Lavage stomakut


Stomakut Lavage - një procedurë që ndihmon pastruar trupin nga toksina të ndryshme që hyjnë në stomak me ushqim, alkool, etj Falë Lavage stomakut për helmim, shpesh nuk mund të shpëtojë jetën e një personi dhe për të ndihmuar të shpejt të rivendosur shëndetin e tij.

Indikacionet dhe Kundërindikimet për Lavage stomakutLavage stomakut rekomandohet në rastet e mëposhtme:

 • dehje, alkooli, ilaçet;

 • helmimit me substanca toksike, përfshirë acidet dhe alkalet, mori përmes ezofagut;

 • zorrë pengesa;

 • diskinesia e tëmthit;

 • aciditetit të lartë stomakut;

 • Shpërndarja e toksina në lumen e stomakut (p.sh., marrja e ure në dështim i veshkave).


 • Megjithatë, ka një numër të ndalimeve për procedurat Lavage stomakut:

 • Gjakderdhje në sistemin e tretjes;

 • ngushtim të dukshëm të ezofagut;

 • qarkullim të dobët dhe norma e zemrës;

 • konfiskimet;

 • pavetëdije.


 • Si Lavage stomakut?


  Sigurisht, më mirë në qoftë se procedura mjekësore kryer nga një specialist, por shpesh ka situata kur viktima urgjentisht kanë nevojë për ndihmë, ose nuk është e mundur për të ofruar atë në spital. Nëse është e nevojshme, Lavage stomakut është e lehtë për të rregulluar në shtëpi. Duhet procedurë e kryer përjashton mundësinë e komplikimeve.

  Lavage stomakut pa hetim
  Mënyra më e sigurt - pa larë hetim. Ju duhet të përgatisë 15.2 litra valë tank me ujë të nxehtë dhe pastaj të vjellësh. Pacienti duhet të ulen dhe të pirë ujë menjëherë. Atëherë ai duhet të sjellë këmbët së bashku dhe të vënë dorën e majtë në zonën e stomakut, jo shumë presion mbi të, bending gjunjët. Provokojnë refleks gag mund të klikoni në rrënjët e gjuhës. Uji vjen me përmbajtjen stomak.
  Lavage stomakut përmes një tubi
  Teknologji Lavage stomakut hetim trashë më e komplikuar. Për procedurat e pajisje të nevojshme të përbëra nga një gjatësi tub gome prej rreth 15 m, me një pastrimin gjerë dhe telefonat. Për larjen merr rreth 8 litra ujë të ngrohtë. Selia viktimë në një karrige, të mbuluara me mushama ose fletë, të vendosur në këmbët e basenit. Deri në fund të sondës çojë Gjuha dhe mocionet kujdesshëm translational futur atë në ezofag. Përpjekjet e paligjshme drastike me futjen e pajisjes! Pas futjes së sondës në stomak në fund të saj të tjera të vënë një gyp në të cilën uji është derdhur. Për të parandaluar hyrjen e ajrit vorbull tilted pak. Fillimisht, gyp nën gojën e viktimës, dhe në masën e ngritur në gyp mbushje. Kur uji arrin qafën e gyp, e saj më të ulët dhe derdh përmbajtjen në një tas.

  E rëndësishme në vijim:

 • Uji Mos lejoni është zhdukur plotësisht nga krateri, si ajri goditi në stomak mund të komplikojë procesin e heqjes përmbajtjen.

 • Pas procedurës, pacientët janë larë, inkurajuar atë për shpëlarje gojën e tij.

 • Të gjitha pjesët janë të larë me kujdes dhe të grumbulluar në një qese plastike.


 • Zgjidhje përdorur Lavage stomakut


  Më të bëni Lavage stomakut e Permanganat kalium. Zgjidhja rozë substanca filtruar më parë zbehtë e rekomanduar për të parandaluar djegiet Mukoza stomakut. Por zgjidhja Permanganat kalium nuk mund të përdoret në dispepsi akute. Gjithashtu, kur duke përdorur Lavage kripur. Për këtë 8 litra ujë të shpërndajë 3 lugë kripë. Nëse acidet helmimit përdorur zgjidhje 2% sode buke dhe helmimit me alkali - zgjidhje pak acid të acidit citric. Më efektive dhe të sigurt për shëndetin e viktimës është zgjidhja e sorbents dhe эnterosorbenamy p.sh. Эnterohelem.