Spondylitis ankylosing - trajtim


Sot, pavarësisht progresit në mjekësi, nuk arritën të gjejnë një mënyrë për të mposhtur plotësisht Behterova sëmundje - trajtimi është reduktuar në lehtësimin e simptomave dhe restaurimin e pjesshëm të lëvizshmërisë së shpinë. Hulumtimet e fundit në këtë fushë synon gjetjen e mundësive terapi operative.

Mund te kuroje spondylitis ankylosing?Eliminuar plotësisht patologji nuk është ende e mundur. Fakti që mjekët dhe shkencëtarët ende nuk e kanë identifikuar faktorët që shkaktojnë proceset autoimune që shkaktojnë sëmundje.

Ka një teori që thotë se përcaktimi i qelizave të dëmtuara në gjenomin do të ndihmojë për të parandaluar transmetimin e sëmundjeve të trashëguara dhe për të parandaluar zhvillimin e qelizave agresive. Aktualisht ky version i këtij studimi, dhe provë terapi eksperimentale vazhdon.

Trajtimit sëmundje spondylitis


Qasja për t'u marrë me sëmundje duhet të jetë i ndërlikuar. Ai përfshin:

 • Perdorimi i medikamenteve anti-inflamator me efekt analgjezik;

 • gjimnastikë;

 • trajtim spa;

 • fizioterapi;

 • terapi manuale, masazh.


 • Faza e rënda sëmundje përfshin përdorimin e hormoneve glucocorticosteroid, në veçanti - prednisone, drogës imunosupresive dhe ilaqet kundër depresionit.
  Droga për të trajtuar spondylitis sëmundje (painkillers):

 • Indometacin;

 • Diclofenac;

 • Ibuprofen.


 • Duhet të theksohet se pritja e këtyre NSAIDs mund të shkaktojë varësi dhe joefikasiteti e tyre të mëvonshme. Prandaj është e nevojshme që të ndryshojë periodikisht analgjezik, rreth 1 çdo 2-3 muaj.

  Imunoshtypes:

 • Leflunomide;

 • Methotrexate;

 • Sulfasalazine.


 • Drejtimi i ri në trajtimin e sëmundjeve spondylitis propozon për të përfshirë në skemën e Ndryshuesit përgjigje imune proceset biologjikisht aktive të tilla si Infliksimab, Rituksimab, Adalymubab. Këto droga të parandaluar formimin e proteinave qelizat imune mbrojtëse nga frenimin e inflamacionit, por pa prekur sistem shëndetshëm.

  Spondylitis Trajtimi i sëmundjeve me qeliza burimore


  Edhe një ilaç progresive drejtim nuk është në gjendje për të kuruar patologji plotësisht. Përdorimi i qelizave burimore është materiali input me nyjet kurrizore intervertebral në pacientit. Perqendrimi i qelizave është rregulluar në mënyrë individuale në përputhje me shkallën e sëmundjes.

  Aplikimi i kësaj metode është e mundur vetëm në klinika të mëdha të huaja dhe mjaft të shtrenjta. Kjo procedurë kryhet disa herë për të arritur numrin e kërkuar të qelizave burimore në zonën e dëmtuar.
  Për të konsoliduar rezultatet dhe të pezullojë zhvillimin e sëmundjeve duhet të marrë medikamente dhe të bëjë gjimnastikë.

  Trajtimi sëmundje spondylitis në gratë mjetet juridike popullore


  Efektiviteti i metodave nontraditional është i lartë vetëm në fazat e hershme të sëmundjes. Në mënyrë tipike, fondet më efektive lokale.

  Vaj mjet anastezik:

 • Në 100 ml të alkoolit të shpërndajë 50 gram kamfuri dhe të njëjtin pluhur mustardë.

 • Beat 100 g bardhë veze të freskët.

 • Tërësisht përzierje të gjithë përbërësit.

 • Rub drogës në zonat e dhimbshme para shtrat.


 • Compress:

 • Në proporcione të barabarta për përzierje verë alkoolit, vaj luledielli, terpentinë dhe kamfor.

 • Insistojnë mjete brenda 72 orëve.

 • Garzë mbarsur me një zgjidhje të ekzistuar dhe të vendosur në zonën e lënduar, të mbuluar me mbyllur plastike, rroba të nxehtë.

 • Është e këshillueshme për të mbajtur një kompresë për 8-9 orë.