Të sindroma më të pazakontë


Indeksi artikull

Shpërthimet sindromi kokëSindromi theks të çuditshmeStendali SindromiPagjumësi FamilyUjk SindromiPlogështiMoebius SyndromeSynesthesia


Mjekësia e di një shumë të sëmundjeve të ndryshme, disa prej tyre e shumë pak njerëz e dinë. Më poshtë janë sindroma të rralla dhe të pazakonta.


Shpërthimet sindromi kokë


Në fakt, kreu nuk shpërthejnë, por vuan këtë sindrom një person dëgjon zhurmë kërcëllimë, hum dhe zhurmat e tjera. Dhimbja nuk është atje, por parehati të mjaftueshme. Shkaku nuk është zbuluar ende, por vuri në dukje se derisa zhurma shkakton stres dhe lodhje. Pas një pushim dhe simptomat e mira të gjumit zhduken.
Sindromi theks të çuditshme


Ky sindrom vërejtur çrregullim i gjuhës, manifestuar në formën e ndryshimeve në ton, zërit, vendosja e thekse. Me fjalë të tjera, një person fillon të flasë në gjuhën e tyre amtare, si të huaj që ai është duke u përpjekur për të mësuar.
Që nga viti 1941, bota regjistruar rreth 50 raste të sëmundjes, zakonisht ajo ka zhvilluar një nja dy vjet pas një dëmtimi të trurit. Disa nga këta njerëz ishin në gjendje të mësojnë të flasin si duhet, por shumica e tyre nuk kanë arritur të heqin qafe e një theks.Stendali Sindromi


Lloj shumë e çuditshme të çrregullimit mendor në të cilën veprat e artit në formën e një njeriu fillon të ndjehen emocion të fortë, marramendje, hallucinations. Të marrë pjesë në tregtinë e tregon njerëz të tillë është rreptësisht e ndaluar!


Pagjumësi Family


Sëmundja është e trashëguar, ata vuajnë nga vetëm 40 familje. Insomnia duket për shkak të një rajon të veçantë të trurit, qendra zatormazhyvayuschey gjumë. Si rezultat, njeriu ishte duke fjetur, duke përjetuar lodhje të vazhdueshme, që vuajnë nga dhimbje koke dhe hallucinations.Ujk Sindromi


Emri shkencor i sëmundjes - hypertryhozys. Në të një njeri fillojnë të rriten flokët kudo, madje edhe në fytyrë! Deri më sot, rreth 50 raste kanë arsye për të besuar se ai trashëguar.Megjithatë, shkencëtarët kanë gjetur se injektimi i testosteronit hormon të kontribuojë në humbjen e flokëve, në rritje në vende të gabuara, kështu që ekziston që trajtimi.


Plogështi


Ky sindrom është më shumë i zakonshëm - kështu që vetëm në SHBA ajo prek rreth 100 persona. Ajo do të duket se jeta mund të jetë më mirë pa dhimbje dhe vuajtje? Por jo aq e lehtë, sepse sinjale dhimbje rrezik. Një person nuk mund të ndjeni dhimbje nga shkurtimet dhe nuk njoftim menjëherë, duke rezultuar në humbet shumë gjak.

Ju mund të humbasë dhe fillimin - nga dhimbje të fytit në infeksionet respiratore akute, dhimbje koke dhe duke përfunduar me kancer në tru. Pra, kjo sindromë është shumë e rrezikshme.


Moebius Syndrome


Manifestohet nga lindja, dhe është shprehur në pamundësinë për të kontrolluar muskujt e fytyrës. Njerëzit me këtë sëmundje nuk mund të qaj, qesh, buzëqeshje, lëvizin sytë tuaj - ata janë krejtësisht të lirë të shprehjeve të fytyrës. Gjithashtu, është e vështirë për gëlltitje.


Synesthesia


Kjo është vetëm një sindrom që mund të quhet e mirë. Gjatë popullit të tij ngatërruar ndjenjat - për shembull, "dëgjojmë" imazhi "shohin" tingujt. Kjo shpesh ndodh në njerëzit që kanë humbur dëgjimin e tyre apo shikimin, si dhe individët krijuese - për shembull, muzikantë.