Gastrit kronik në njerëz


Gastrit kronik në njerëz është një sëmundje kronike inflamatore të mukozës stomakut. Çrregullime klinikisht të dukshme tajitëse, motor, funksionet inkretornoyi e stomakut. Gastrit kronik ndodh në 80% e të rriturve, rritet incidencës me moshën.
Variantet e gastrit kronik:
- Pylori gastrit (tipi B)
- autoimune (tipi A)
- zbaticë gastrit (tipi C)
- eozinofilik (alergjike)
- hranulematoznыy,
- lymphocytic,
- erozive,
- Jet kronike,


- rrezatimi.

Më e zakonshme gastrit kronik Pylori. Helicobacter shkakton dëme në epitelin e mukozën e stomakut dhe shkakton një infiltrat inflamator në mukozën e stomakut me progresion të ndryshimeve degjenerative. Faktorët kryesorë të agresionit: acid klorhidrik, pepsinë, lëvizshmëri, acide biliare, disa droga (drogë nonsteroidal anti-inflamator, hormonet steroide), dëme në mukozën. Mekanizmat mbrojtëse: barrierë Muco-эpytelyalъnыy; rigjenerimin e qelizave; prostaglandins; furnizim adekuat të gjakut; rezistenca lidhës indeve të proteolyzu (shkatërrimin e proteinave) dhe të tjerët. Në diagnozën e gastrit kronik tek njerëzit duke marrë parasysh topografinë e departamenteve të ndryshme statusi gjëndra stomakut mukozale, prania dhe lloji i rregullimit të epitelit patologjike (metaplazi dhe (ose) dysplasia), ashpërsia dhe thellësinë e inflamacionit.


Shfaqja në qelizat antrum plazma dhe limfociteve në gastrit helykobakternom tek njerëzit për shkak të përgjigjes imunologjike të shkaktuar nga antigjenet e ndryshme bakteriale. Gastrit kronik është helykobakternom pranishëm zorrëve metaplazi (rilindje) Epiteli atrofi mukozale epiteliale dysplasia, ulcera e mukozën e stomakut.

Infeksion i zgjatur me procesin bakteret antrum shtrihet trupit atrofi stomakut janë të theksuara në mënyrë të konsiderueshme, zhvillimin panhastyt (totale). Helicobacter është gjetur në mukozën e stomakut, jo vetëm në bacillary (vegjetative) formën, por edhe në formën e COCCI. Helicobacter duket intensivisht bakteret me flagella me ngjyrë në një fund. Gastrit Zhvillimi i paraprin kolonizimin e baktereve. Kur helykobakternom gastrit në njerëzit foto endoskopike është si më poshtë: ënjtje, skuqje, hyperplasia, atrofi, hemorragji, rrit gjakderdhje erozionin mukozale. Kur këto ndryshime kërkohet një biopsi të mukozës. Kur bakteret zhvillim gastroduodenitis kronike aktive infektuar. Në 20% të pacientëve me antropylorobulbytom kronike aktive lidhur me bakteret, duke formuar ulcerat në llambë duodenale dhe (ose) origjinal i stomakut, dhe në pacientët me kronike panhastrytom aktive helykobakternыm me metaplazi zorrëve dhe atrofi progresive në afat të gjatë është kanceri në stomak (3% ). Gradualisht në rritje B12-anemi mangësi.


Klinika B12-mangësi anemi, lodhje, të qenët i përgjumur, gjuha lënduar, ndjeshmëri në rritje, gjuha varnished në anemi të rëndë lëkurë të zbehtë dhe sclera verdhëz, shqetësim ecje (zhvillimit myeloses funikulyarnoho - lezioni i palcës kurrizore). Në fazat e hershme të macrocytosis anemi zbuluar, një rritje të lehtë nga granulocitet neutrale 5 ose një numër të madh të segmenteve bërthamore, diagnoza është konfirmuar nga studimet e palcës kockore.