për shërim të plotë duhet të jetë i durueshëm, të përshtaten me dietë të re dhe dietë.


Mos vetë-mjekoj! Shkoni te mjeku me paraqitjen e ankesave. Mos përdorni trajtime "nga një mik". Unë kam përmendur tashmë shkaqet e shumta të kësaj sëmundje, kështu që trajtimi mund të mos jetë e njëjtë për të gjithë. Kohët e fundit, për shkak të terapisë pahijshme përdorimi vetë antibiotik mutandis patologjike florës dhe bëhet rezistent ndaj trajtimit standard. Antibiotikët e zgjedhur në mënyrë të paligjshme të djegur çdo gjë në rrugën e saj, dhe rivendosjen e florës balancuar parë është e vështirë. Mos dëgjoni "Healers"Që ofrojnë detoxification e metodave të zorrëve të trupit spastrimit. Ajo vetëm shkatërron florën e zorrëve pozitive. Zhvillimi dysbiosis, të cilat janë trajtuar me mjekët profesionistë. Treat të gjatë, të vështirë, nganjëherë pa dobi. Në trup atje "xhepat e fshehur" për grumbullimin e mbeturinave. Të gjitha të prodhimit të panevojshme çdo ditë, çdo orë, çdo sekondë. Mos të jetë naiv, mos gëlltitje karrem ata që duan për të pasuruar veten e tyre në kurriz të injorancës tuaj dhe besimin në metodën "të gjitha sëmundjet".