Stomaku fluoroscopy


Përdorimi i X-ray e stomakut paaftë për të inspektuar të gjitha organet e përfshira në traktin e tretjes. Studimi ofron një pasqyrë të qartë të proceseve që ndodhin në këto zona të trupit.

X-rrezet e ezofagut, stomakut dhe duodenumFluoroscopy transmeton pjesët e nevojshme të trupit imazhit në ekran, si dhe ekspertë në bazë të asaj që ju shihni mund të nxjerrë konkluzione. Si rezultat i X-rrezet e stomakut dhe duodenum mund të përcaktojë çështjet e mëposhtme:


 • neoplasms;

 • ulcers;

 • Tumoret beninje dhe malinje;

 • e zhvlerësimit motorike.


 • Për shkak të stomakut - një trup i uritur, X-rrezet nuk qëndrojnë atje gjatë. Dhe si për vërtetësinë e stomakut duhet të përdorni X-ray kontrast. Si substancë e fundit të përdorur nuk kalon X-rrezeve. Trupi kontrasti objekt është e mbushur në dy faza:

 • Kur X-rrezet e stomakut në fazën e plotësimit kontrast të ulët ka mbuluar mucous, duke i paaftë për të shqyrtuar të gjitha folds e trupit.

 • Faza e dytë - mbushje ngushtë. Në këtë fazë, stomaku është i mbushur plotësisht me të mesme kontrast, dhe një mundësi për të eksploruar formën, madhësinë, vendndodhjen, dhe karakteristika të tjera të autoritetit elasticitet.


 • Shumica fluoroscopy stomakut kryhet me barium. Kriperat e barium, holluar me ujin, pa rrezik te trupit nuk janë. Në thelb kontrasti është marrë me gojë, por kur ju keni provim zorrës së trashë, substanca futur me klizmë.

  Sa është stomaku fluoroscopy?


  Procedura zgjat shumë kohë. Ai merr në dy faza:

 • Inspektimi i parë i X-ray është bërë, duke treguar prezencën e anomalitë bruto.

 • E dyta - miratoi kontrastin dhe studimi i kryer autoritet të drejtpërdrejtë. Studimi i publikuar disa imazhe në parashikimet të ndryshme.


 • Rol të rëndësishëm ka luajtur nga përgatitjet për X-ray e stomakut. Disa ditë para se të procedurës të pacientit mundësisht të fillojë bezshlakovoyu ndjekin një dietë. Kjo do të shmangë vanitet tepruar, deformon rezultatet. Në dietë në kohën për të përfshirë mish ligët ose peshk, në mënyrë ideale si një pjatë e dytë në përgatitje për X-rrezet duhet të shërbejnë qull gatuar në ujë. Mundësisht në kohën e vidyazykatysya nga cigaret dhe alkooli.