Ndarje kronike anal


Shumë shpesh mënyra jonë e jetës çon në sëmundje të ndryshme. Mënyrë jetese i ulur, puna në një sjellje ulur, higjiena personale, të cilat mund të çojë në probleme të tilla si ndodhja e çarjes anal. Me ardhjen e çarjes anale ndodh venat në anus.
Çka e shkakton fissures kronike anal? Të fissures më të zakonshme anal të ndodhë për shkak të kapsllëk, e cila rezultoi në stol, vështirë të plagosë anusit. Në shkaqet kryesore të kapsllëk mund të jetë si më poshtë:


• Dëmtimet marrë në lindje;
• vrull e muskul unazor anal;
• Ashpër anus tensioni i muskujve gjatë një lëvizje zorrë;
• Veshja e gravitetit;
• Hiqni kone hemorrhoidal ose njësi.


Simptomat


1. Në çarjes kronike anal parë dhe ankesës kryesor i pacientëve është i mprehtë dhe prerja dhimbje gjatë jashtëqitjes. Dhimbje aq e rëndë që pacienti vonon procesin natyror që së shpejti mund të çojë në kapsllëk.
2. vrull e hapjes anale dhe simptomat e dytë të përhershme. Ka spazma gjatë lëvizjeve të zorrëve dhe mund të zgjasë për ditë. Kjo është një simptomë e kësaj sëmundjeje kronike.

3. Një gjakderdhje të vogël nga anusit gjatë jashtëqitjes. Kjo simptomë është shkaktuar lëndime të përhershme stol, duke dëmtuar Mukoza.
4. Kruhet dhe skuqje në mes perineum, i cili shkaktoi muskul unazor tensioni kapsllëk.
Kur çara në bigëzim që e pengojnë jetën normale, do të identifikojë diagnoza mjekësore. Më së shpeshti përdoret metoda e diagnozës - anaskopyya, e cila është përdorur me vaj anestezisë.


Trajtimi i çarjes kronike analMos injoroni e shfaqjes së simptomave të mësipërme. Manifestimi i çarjes kronike anale, është nën mbikëqyrjen e një specialisti. Para së gjithash, mjeku do të ju përshkruaj ushqim korrekt që ju dëshironi për të parandaluar kapsllëk dhe formimin e konsistencës normale stol. Me dietë të zakonshme do të duhet për të hequr ushqime të mprehta, të kripura dhe i tymosur. Gjithashtu përjashtojë alkool. Kapsllëk e kaloni dietën tuaj sallatë të panxhar, kumbulla të thara, produktet e qumështit të.
Tjetër metodë, po aq efektive e duke u shpëtoj prej çarjes kronike anal, një procedurë të përdorur një rreze infra të kuqe që synon gdhendje çara pa kirurgji. Kjo metodë e trajtimit promovon plagët djegur, gunga që pengojnë shërimin e shpejtë. Në vend të tyre, i formuar në fund ind lidhës.

Në ditët e sotme ka ushtrime të ndryshme terapeutike, zbatimi i duhur i cili do të forcojë muskujt e legenit, lehtësimin e stresit dhe eliminuar ngecja e gjakut në rektum.
Pararektalnыy Bllokada - një nga metodat e vjetra, të cilat në ditët e sotme, me zhvillimin e teknologjisë, aplikohen praktikisht. Ajo është e bazuar në një hyrje në zonën e problemit të alkoolit apo anesthetics.
Kruarje të anusit është një manifestim i rëndësishëm i trajtimit kronike anal ndarje e cila sot ka shumë mënyra:
• vaj special;

• qirinj anti-inflamator;
• Trajtimi krem.
Gjithashtu, duke përdorur ndonjë nga metodat e mësipërme, të jetë i sigurt për të ndjekur higjienën personale, e cila është një pjesë integrale e një trajtim të plotë të çarjes kronike anal. Pika e rëndësishme është koha oporozhnennaya rektumit, kurrë nuk duhet të vuajnë për shkak se në këtë mënyrë ju e krijoni siklet dhe anusit tensionin e muskujve.