Parregullt akord majtë ventricular
Parregullt akord barkushe të majtë e zemrës nuk është diçka e tmerrshme. Ky term zakonisht karakterizojnë tiparet strukturore të zemrës. Akord jonormal ndodhet gjithmonë në barkushe majtë të zemrës dhe është një fije (disa herë në kombinim me masë të muskujve) janë të shtrirë ndërmjet dy mureve të barkushe majtë. Parregullt akord ventricular majtë është një person që nga lindja. Pamja e tyre është shpesh për shkak të karakteristikave gjenetike të organizmit dhe të trupit ligët.
A është e rrezikshme anormale chordae majtë ventricular?

Disa simptome të dukshme të parregullt chordae ventrikular të majtë jo. Ata janë zakonisht tregon një mjek zemre në seancën e porsalindur. Kështu diagnoza - jo një arsye për panik. Akord parregullt nuk të rrezikshme për funksionimin normal të zemrës dhe në gjakun e tij. Ndonjëherë parregullt chordae majtë ventricular mund të shkaktojë aritmi, yyazytsirnist tillë përcaktohet nga analiza e ultrazërit përsëritur në identifikimin e fëmijës në këtë sëmundje.
Parregullt akord ventricular majtë në të fëmijës
Në fëmijët e vegjël, janë shfaqur kohët e fundit në dritë, notochord anormale janë shumë më shpesh. Kjo është një sëmundje kongjenitale dhe për këtë arsye një i rritur është e rrallë dhe është e karakterizuar vetëm nga ndryshimet strukturore të zemrës dhe një pasojë e këtyre ndryshimeve është një zhvendosje drejt chords. Fëmijët vazhdimisht transmetimin ultratinguj të zemrës në fillim pas lindjes dhe për këtë arsye patologji të tilla në zemër vënë re menjëherë. chords abnormale të zemrës në fëmijët nuk kërkon ndonjë trajtim ose kirurgji. Të gjithë ju keni një fëmijë të tillë - për të ndjekur një dietë të përshtatshme dhe të përpiqet të shmangë mbingarkesën nervore (ata mund të ndikojë keq në zemrën dhe të shkaktojnë deformim të chords). Këta fëmijë duhet vazhdimisht të vëzhguar dhe monitoruar gjendjen e sistemit nervor - ata duhet të ndjekin dietë, punën dhe pjesa tjetër (dmth nuk te trupezuar me mbeshtjelljen trupin tuaj me produktet më të dëmshme ose të tepërta klasave stërvitje sportive). Të gjitha mbingarkesë nervore dhe sëmundje kronike në fëmijët me notochord anormale nevojë për të hequr dhe trajtuar në kohë. Në përgjithësi notochord parregullt nuk ndërhyjnë me stilin e jetës normale, diagnoza është shumë, dhe kjo parandalon jetojnë plotësisht.