Çarje në anus


Çarje në anus - një boshllëk i formuar në pjesën e pasme të kanalit anal. Sëmundja është e vështirë të mbajnë, shoqërohet me dhimbje të mprehta dhe gjakderdhje. Mangësitë caktuar si të mprehtë - shërohet në një kohë të shkurtër, dhe kronik - të pashëruara për një kohë të gjatë. Ky klasifikim i ndihmon profesionistëve për të përcaktuar shkaqet dhe përshkruajë trajtimin korrekt.


Shkaqet e çara në anus


Megjithatë, pyetja se çfarë e shkakton të çara në anus, është subjekt i hulumtimit. Shpjegimi më i zakonshëm - është kapsllëk. Stol mund të jenë shumë të dendura, përmbajnë grup kamneobraznыe se gjatë kalimit përmes anusit, shtrihet në lëkurë, duke e lënë atë breshëri. Plas mund të shërohen shpejt nëse personi nuk vuan kapsllëk të rregullt, por nëse kjo ndodh shpesh apo vazhdimisht, ndarë mund të bëhet kronike. Ky shpjegim është logjike, por një numër i madh i njerëzve me probleme të tilla, kapsllëk ose kurrë, ose rregulluar karrige nuk kontribuojnë në shërimin e çara. Kështu, ajo u gjet se çara kronike të pashëruara që lidhen me të tepërt anusit tensionin e muskujve. Kjo mund të ndodhë në qoftë se muskujt për të prodhuar sasi të pamjaftueshme të substancave që kanë veti relaksuese.


Gratë çara në anusit mund të ndodhë pas lindjes së fëmijës. Besohet se në lindje mund të plagosë anusit mucous sipërfaqe. Gjatë kësaj periudhe, gruaja edhe mund të ndryshojë strukturën e muskujt e anusit, duke çuar në formimin e çara. Interesante, një numër i madh i grave me çarje pas lindjes ishte tonin e muskujve normale të muskul unazor.
Më pak të çara mund të duket për shkak të stol të gjatë të lirshme, shpërdorimit të laxatives dhe marrëdhënie anale. Disa nga shkaqet e fissures anal duhet t'i kushtojë vëmendje - kjo është AIDS, gyp të rënda zorrës së trashë veçanti, sifilizi, sëmundjet e gjakut, humbja e një zonë të vogël jashtë rektum.Simptomet e çara në anus


Simptomat më të zakonshme të një çarje në anus:
· Përshkojnë dhimbje dhe parehati që dalin dhe intensifikuar gjatë dhe pas jashtëqitje. Në anusit nuk është një ndjenjë e fortë e djegie, kruarje dhe djegie ndjesi të kaluar diçka të mprehtë. Në disa raste, nga pika e gjakut që mund të shihet në letër apo në meshat fekal. Mungesa e këtij simptomë nuk është thënë gjithmonë se nuk ka të çara.
· Kruajtje dhimbshme në anus, e cila bëhet më e theksuar në kohë të qëndrojë në këmbë ose me forcë pozicionin e zgjatur ulur.

Në plas, pacienti mund të vuajnë nga polyps hemorroide rektumit, të jashtme ose të brendshme, sepse simptomat dhe për të përcaktuar trajtimin e duhur për të aplikuar për një specialist dhe jo për vetë-mjekoj.
Proctologist profesionale shpesh të mjaftueshme për të dini se ankesat e pacientit dhe të shqyrtojë fushat me probleme për të përcaktuar diagnozën. Në këtë shqyrtim, mjeku ka për të përcaktuar nëse vrull muskujve anusit e pacientit. Në rastin kur plas manifestohet në mënyrë të qartë, inspektimi digjitale nuk është kryer në mënyrë që të mos përkeqësojë situatën. Për të sqaruar diagnostikimin dhe trajtimin e duhur, mjeku kryen sigmoidoscopy, i cili është kryer më shpesh nën analgesics. Për të përcaktuar tonin e muskujve muskul unazor, ka kryer një hulumtim shtesë duke përdorur ultratinguj.