Ahrammatyzm, shembuj dhe lloje ahrammatyzmiv


Ahrammatyzm - një shkelje e gjuhës, e cila manifestohet në vështirësi në ndërtimin dhe perceptimin e ofertave. Njerëzit që vuajnë nga ky çrregullim gjuhës prirur për të dëmtuar në grooves sylvyevoy trurit. Përkthyer Ahrammatyzm nga greke si mungesa e cilësisë ose karakteristika. Ky term është përdorur për lexim ose shkrim. Ahrammatyzm në të rriturit shfaqet në forma të ndryshme të afazi (çrregullime gjuhësore karakterizuar nga humbja duke përdorur frazat dhe fjalët në të dy shprehje).


Ahrammatyzm tek fëmijët ndodh në fazat e hershme të zhvillimit të gjuhës në humbjen e dëgjimit. Kjo dukuri manifestohet në gjuhën gojë dhe pysyazytsiy.


Arsyet Ahrammatyzm


Para së gjithash, shkaqet përfshijnë shqetësime në aktivitetin e trurit të shkaktuara nga sëmundje të ndryshme dhe çrregullime dhe ndryshimet në pjesën periferike të analyzer auditory. Shumica e sëmundjeve janë të vështirë të prirur të dëgjimit, mendore fëmijët vonuar me fjalimin e pazhvilluar.


Simptomat Ahrammatyzm


Të gjitha simptomat varen nga shkalla e manifestimit të sëmundjes, manifestohet dobësitë e sistemit fonematik e fjalës dhe të fjalorit.

Simptomat shfaqen ahrammatyzma që fëmijët të fillojnë të flasin shumë më vonë datën e specifikuar. Shfaqja e fjalës fraza ndodh pas 2-3 ose edhe 4 vjet. Ajo shpesh e mbushur me fëmijët ahrammatyzmamy aplikimin karakterizohet jo të saktë të formave gramatikore.
Shpesh prindërit nuk i kushtoj vëmendje për fëmijën shkelje transmetimit. Ata zbutur pikën që zvukoproiznosheniya OK, dhe pastaj fëmija me kalimin e kohës, thonë ata, të mësojnë për të koordinuar siç duhet fraza. Një fëmijë i tillë mund të me sukses të zotëruar programin klasit të parë, duke përfshirë kartë dhe të mësojnë strukturën e shëndoshë e fjalëve. Por, të paturit e një fëmijë vështirësi të pakapërcyeshme në mastering parimet e letrave morfologjike. Dhe vetëm pas kësaj, në një gjendje të pyes veten se prindërit janë kthyer në specialistë (terapisti i të folurit, neurolog). Mësuesi pothuajse menjëherë zbulon se fëmija nuk mund të përballojë për të mësuar rregullat e fjalëve lakim për familje, rast, numrat. Ajo vuri në dukje në koordinim të pahijshme e fjalëve dhe mbaresa të shkruarit fjalë. Një nxënës shkruan ahrammatychno (në kundërshtim me rregullat e gramatikës). Për shembull, "fjongo të gjatë", "dritare".

Sipas moshës duhet të duhet të koordinojnë fjalët fëmija ka deri në 4 vjet. Dhe në këtë moshë të gabimeve në të folurit nuk është normë. Nëse fëmija juaj bën gabime të tilla si "rreth një tavolinë", "derevы" duhet të merrni këshilla nga ekspertët.
Sa për rregullat e formimit të fjalës duke përdorur prefikset dhe suffixes, fëmija zotërit këto aftësi shumë më vonë për 7-8-vjeçare. Në moshën 7-8 vjet studenti duhet të bien dakord në fjalët së bashku dhe të formojnë fjalë të reja. Në rast se kjo nuk ndodh, atëherë ahrammatyzmы diagnostikuar në fëmijët.

Ahrammatyzmы fëmijët, nxënësit janë menjëherë pas hyrjes në shkollë. Defekte Fëmijët vyyazyka vërejtur, struktura leksikore-gramatikore paformuar, perceptimi fonematik dhe gjuhësore koherente.
Ahrammatyzmы fëmijët 7-8 vjet manifestohet më qartë. Gjatë kësaj periudhe fëmijët fitojnë një diplomë dhe të fillojnë të mësojnë rregullat e gramatikës. Parakushtet për këtë varfëri qëndron fjalorin. Dhe studimet tregojnë, për shkak të varfërisë së fjalorit dhe pasaktësitë leksikore në kuptuar kuptimin e fjalëve është një shkelje.Lloji ahrammatyzmov


Neuropathologists, neurologë, reflexologist janë dy lloje kryesore ahrammatyzmov. Kjo ahrammatyzm ympressyvnыy ahrammatyzm dhe çrregullime ekspresive fjalës.
Ympressyvnыy ahrammatyzm vërejtur shkelje të plotë dhe të pjesshme të të kuptuarit të kuptimit të gramatikës gjuhësore të perceptuar.
Ahrammatyzm ekspresive është një dizajn gramatikore shkelje gjuhën aktive. Ahrammatyzm ekspresive karakterizohet keqpërdorimit plagë, parafjalët, declensions.Shembuj Ahrammatyzm


Ahrammatyzm shkruani stil telegrafik - një afazi sintaktik. Ky lloj i çrregullimit nganjëherë shkon në mënyrë të izoluar, kjo ndodh shpesh me vështirësi motorike. Për të gjetur përqendrim tipike të ngushtë në fushën Broca-së, përgjegjës për riprodhimin e gjuhës. Kjo zonë e qëllimit lëvore. truri që kontrollon muskujt e gjuhës, fytyrë, nofulla, fytit, të vendosura në lob ballore të kokës e poshtme të trurit. Pacientët me këtë formë të afazi pothuajse nuk ndihen vështirësi në përditësimin seri automatizuar dhe emërtimin e serisë. Pacientët janë në gjendje për të përsëritur fjalë të caktuara, por propozimet e përsëritura bëjnë gabime gramatikore. Gjuha defekte është vërejtur më qartë në shumicën gjuhën pacientëve.

Shembuj të formave më të rënda ahrammatyzma përfshijnë një seri e nominimeve: "ja dhe ja operacioni shkoi këtu anestezi dhe u zgjova këtu pavlefshme këtu" Forma më pak të rënda është e karakterizuar nga ndërtimi joadekuat të dënimeve. Ky emër qëndron noun e parë të jetojnë, atëherë të gjitha emra janë përdorur në raste të rastit apo rast emërore.

Shembuj ahrammatyzma "Vajza shkoi në shkollë"; "Gjyshe gazeta lexuar"; "Qeni mbante pulë", "Shkova larg u largua". Shembulli i fundit tregon qartë rendin e fjalëve në role të ndryshme semantike. Kjo sugjeron ndërtimin e një semantike rregullat shprehje sintaksë.

Vështirësia e mëposhtme në perceptimin e gjuhës:
- shortness propozimeve të perceptimit. Për shembull, "qen Chases mace" shihet më keq se "macja pi qumësht";
- shortness perceptimit ofron një fjalë themelore që devijojnë nga standardi;
- shortness propozimeve të perceptimit që kanë një strukturë komplekse sintaktik në krahasim me dënimet më të thjeshta.
Simptomat janë ahrammatyzma pas eksperimentit, e cila është e lidhur me perceptimin e gjuhës. Gjatë eksperimentit, tregojnë subjekt fotografi, me propozimet e duhura.

Ahrammatyzmы proyazyka shënuar në varfëri dhe diversitetit thjeshtësia strukturave sintaksore e fjalive, dhe mungesa e propozimeve të plota. Ky abuzim karakterizohet nga fjalët mosveprim funksion, të cilat përfshijnë parafjalët, artikuj, foljet ndihmëse dhe përemrat.
Ahrammatyzmы në proyazytsi shoqëruar nga një normë të ulët të fjalës. Psikologët shpjegojnë këtë fenomen në aspektin e përshtatjes: duke u përpjekur që të përshtaten me gjuhën e vet pacientit të dëmtuar, i cili është një proces i ngadaltë i trajtimit dhe vështirësi duke krijuar propozime nga mënyrë të pahijshme fjalë.

Ahrammatyzmы gjuha në fëmijët për shkak të qasjeve të ndryshme. Nuk është një hipotezë të fshijë gjurmët parashikon që një shkelje e gjuhës në ahrammatyzme përfshin zhdukjen e tyre, lidhur me përpunimin e propozimeve. Ekran hipotezë vëren mekanizëm shkelje interpretimin e strukturave sintaksore në aspektin e vetë roleve semantik. Unë gjithashtu besoj se shkelja që rrjedhin nga një rënie në kujtesa e përdorshme.
Trajtimi përfshin teknika të veçanta të zhvilluara që lejojnë fëmijët dhe të rriturit për të rikthyer aftësinë për të përdorur strukturën gramatikore të gjuhës. Ardhmja Parashikimi varet nga procesi bazë patologjike, dhe thellësia e abuzimit gjuhës dhe diagnoza në kohë e sëmundjes.

Si për të trajtuar ahrammatyzm? Efekti i mirë i jep një trajtim të plotë, duke përfshirë klasa terapi fjalës, masazh logopaedic, reflexology mykrotokovuyu. Të gjitha regimens trajtimit emëruar individualisht, duke marrë parasysh vonesën e çdo pacienti. Normat e trajtimit përfshijnë të paktën 15 seanca.