Shkaqet e cholecystitis, shkaku më i zakonshëm


Kolecistit - Kjo është një sëmundje serioze tëmthit fshikëz, e cila është e shkaktuara nga viruset e autoritet gëlltitjes, bakterie ose prani te natyres parazitare. Sëmundja është një nga sëmundjet më të zakonshme të sistemit të tretjes, dhe më shpesh sëmundja zhvillohet në femra. Dhe zakonisht sëmundja zhvillohet kundër cholelithiasis serioze. Faktorët më cholecystitis favorshme janë: parazitëve - roundworm, Giardia, sëmundjet e traktit gastrointestinal,
edhe prania e vatrave të infeksioneve kronike, lëndime të ndryshme tëmthit apo mëlçisë, kapsllëk të shpeshta, duke ngrën tepër të shpeshta, ushqim parregullt, shtatzënisë dhe një mënyrë jetese i ulur.Patogjene kryesore janë zakonisht mikrobet është Streptococcus, E. coli, Enterokoket ndryshme, Staphylococcus, e cila pas goditur fshikëz e tëmthit janë të drejtë nga zorrë në të gjitha kanalet biliare. Shfaqja e sëmundjeve dhe të kontribuojë në gastrit, si reduktuar veprimtarinë sekretore te stomakut, dyskenezyya, se të gjitha shkeljet e aktivitetit motor të traktit biliar apo fshikëz fshikëz e tëmthit, sëmundje të rënda gur tëmthi, që është ndërprerë rrjedhën e biliare. Pas gjetjes mikrobet direkt në infeksion fshikëz e tëmthit ndodh jo vetëm përmes zorrët kryesore, por nëpërmjet limfatike dhe të gjakut rrjedhës.


Duhet të theksohet se cholecystitis është një sëmundje serioze që është e nevojshme për të shëruar. Pas kompletimit të gjitha hetimet e nevojshme dhe pas të gjitha shkaqet e sëmundjes është caktuar një kurs të plotë të trajtimit. Pa trajtimin e duhur dhe efektiv të sëmundjes janë në gjendje për të manifestuar veten në formën e komplikacione të rënda që kërcënojnë jetën e pacientëve. Ju lutemi të ketë parasysh se cholecystitis është një sëmundje inflamatore të tëmthit, por që është goditur trupin e viruseve dhe bakterieve që nuk janë natyra parazitare. Sepse sëmundja zhvillohet kundër cholelithiasis serioze.


Simptomet e cholecystitis

Simptomat më të zakonshme para të cholecystitis është dhimbje të forta në kuadratin e djathtë e sipërme të djathtë, të cilat në disa raste është në gjendje për të dhënë, kofshën e djathtë ose mbrapa. Përveç kësaj, një person mund të përjetojnë të përzier dhe të vjella, ndjeshmëri në bark e sipërme të djathtë. Pasi pacienti është vërejtur dhimbje, ethe, e cila intensifikohet më tej gjatë frymë thellë dhe zgjat më shumë se 6 orë, por sidomos pasi të hahet.


Pas shfaqja e këtyre simptomave duhet të shpejt të kthehet te mjeku, sepse vetëm ai mund të caktojë të gjitha ekzaminimet e nevojshme dhe provave, të cilat do të zbulojnë shkaqet e vërteta të cholecystitis. Për ta bërë këtë, mjeku përshkruan teste të përgjithshme dhe biokimike të gjakut dhe me ultratinguj e barkut, e cila përfshin fshikëz e tëmthit. Vetëm me ultratinguj mund të zbulojë gurëve të tëmthit, dhe madje edhe gjendja e kanalet biliare. Përveç kësaj, me anë të ekzaminimit përcaktuar formën dhe madhësinë e tëmthit. Emëruar si X-ray provim, e cila ndihmon për të parë në punën e tëmthit, por ajo mund të zbulojë bllokimin e kanalet biliare.


Çdo gurëve të tëmthit

Çdo inflamacion i gurëve fshikëz fshikëz e tëmthit mund të shkaktojë përbërjen ndryshme. Gurët janë kolesterolit-pigment, kolesterolit, kafe, pigment pastër, e kombinuar, pigment dheu, konglomerat i përbërë nga kripëra të ndryshme. Numri i përgjithshëm i gurëve që janë drejtpërdrejt në fshikëz e tëmthit mund të ndryshojnë. Por ndonjëherë ka vetëm 2-3 gurë drejt në fshikëz e tëmthit. Dhe në raste shumë të rralla, pacienti ndoq nga më shumë se 100 gurë shumë të vogla, të cilat ishin përqëndruar në pacientin fshikëz e tëmthit.


Sëmundje përgjithësisht tëmthi ndodh në sfondin e formimit të gurëve në fshikëz e tëmthit apo në kanalet biliare. Në disa raste, gurët nuk shkaktojnë ndonjë ndryshim sepse personi nuk është edhe i vetëdijshëm se ai ka një problem. Por, në rastet më të rrezikshme të gurëve gypit biliare mbush dhe pastaj të dalë nga biliare fshikëzës bëhet e vështirë për shkak se membrana nënshtrohet ndryshimeve ka filluar për të shpërndarë gradualisht pigmente, dhe është një lëng transparent që mbush fshikëzës. Në fund ai ishte shumë i shtrirë dhe i formuar hydrops tëmthit primare. Pas bashkimit këtë infeksion lëngshme nahnayvaetsya shkon empyema e tëmthit, dhe purulent cholecystitis dhe zhvillimin e mëtejshëm të peritonit. Gjatë gurë promovimin në një gurë të vulosura tub kalojë.


Si rezultat, evakuimi i biliare plotësisht ndalesa, fillon për të zhvilluar verdhëz. Nëse zgjatet verdhëz që ndodh më shumë se 2 muaj, ajo çon në pasoja të pakthyeshme në mëlçi. Në raste shumë të rralla në njerëz plagë nga të ndënjurit e gjatë në shtrat është formuar direkt në muret e tëmthit, dhe vendin e bedsores duket vrimë përmes së cilës bile fillon të rrjedhin lirisht në zgavrën e barkut. Dhe kjo është duke shkaktuar një peritonit fatale. Cholecystitis akute është në gjendje për të në mënyrë të sigurtë në fund, atëherë, në qoftë se inflamacion subsides, dhe mjekët e kujdesit cilësi nuk e kishte zbuluar në fshikëz apo devijime. Megjithatë, procesi i mprehtë është në gjendje të lëvizë kronike dhe kjo është një cholecystitis kronike.