Arsyet se aftësia për të kapërdini


Trupi i një personi të shëndetshëm sistemi automatikisht jep frymë dhe gëlltitjes. Të dyja këto procese ndodhin nëpër gojë, por ajo që ju gëlltisë, nuk hyn mushkëritë dhe ajri nuk shkon në stomak. Hapni i rrugëvë të drejta është me anë të muskujve dhe nerva. Ne propozojmë që të marrin në konsideratë se çfarë mund të jenë arsyet që aftësia për të kapërdini.
Nëse keni humbur mundësinë që të gëlltiste, ajo mund të jetë për shkak të dëmtimit nervor përgjegjës për gëlltitjes. Një tjetër shkak vështirësi gëlltitjes mund të përfshijë ndryshime në sistemin qendror të qarkullimit të gjakut. Kjo ndodh, për shembull, pash. Muskujt mund të dobësohet si rezultat i miastenia gravis. Gjithashtu ezofag mund të jenë të infektuar nga kërpudhat ose clamped tumor - për shkak të këtë aftësi është e shqetësuar gëlltitjes ose ajo mund të jetë e dhimbshme. Ezofag mund të bëhen të ngurtë dhe të humbin fleksibilitetin, si rezultat i një sëmundje autoimune quajtur scleroderma. Organet të cilat janë të vendosura në afërsi të ezofagut mund të rritet. Në këtë rast, ezofag është ngushtuar dhe shtrydhur jashtë. Arsyeja më e zakonshme se aftësia për të gëlltitni - është një infeksion akut i fyt. Dhimbje të fytit dhe ënjtje të parandaluar procesin normal të gëlltitjes.Në përgjithësi, mund të themi se ka shumë kushte fizike që shkelin aftësinë për gëlltitje. Disa prej tyre mund të jetë shumë e rrezikshme për jetën e njeriut. Në çdo rast, në qoftë ndërprerë aftësinë që të gëlltiste, kërkon një shqyrtim të menjëhershëm mjekësor. Për të përcaktuar më mirë shkakton vështirësi gëlltitjes specialist mund të caktojë testet dhe x-rrezet.

1. Pacienti mund të lehtësojë mjeku këtë detyrë, dhe se si ju mund të thoni më shumë për gjendjen e tij. Doktor rëndësishme të dini se në atë moment nuk ka vështirësi në gëlltitjes. Arsyeja mund të jetë në një zonë që shkon nga mbrapa e gjuhës në krye të ezofagut. Në këtë rast, pacienti mund të jetë një abscesi në fyt apo infeksion fungale dhe dhimbje akute streptokoksike të fytit ose grykët. Megjithatë, si pasojë e pash apo poliomelitit mund të dëshironi simptoma.

2. Shkelja e muskujve që ndodh në foshnjat, duke shkaktuar vështirësi në gëlltitjes fillim. Ky veprim do të shkaktojë compression e ezofagut, e cila duket me rritjen tiroide.
3. Në qoftë se gëlltitjes nuk është e vështirë, por dhimbje ndjeu kur shtyn ushqimin poshtë, në këtë rast, më shumë gjasa, se çfarë ka ndodhur në ezofag. Tumor mund të jetë në ezofagut ose tumori ezofag mund të shtrydh jashtë. Ky është një rezultat i zgjerimit të aortës dhe gjëndra të zgjeruar. Ezofag shtyn ushqim nuk është aq i mirë.


4. Arsyeja se aftësia e gëlltitjes një ushqim të lëngshme dhe të ngurta, shpesh një tumor ose infeksione të rënda në ezofag. Këto simptoma do të ndodhë kur humbjen e elasticitetit të ezofagut dhe disa sëmundjeve neurologjike. Nëse gëlltitjes ushqim solid nuk është problem, por ka vështirësi me të lëngshme, pastaj të shkaktojnë dhimbje në muskujt e fyt. Mund të ndodhë që gëlltitjes lëngshme rrjedh nga hunda. Kjo do të thotë se pacienti ka paraliza e mekanizmit gëlltitjes, shkaku i të cilave ka të ngjarë që të pash.

5. Nëse situata është i kundërt dhe vështirësitë lindin kur gëlltitjes ushqim të ngurta dhe të lëngshme aq të mirë, kështu që është pengesa mekanike në zonën përreth ezofag ose në veten e tij. Ajo gjithashtu mund të ndodhë ngushtimi i fyt dhe që ju të gjeni të vështirë të përtypë, kur ju jeni nervoz. Në rezultat i ekzaminimit mjekësor zbuloi asgjë, ky kusht është shkaktuar nga një çrregullim emocional. Më shpesh ky fenomen ndodh në gratë, më pak njerëz.

6. Sa më shumë që kaluar që nga fillimi i gëlltitjes vështirësi gëlltitjes dhe parehati kohë, pra, më të ulët është burimi i problemit. Për shembull, në qoftë se koha është rreth 15 sekonda, atëherë trupi juaj është një bllokim në stomak, ezofag ulët ose diafragma hernia. Në këtë rast të ushqimit nga stomaku prapa në ezofag. Nëse ka një përkeqësim të vazhdueshëm gjatë muajit, është e mundur që trupi ka kancerin e ezofagut. Nëse gëlltitjes shkelje aftësia ndodhin në intervale të rregullta, arsyeja për këtë është e mundshme, spazma apo çrregullim nervor. Nëse gllabërim është shumë më e lehtë me kokë hedhur mbrapa, shkaktojnë në fyt, dhe jo në ezofag.

7. Kur vështirësi gëlltitjes lindin jo vetëm, por edhe dhimbje, atëherë, po bëhet në ezofag nga acidit në stomak. Gjithashtu, problemi mund të jetë dhimbje, gërvishtjet në anën e pasme të fytit dhe ulcerat.
8. Në qoftë se pasi të hahet vjella ndodh, ka shumë të ngjarë, ezofag apo elasticitet humbur në muret e çantën e tij ishte. Në këtë rast, heq të vjella, por mund të përjetojnë frymën e keqe.

9. Nëse ka një shkelje të gëlltitjes aftësi duke ecur, arsye për këtë mund të jetë një çrregullim i trurit, skleroza laterale amiotrofike ose myasthenia gravis.

10. ënjtje në qafë mund të ushtrojë presion mbi ezofag. Arsyeja për këtë ka të ngjarë të rritet në kancer tiroide.
11. Në qoftë se simptomat kryesore përveç duart e tua nuk do të tolerojë ujë të ftohtë, shkaku të jetë një sëmundje autoimune - skleroderme.
Shumë nga simptomat duhet të lajmërojnë. Shkelja e gllabërim aftësinë kërkon një ekzaminim të plotë mjekësor menjëherë pas zbulimit!