Roli i lëng pankreatik tretet ushqimi


Fiziologjia e tretjes në vend të komplikuar procesin, dhe ajo fillon me gojë, nga momenti ushqimi hyn në gojë. Në këtë rast fillon machining e enzimeve ushqimore ngopjes së pështymë të lëshuar nga veprimi i ushqimit në buds shije të gjuhës dhe zgavrën me gojë.
Pështymë, duke pasur pronat e tretjes, dhe kjo është për shkak të faktit se ai përmban një përbërës të veçantë lizozimë, e cila është në gjendje për të vrarë bakteret që janë gjetur në ushqim. Gjithashtu, pështyma përmban enzimat amylase Maltoza dhe ata të përkryer prishen karbohidratet, në gojë.


Jargëzim stimuluar në mënyrë aktive nga era dhe sytë e ushqimit, dhe madje edhe pështyma mund të ndodhë kur një person fillon të mendojnë për ushqimin.
Përveç kësaj, shije të fillojnë për të nxitur sekrecionet e stomakut lëng dhe lëng pankreatik është i njohur për rolin e lëng pankreatik në tretje të ushqimit është shumë e madhe.
Pas yzmelchytsya vakt, njomet me pështymë dhe pastaj ajo merr në stomak përmes ezofagut, i cili është një organ muskulor i uritur dhe muret e saj janë kanceri, dhe ata prodhojnë lëng stomakut.


Lëng stomakut, e cila është acid klorhidrik dhe enzimat, sidomos një shumë e pepsinë dhe lizozimë të fillojnë të prishen dhe të tretet proteina ushqimore për peptones dhe albumozy dhe numri i lëng stomakut varet nga natyra e ushqimit.
Sidomos një shumë e acidit në lëng stomakut ndodh në tretje e mishit, por aciditetit është reduktuar kur stomaku merr origjinë bimore e ushqimit dhe qumështit. Në stomak, ushqimi nuk është më shumë se tre orë, dhe pastaj, nën ndikimin e reduktimit të mureve të stomakut, hyn ushqim, pjesë të vogla të duodenum.

Ushqimi në duodenum ka një ambient të theksuar alkaline, pra, në mes stomakut dhe duodenum është muskul unazor, i cili përbëhet nga një shtresë muskulare dhe receptorët që rregullojnë sasinë e ushqimit që vjen nga stomaku, dhe ajo oschelachyvaetsya si ajo vihet në dispozicion nga stomaku .
Prandaj, duke hyrë nga stomaku në duodenum dhe më tej në zorrë e vogël dhe të mëdha, ushqimi është alkaline.

Në tretje duodenum është për shkak të lëng pankreatik dhe biliare që hyjnë duodenum nëpër ngushticën, përmes të cilit shkon lëng pankreatik dhe biliare, por ata janë të bashkuar në rrugën për në duodenum dhe e kanë atë të rrjedhin në një kanal të përbashkët.

Roli i lëng pankreatik tretet ushqimi luan një rol të madh, dhe ndarja e lëng pankreatik fillon disa minuta pas vakt, edhe pse bolus dhe nuk arrijnë duodenum, por lëng, pankreasit ndryshon në varësi të përbërjes kimike të ushqimit.
Roli i lëng pankreatik në tretje është si më poshtë, pasi ushqimi mori në duodenum fillon ndarjen e yndyrave dhe karbohidratet.
Kur mishi merr në gojë, lëng stomakut fillon vetëm pas dy orë, dhe mbaron me fund të orës së katërt, dhe në fund ne mund të konkludojmë shpërndarjen e lëng pankreatik në tretje e produkteve të mishit zgjat të paktën 3 orë.

Në rastin kur një person përdor buke, buka koha podzheludochnыm tretjen lëng është të paktën 8 orë.

Ne për këtë arsye mund të konkludojmë se roli i lëng pankreatik tretet ushqimi përbërje të ndryshme, gjithashtu do të jenë të ndryshme, si në hapat enzimatike dhe kohën e sekretimit të lëng pankreatik.
Kur niseshte tretje lëng stomakut nuk është i përfshirë, por glukozë, e cila është formuar gjatë tretjes, stimulon sekretimin e stomakut lëng, edhe pse roli i lëng stomakut në tretje të glukozës për t'u përcaktuar.

Sigurisht, lëng pankreatik fillon për të ndarë menjëherë në fillim të vaktit, kur ushqimi erdhi vetëm në gojë, por jo në stomak dhe në veçanti në duodenum, kështu që ne mund patjetër të themi se lëng pankreatik fillon të dal si një reagim refleks të marrjes ushqim në fillim të ngrënies.

Megjithatë, lëng pankreatik, i cili fillon të dalë jashtë në fillim të ushqimit nuk mund të përmbajë të gjitha enzimat e nevojshme për tretje. Në këtë rast, procesi është i ngadaltë lëng stomakut, dhe kur ushqimi hyn në stomak, atëherë në duodenum, roli i lëng pankreatik në tretje të ushqimeve rrit shumë.

Ka tre fazat e sekretimit të lëng pankreatik, është zorrëve, stomakut dhe slozhnoreflektornaya dhe në fazën slozhnoreflektornoy të një lëng pankreatik alokimi nën pamjen dhe erë e ushqimit tepër të kushtëzuar faktor, atëherë përtypet dhe gllabërim është faza bezuslovnoreflektornaya sepse, siç kemi përmendur, Lëng ndarja fillon menjëherë kur të hahet.
Kur ka një shtrihen e stomakut, sekretimi i lëngut pankreatik rritur ndjeshëm.
Përveç ndarjen e lëng pankreatik ndikojnë hormonet veshkave, paratiroide dhe tiroide stimuluesve dhe jashtë sekretimit të lëng pankreatik, të tilla si norepinephrine, epinephrine, acidet yndyrore, magnez, kalcium dhe dopamine.


Kur agjërimi sasinë e lëngut pankreatik, vëllimin e saj dhe përqendrimi i enzimave të vogla, dhe vakt stimulon sekretimin e lëngut pankreatik.
Pa pankreatik tretje lëng do të ishte e paplotë dhe do të jetë një numër i çrregullimeve të sistemit të tretjes, kështu që ne mund patjetër të themi se roli i lëng pankreatik në tretje të ushqimit merr një nga problemet kryesore.
Në qoftë se ju shkelin të zhvillojë lëng pankreatik zhvillon pancreatitis, e cila parregull ndikon në gjendjen e përgjithshme të shëndetit.