Hypospadias
Hypospadias - është anomalitë më të zakonshme kongjenitale e uretrës, e cila është zhvendosja e uretrës në meshkuj. Hypospadias kur uretrës nuk është në kokën e penisit, dhe ajo u zhvendos në mur mbrapa, mund të jetë në scrotum ose perineum. Në disa raste, penisi mund të jetë pryrosshym në scrotum apo aftësi të kufizuara të vëzhguara të zhvillimit - vyhnutist, hedh lëng, prapambetjes.
Gjeni tilla kongjenitale në çdo 150-300 djem, ndërsa një tjetër fëmijë mund të jetë krejtësisht i shëndetshëm. Në një formë shumë të vështirë të hypospadias në fëmijë mjaft e vështirë për të përcaktuar seksin, kështu ka obstetrikë gabime. Në raste të tilla, fëmija është i lindur në kohë, por për shkak të patologjinë e testiseve nuk zbresin në kohë scrotum, dhe scrotum forma e tij i ngjan një labia të madhe. Penisi kështu rritet në scrotum, dhe të marrin tij në klitoris hypertrophied.


Patologji shoqërohet me hapjen hypoplasia e uretrës, e cila nuk është quajtur mbi kokën e penisit, por shpesh kalon në pjesën e poshtme, nën kokë. Në raste të tjera, në varësi të ndryshim hypospadyyu klasifikohen si:
Skajor, në të cilën hapja e uretrës është i hapur nga qëndër penisit në themel saj. Në rastet kur hapja e uretrës është gjetur në krye të penisit patologji të tilla janë ekspozuar rreth 70% të djemve, ndërkohë që rreth 15% vërejtur një lakim të lehtë të penisit.

Proksimal kur hapja e uretrës është në nivelin e scrotum. Hypospadias proksimal ndodh më shpesh shoqërohet me shtrembërimin e gjysmë trupi djemve.

Trajtimi i hypospadias

Trajtimi kirurgjik u aplikua në shekullin e XIX. është zhvilluar mbi 200 metodat e kirurgjisë. Edhe pse disa metoda të vjetra kirurgjikale të përdorura deri më tani, trajtim më hypospadias kryer aktualisht duke përdorur zhvilluar në vitet 1980. Metodat e rindërtimit. Pavarësisht nga metoda e kirurgjisë, qëllimi është reduktuar në formën e saj normale dhënien autoritetin dhe për të siguruar pozitën normale hapjes së uretrës.

Rindërtimi moderne kirurgjikale e penisit është korrigjuar strukturën e saj anatomike dhe për të krijuar funksionalitetin e plotë. Heqja kirurgjikale e hypospadias përfshin hapat e mëposhtëm:
straightening (ortoplastyka);
krijuar seksionin mungon e uretrës;
krijimin hapjen e uretrës dhe e vendosur atë në majë të kokës;
rrethprerja apo restaurimin prepucit.
Shpesh operacioni ndodh në të njëjtën kohë dhe zgjat nga 90 minuta deri në 3 orë, por në disa raste hypospadias trajtimit të kryhet në faza. Në fazën e parë rikthehet formën normale, dhe pastaj rindërtimi kirurgjikale procedurës uretrës.

Ka disa arsye për të cilat mjekët preferojnë të kryejnë heqjen e hypospadias në fëmijët e moshës 3 deri 18 muaj, që nga fëmijët e moshës më të vjetër të fillojnë të kuptojnë identitetin e tyre seksual. Por rindërtimi i penisit është e mundur në fëmijët dhe të rriturit meshkuj. Komplikimet pas heqjes së hypospadias skajor të ndodhë në më pak se 10% e djemve. Më shpesh ata lindin në proksimal vend vrimë uretrës. Ne mund të themi se komplikimet janë shumë të rralla dhe jo të rrezikshme për shëndetin dhe funksionimin normal.