Sëmundje FORESTIER s


Fixing hyperostosis takon sëmundje shumë të rralla të sistemit musculoskeletal, e cila çon në immobilization plotë (ankylosis). Patologji quhet sëmundje FORESTIER-së, pas neurolog i famshëm francez, së pari e përshkroi atë në 60 vjet dhe vuri në dukje dallimet nga spondylosis dhe sëmundje spondylitis.

Çfarë sindromi Forestier?Konsiderohet si një sëmundje karakterizohet nga mbiprodhimin e kockave dhe formimi i saj në tendons dhe ligaments. Kripera kalciumi janë depozituar në ligament gjatësor kurrizore në disqe intervertebral përparme. Fusion fillon në mes të torakale rruaza dhe qafës së mitrës shpërndarë pastaj në të gjithë kolonën.

Për shkak të gjë e rrallë dhe mungesën e materialit për kërkime ende nuk është themeluar shkaqet e hyperostosis. Ka disa teori që përshkruajnë sëmundjen faktorët provokimin:

 • plakje;

 • dehje e përhershme për shkak të shkatërrimit virale ose bakteriale;

 • ndryshimeve patologjike në prodhimin e indeve kockore.


 • Ndërsa studimet e fundit e shkruar përgjithësuar natyrën e sëmundjes - kockave formuar përfundimisht marrëdhëniet të cilat janë të bashkangjitur në çapokor, kockat nadkolennыm.

  Simptomat Forestier


  Ndër ankesat më të zakonshme të pacientëve:

 • ngurtësi në pjesët e prekura të shtyllës kurrizore;

 • ngurtësi, sidomos në mëngjes;

 • dhimbje të vetme të përhershme, zakonisht - në legen, supet dhe bërryla;

 • kyphosis e shpinë;

 • vështirësi në gëlltitjes ushqim (nëse prekur hyperostosis qafës së mitrës);

 • dhimbje lokale në fiksimin lidhjen kockave.


 • Sëmundja X FORESTIER s


  Sot x-ray është e vetmja mënyrë për të diagnostikuar këtë patologji. Kjo menjëherë të zbuluar shenjat e sëmundjes është e vështirë, si manifestimet e saj mund të ndodhë vetëm pas 8-10 vjet pas fillimit të hyperostosis.

  Radiografi informative varet nga vëllimi i hulumtimit - të rëndësishme për të jo vetëm të drejtpërdrejtë, por edhe projektimin anësore e shtyllës kurrizore. Është gjithashtu e dëshirueshme për të kryer fotografi të gjithë kolonën, në vend se të departamenteve të veçanta.

  Trajtimi i sëmundjes FORESTIER


  Për arsye të panjohura sëmundja është trajtimi në lehtësimin e simptomave:

 • Droga anti-inflamatore josteroidale;

 • refleks, terapi magnetike dhe lazer;

 • masazh;

 • phonophoresis;

 • gjimnastikë;

 • anesthetics dhe painkillers.