Kujdes e pacientëve me sëmundjen e Parkinsonit


Ndër të gjitha sëmundjet e sistemit nervor qendror është sëmundje mjaft e zakonshme e Parkinsonit, e cila është më e zakonshme në njerëz të cilët kaluan një prag të moshës të caktuar. Njëlloj sëmundje ndikon në të dy gratë dhe burrat, por edhe sot, me të gjitha të mjekësisë moderne, ka një shpjegim mjaft të qartë se çfarë faktorë janë shkaqet kryesore të sëmundjes. Për më tepër, nuk ka gjetur ende dhe një droge që do të lejojë që të shpëtoj të sëmundjes.


Megjithatë, trajtimet janë zhvilluar për pacientët me sëmundjen e parkinsonit, ka, dhe ata lejojnë pacientët për të përballuar me shumë vështirësi në zhvillim lidhur me manifestimin e sëmundjes. Por këto manifestime shprehur shumë qartë dhe kjo sugjeron se kujdesin e nevojshëm për pacientët me sëmundjen e Parkinsonit, dhe ajo duhet të jetë pak a shumë të kualifikuar. Bazuar në shumë arsye, njerëzit të cilët ushtrojnë kujdes të tillë sa më shumë duhet të dini në lidhje me tiparet e sëmundjes, manifestimet e tij dhe se si për të lehtësuar pacientin. Në përgjithësi, droga trajtim ndërsa sëmundja është kryer vetëm kur simptomat janë më të theksuara dhe vazhdimisht duke u ndjerë. Kështu, në plan të parë është kujdesur për të sëmurët, që përballen me sëmundjen e parkinsonit mund të mbështetet vetëm nga të tjerët.


Një njeri që ka pacientët pleqsh me sëmundjen e parkinsonit duhet të jetë i vetëdijshëm për simptomat kryesore dhe shenjat e sëmundjes, të cilat përfshijnë:

1. gjymtyrë dridhur e tëra, të cilat quajtur dridhje. Kjo është simptomë tipike e Parkinson dha një emër tjetër, e cila është gjetur shpesh në mënyrë të foluri të përbashkët - paralizë wavery. Çdo përpjekje për të bërë diçka duart e shkuar, i shoqëruar nga dridhje, gishtat dhe wrists lëvizur padashur, nganjëherë duket sikur kryhet me vetëdije. Përparimi sëmundje është shumë gjymtyrë u dridhur, me eksitim emocional, suspendojë gjendje lëkundjen përkeqësohet.

2. muskujt bëhen të kufizuar, ndryshim shkrim dore.
3. Një pacient me sëmundjen e parkinsonit në çdo hap trupin cant përpara, ndryshimet e tij sjellje, ajo sutulytsya. Kur ecje, këmbët te pastra, ritmi semenyaschaya, hapa të shkurtër.
4. Si e sëmundjes pacienti bëhet më e vështirë për t'u përqëndruar, detyra të thjeshta nganjëherë shkaktojnë shumë vështirësi. E gjithë kjo çon në lodhje të shpejtë.
5. Bilanci është ndërprerë, pacienti mund të bien "nga blu." Si rezultat i kësaj situate është e komplikuar nga bruises shumta për shkak se njerëzit nuk kanë kohë për të reaguar ndaj rënies.

6. Është faktor shumë e vështirë për të ndryshuar perceptimin e të tjerëve është në natyrën e pacientit. Periudha e indiferencës dhe apatisë mund të ndryshojë në minuta iritim dhe madje edhe agresion. Nuk është bezdi të pafuqisë së tij, pacienti bëhet nervoz, i mbytur në lot, depresioni është e mundur, madje edhe për mendimet e tentimeve për vetëvrasje dhe zbatimin e tyre.
7. Gjuha monoton, shprehja e fytyrës shpesh tjetërsuar, indiferent.
8. Vështirësia përtypet, gëlltitjes, deri në pikën që pacienti mund të kenë nevojë për ndihmë me hahet.
9. Ka kapsllëk të shpeshta, vonuar apo, anasjelltas, mosmbajtjeje.

10. Sëmundje vonë fazë e komplikuar nga jerm shfaqjes, hallucinations janë të mundshme.

Kujdesi për të sëmurët me njerëz sëmundjen e parkinsonit duhet të jetë i durueshëm, në mënyrë ideale - të afërm të ngushtë të pacientit. Ju pastaj mund të kenë nevojë për të aksioneve deri guximin për të kapërcyer neveri dhe acarim. Është e rëndësishme për të kuptuar se pacienti nuk është në gjendje për të vlerësuar në mënyrë adekuate se çfarë po ndodh me të, karakterin e tij është e padurueshme. Për të mbështetur pacientin mund të kërkojë veprime dhe masa të tilla:

1. Mbështetja Shumë e rëndësishme psikologjike për pacientin dhe duhet të trajtohen me butësi dhe durim.

2. Në pacientët duhet të angazhohen në procedurat mjekësore, edukimit fizik.
3. Ajo mund të jetë e nevojshme për të garantuar sigurinë e pacientit, i cili në dhomë, ku pacienti duhet të hiqni të gjitha mobiljet e panevojshme dhe gjëra të tjera që mund të plagosur.
4. Kanë për të ndihmuar pacientin kur të hahet në zbatimin e procedurave të higjienës.
5. Përpiquni për të bërë pacienti më shumë lëvizje, sepse aktiviteti fizik është shumë i rëndësishëm në këtë situatë. Ajo duhet të përpiqet për të mbajtur kontakte pacientit sociale, nëse është e mundur, i mundimshëm.

6. Mos harroni për pjesën tjetër nevojën e duhur, ju keni nevojë për të parandaluar lodhje, pacienti nuk mund të shqetësohen dhe nxitim si ajo rrit shprehje lëkundjen.
7. Është e nevojshme për të kontrolluar frekuencën e fiziologjike natyrore lidhur.
8. Ju duhet të shohim në atë se pacienti mori të gjitha barnat që i përkasin atij në masën në të cilën janë përshkruar nga mjekët.

Njerëzit të cilët kujdesen për pacientët me sëmundjen e parkinsonit duhet vazhdimisht kujtoj pacientin që ai ka nevojë për të qëndruar të drejtë, ndërsa në këmbë, ndoshta pa pushim, duke treguar se si të shkojë, lëvizje. Ndoshta duhet të shpjegojë gjëra banal: si për të mbajtur një lugë, përdorni një krehër për të mbështetur në një pikë. Të gjitha që një person i shëndoshë duket e natyrshme dhe normale për një pacient me sëmundjen e parkinsonit mund të kushtojë përpjekjet e rëndë. Personi i sëmurë mund të kërkojnë pajisje të ndryshme ndihmëse, të tilla si dridhje të fortë se ai nuk mund të mbajë një gotë me pije, kështu që ajo mund të jetë kashtë e nevojshme. Ajo duhet të monitorojë dobinë e ushqimit që ushqimi përmbante përbërësit e nevojshme të dobishme për shëndetin. Ne duhet të marrë masa për të parandaluar kapsllëk, ushqimi duhet të përfshijnë frutat dhe perimet, të pini shumë nevojë.